4 г. от трагедията край Своге, а осъдени няма

Шестима души бяха обвинени за катастрофата
20 авг 2022 14:27, Петя Славова
16
4 г. от трагедията край Своге, а осъдени няма
Снимка: БГНЕС

Минаха почти четири години от трагедията край Своге, но осъдени все още няма. Пътният инцидент се случи на 25 август 2018 година.

Загинаха 20 души след като автобус се обърна на пътя. Обвинени за катастрофата са шестима - шофьорът на рейса Григор Григоров и петима души, които имали отношение към ремонта на този участък край Своге. Делото два пъти беше връщано на прокуратурата, припомня Нова тв.

Сега 4 години по-късно паметната плоча и счупената мантинела напомнят за трагедията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Свогекатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
ЖителНаБотевград преди 1 година
В Софийска окръжна прокуратура е пълно с некадърници,негодници, лентяи .Достатъчно е човек да познава шефката им и пътя на нейния възход, и ще си направи изводите за останалите търтеи там.Нищо лично .
15
0
 
1
 
! Отговори
Адвокат преди 1 година
Помните ли,че като приключи разследването, Сасата раздаде награди на прокуресите, наблюдаващи разследването.Сега става ясно,че наистина на друго не са способни,освен да наблюдават. Съдът няколко пъти връща делото заради тяхната меко казано - некомпетентност:Не познават материята,не познават делото,не са наясно какво да правят и са се оплели като петли в кълчища.Близките на загиналите трябва да направят палатков лагер пред сградата,където пладват прокурорките ,докато не ги уволнят от там.
14
0
 
2
 
! Отговори
до серсемите преди 1 година
Ако стане земетресение,пак Бойко ще ви е виновен!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Катострофа в Своге, сега проблем с река, която изчезва изведнъж. Дали не става въпрос за някакво подземно пропадане, което за миг да предизвиква трус и катастрофа, а после пак трус да предизвика свлачище и спиране за няколко дни на реката? Кой знае? Може да има някаква връзка. Например в Йордания пускали осли/магарета/ да укажат откъде да е прокаран пътя. Те магаретата усещали къде има пропадания, а при тях и в Израел микро земетресенията са ежедневие.
12
3
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Защо пет човека за обвинени? Пет човека ли са карали автобуса? Пет човека ли са натискали газта? Защо личната отговорност винаги трябва да е някъде далече? Тия, които подписваха петицията в защита на шофьора, а това е представителна извадка на българското население не заслужават нищо освен да бъдат газени до живот.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига с тия мантинели. Трябва да си психично болен за да смяташ че някаква си ламаринена мантинела ще спре засилил се по наклон пълен автобус с хора.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сте виждали осъдени мутри. Щото аз не съм.
9
0
 
9
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Пълна трагедия сме..... Пълна!
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновните са тези от ГЕРБ, които откраднаха много милиарди от средствата за поддръжка на пътищата, но тях ги пази Каскетурата.
7
3
 
3
 
! Отговори
власт преди 1 година
Някой да е чувал за осъден комунист.
6
0
 
10
 
! Отговори
жалко преди 1 година
Съд и прокуратура пазят престъпниците като децата си , защото те ги направиха милионери ,а за бедният българин ,смъртта е щастие за мъките му .
5
0
 
4
 
! Отговори
ххх преди 1 година
т.е. мантинелата още е е оправена така ли...да могат да се претрепят други хора
4
1
 
4
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
За Панелелистан начело с престъпниците Гешев и И Чекмедже Ефенди!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновните не са сред обвинените и си живеят живота.
2
2
 
2
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Там никой не е виновен кви осъдени да има така е било писано
1
0
 
20
 
! Отговори
Промяната!!! преди 1 година
Добре, че някой си спомня. До месец никой няма да помни за убийството на дрогирания на Черни връх пред десетки камери. Жалкото е, че тия долни уттррепкки съдийчета и прокурори взимат по 5000 лв. заплати плюс бонуси отделно от нашите пари. После нас ни съдят, а покровителстват тия дето им дават допълнително подкупи. Има ли някой политик или мутра дето да са лежали в затвора и да им в взето всичко? Няма и да има!!!