Бригадата на Караджов в помощ на майка, жертва на насилие

Въпреки трудностите, майка и дъщеря не спират да вярват
21
Бригадата на Караджов в помощ на майка, жертва на насилие

Социалният проект на bTV "Бригада нов дом" разказа историята на майка, която често е усещала синините на любовта и в името на по-добрия живот за своята дъщеря. Благодарение на силата на майчината любов, жената събира смелост и успява да се отърве от болката. Така от 15 години двете живеят сами в неуютен двустаен апартамент.

Въпреки трудностите, майка и дъщеря не спират да вярват в светлото бъдеще, докато продължават да се подкрепят.

Когато Ненка заживява с любовта на живота си, на пръв поглед всичко е като в приказка. В отношенията им цари мир, разбирателство и любов. До момента, в който на бял свят не се появява дъщеря им Стела. След като вниманието, което младата майка досега е отделяла на своя любим, се насочва към тяхната дъщеря, Ненка започва да открива в мъжа до себе си непознати досега страни. Освен че е лишен от бащино чувство, той започва да изпитва ревност към жена си дори от своето дете. Постепенно малките семейни скандали се превръщат в големи караници, а Ненка - от любима – в жертва на домашно насилие.

Първият шамар идва неочаквано за нея, докато е с любимия си навън. Между двамата последва разговор, в който жената показва характер и заявява, че тези действия са недопустими. Решава да се разделят. Обзет от чувство за вина, бащата на Стела моли Ненка за прошка и дава думата си, че случилото се няма да се повтори. След като шамарите отново започват, а малкото дете вижда насилието с очите си, жената започва да осъзнава, че нищо не е приключило.

Една вечер, след като отказва близост на мъжа си, това се превръща в повод за поредния скандал, обиди, посягания и дори душене с възглавница. Въпреки страха Ненка осъзнава, че трябва да предприеме мерки и да бъде силна в името на дъщеря си. От този момент нататък майката взима категорично решение и се разделя с бащата на Стела.

Ненка е машинен инженер, има завършени инженерна педагогика и интериорен дизайн, но е безработна и семейството се прехранва благодарение на обещетението, което получава от трудовата борса.

Единственото освежаване , което е правено в последните петнадесет години в апартамента, е ремонтът на банята, за който майката успява да задели пари. Тя сменя и детските тапети в стаята на Стела с по-младежки. В кухнята целият таван е жълт след наводнение от покрива на сградата. В останалите стаи тапетите са разлепени, подът в коридора е на цимент, а мебелите са стари и счупени. С пристигането на Мария Силвестър и бригадата на Караджов всичко това се промени.

Бригадата на Караджов премахва всички тапети, направи шпакловка и боядиса стените в любимите цветове на Ненка и нейната дъщеря. Поставиха подова настилка и смениха входната врата, която майката саморъчно беше „проектирала“. След като обзаведоха жилището с нови мебели, апартаментът придоби изцяло нов облик.

През това време Мария сбъдна още една мечта на Стела, като заведе семейството на курс по актьорско майсторство. Благодарение на него момичето ще научи тайните на театъра и ще започне да се развива в сферата, която харесва.

След като преживява ужаса от домашното насилие, а по-късно преминава през трудностите на това да бъдеш самотен родител, Ненка продължава да вярва в добрия край и да гледа към бъдещето с надежда. А за да я превърне в реалност, на помощ се притече "Бригада нов дом".

Само за 5 дни Мария, Караджов и героите в работни костюми  успяха да възстановят уюта и топлината  в дома на Ненка и Стела. А искрените усмивки и радостта в очите им доказаха, че вярата, силата и любовта на майката са стихийна сила, която може да пребори всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
6
 
! Отговори
телевизията преди 4 години
До ostavimeЕдин от телевизионните източници на това извращение вече слиза след 19 г. ефир.
16
3
 
14
 
! Отговори
Коментиращи преди 4 години
Много сте лоши хора!Зависливи и гнусни дребни души!
15
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същата история е винаги. след раждане на деца фокусът се измества върху тях и всичкият секс който един мъж може да получи от жената е преди брак, след това се разреждат на веднъж годишно или никога. А мъжът става само снабдител на ресурси и тампон за женските емоции.
14
15
 
6
 
! Отговори
Нормален тип преди 4 години
Лесно е, дъщеря й просто трябва да си намери любовта в очите на някое богато момче и всичко е готово. Не виждам драма тук, много е лесно.
13
0
 
11
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Естествено, че е нагласено като останалите предавания ("Съдби на кръстопът" и т.н.). Гледайте една седмица RTL и ще се разберете.
12
2
 
15
 
! Отговори
13 преди 4 години
Щерката е много яка обаче...
11
3
 
18
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Тези жени заслужават!
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тая Ненка, е временно безработна. Работила е но са я съкратили и сега си търси работа. Щеше да е по-добре да и намерят работа, отколкото да и оправят апартамента.
9
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тези сърцераздирателни истории!Хиляди жени с висше образование работят като чистачки и миячки , но не се оплакват и не ги показват по телевизора.Това предаване е адски фалшиво и явно е нагласено.Днес в ужаса на 10 годишното УСПЕШНО управление на ЕДИ КОЙ СИ всяко второ семейство е на границата на бедността.А относно мъжа - насилник- всеки сам си избира пъртньора и жалването за побои са смешни.
8
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Групата майстори с Караджов и Силвестър са актьори. От предаването наемат група от 20 човека истинска бригада с истински майстор, но тях никой не ги показва, а дават само актьорите. Какво бяха направили в един от епизодите. Изкъртиха естествен паркет за да сложат от новия паркет талашит. Това е някаква гавра със зрителите.
7
3
 
23
 
! Отговори
1 преди 4 години
нещо в тези истории започна да понамирисва на сглобено, направи ми впечатление че в едно от предаванията в един супер мизерен апартамент входната врата е изключително скъпа и нова а вътре пълна мизерия, а семейството толкова бедно, че няма какво да яде, камо ли да сложи подобна врата. Да не се окаже че това е нещо сглобено като "Съдби на кръстопът" или другото реалити "София ден и нощ".
6
10
 
47
 
! Отговори
ostavime преди 4 години
Успех на хората в живота. По форумите се вижда истинското лице на нацията, пропита със завист и негативизъм. Тук всички са анонимни и е лесно да плюят и да завиждат. Срам! Как можахме да се извратим толкова като хора, как???
5
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Караджав защо не оправи и апартамента на Николинка Ангелкова?Според министърката на Герб ,апартамента и е още на груб строеж.Както и къщата-дворец в Драгалевци.
4
11
 
15
 
! Отговори
Тая Ненка, преди 4 години
защо не работи?
3
4
 
24
 
! Отговори
Имхотеп преди 4 години
до Анонимник #1Защо не пишеш на български - да не се разбира колко си грамотен ли ?!Не че и на шльокавица не се вижда , че си скаран не само с кирилицата , но и с българския ...
2
2
 
51
 
! Отговори
Хари преди 4 години
Дъщерята е много хубава. Успех в живота и да не се хваща с някое л.ке, което повтаря модела на бащата-насилник. Често срещано, за съжаление.
1
23
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
разкъртваща либерална драмичка...малллииииииииииииииии.... разтърсващо е.