Гребеца се отказа от показанията си по "Наглите"

По думите му те били дадени "под натиск от разследващите"
Обновена: 5 мар 2012 21:12 | 5 мар 2012 21:12, Красимир Ангелов
7
Гребеца се отказа от показанията си по "Наглите"
Снимка: Булфото

Подсъдимият по процеса срещу "Наглите" - Любомир Димитров – Гребеца, се отказа от показанията си, дадени в досъдебното производство.

Димитров направи това, когато му бе предоставена възможност да даде обяснения пред съда.

В показанията, за които днес той каза, че са дадени "под натиск от разследващите", Димитров обяснява подробности около действията на групата за отвличания.

Преди време от записи на разговори между подсъдимия и директора на ГДБОП Станимир Флоров, които бяха изслушани в съдебната зала, стана ясно, че Димитров е искал да стане защитен свидетел на прокуратурата. Това обаче не се случи.

Dnes.bg припомня, че по-рано през деня пред съда свидетелства и бившият служител на НСО Пламен Устинов.

Той разказа как през 2008 г. Алексей Петров му е поръчал да убие бизнесмена Гриша Ганчев. Пред журналисти наблюдаващият прокурор Антоанета Близнакова коментира, че на показанията на Пламен Устинов ще бъде направена проверка и ще се прецени дали заради тях да се образува досъдебно производство.

Още по темата

Ивайло Евтимов, Прокопий Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, братята Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев са подсъдими за общо 11 отвличания с цел откуп и един опит за отвличане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 12 години
Тия защо са още живи.Трябваше отдавна да са изгнили,щото осъдени със сигурност няма да ги видим.
4
1
 
1
 
! Отговори
боко+алексей=внл преди 12 години
Майко и убииците и хората който отвличаха хората и им причиниха толкова стардание,ще бъдат пуснати,бригадите на Алексей петров пак ще тормозят честно забогате хора,като ги рекитират,аллл Бойко и Цецо не ставате.....Целунете се всички на масата и филма на наглите нека продължи...То само като ги видиш на снимката претръваш,а камо ли да те отвлекат и изтезават...Така ще е Цар киро в затвора,а наглите дето са убили,рекитирали,мъчили и кви ли не гаври с хора на свобода......жалка българия
3
1
 
6
 
! Отговори
Титан преди 12 години
Според мене някой трябва да се заеме с извозването на смет в края на краищата...
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държава на мафията, това е! Още десетина години така и тук няма да остане един свестен човек!
1
1
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Съдейки по това коя съдийка води съдебния процес, как смятате ,че ще завърши той? С пълно оправдание на главните подсъдими и ако има някой второстепенен или третостепенен балък - с условна присъда! Да сте чували досега съдия Ченалова да е осъдила някой: оправда поради "липса на убедителни доказателства" перничанчето Илиян Тодоров, обвинен за убийството на два хокеисти от Славия, и забави с цели 2 години мнението си по първоинстанционната присъда от Софийския РС на Вальо Топлото. Това е...