Хиляди протестираха в Европа срещу войната в Украйна

13 мар 2022 23:30, Красимир Ангелов
84
Хиляди протестираха в Европа срещу войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Десетки хиляди протестираха в Европа срещу войната в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Малки бдения бяха организирани и в Русия, въпреки мерките на властите срещу подобни публични прояви.

Германски профсъюзи свикаха протест в Берлин, където шествието премина от Александерплац - голям площад, носещ името на руския цар Александър Първи - до Брандебургската врата. Много от участниците носеха украински знамена. Други носеха плакати с надписи като "Спрете войната" и "Мир и солидарност за народа на Украйна", съобщава БТА.

Според германската полицията в протестите са участвали между 20 и 30 хиляди души, а в цялата страна - около 125 000, съобщава АФП.

Протести бяха организирани и във Франкфурт, Хамбург и Щутгарт.

Протести се състояха и във Варшава, Лондон и Лимасол.

Над 600 души бяха задържани в Русия на неразрешени протести срещу войната в Украйна, съобщава правозащитната организация ОВД-Инфо, цитирана от ДПА.

По техни данни протести е имало в над 30 града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
даже и ограбили една руска църква в лондон ------
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха - протестите против задължителната ваксинация ги забранявахте и пускахте кучета по хората си, сега - за кауза, която е изгодна на НАТО може. А ако знаете на Путин как ще му пукне, че населението на четвъртия райх протестира?
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се събират заедно по време на пандемия? Нали ще разпространяват вируса? Ще ги бие ли полицията като в Холандия преди два месеца на митинга срещу насилствената ваксинация?
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само,че нямаше протести - а беженците бяха настатявани по общежития. Сега по хотели. Намират им работа. Лошо няма. Против войната съм. Против съм хората да бягат от родината си. Мсиля си, че новините не са обективни.
57
2
 
17
 
! Отговори
Лицемери! преди 2 години
Защо нямаше протести при масираните американски бомбардировки в Белград, Ирак, Сирия, Либия,...?
56
0
 
12
 
! Отговори
Да видим сега... преди 2 години
В Англия, Франция и Германия полицаите ползваха водни оръдия, стоп палки, халосни патрони на протестите против строгите ковид мерки.
55
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 2 години
промити мозъци
54
1
 
20
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Сърбия беше друго ,американските бомби не убиват те носят демокрация
53
2
 
15
 
! Отговори
лицемери нещастни преди 2 години
не се сещам за протести срещу бомбите с убеднен уран в Югославия 1999 или Ирак или *** във Виетнам, или Либия, или Афганистан?
52
0
 
17
 
! Отговори
КЗУ преди 2 години
И да протестират и да не протестират все тая.Войната ще спре когато Русия реши!Западните лидери могат само да възмущават по социалните медии и да лицемерничат
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те хиляди протестираха и срещу мерките за ковито, ама кой им обръщаше внимание, а малко бой изядоха де, та сега що трябва да им се обръща внимание, да си протестират
50
1
 
9
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Май са останали без работа...
49
4
 
7
 
! Отговори
?! преди 2 години
Швабите най ги боли когато им бръкнеш в джоба. В Западна Германия всеки втори има поне милион в сметките си.Когато ходят в магазин или заведения.Всеки си плаща сметката. Съпруга си плаща неговата, съпругата нейната.Имах колега който получи психически срив , само защото сметката ми беше паднала малко под 3 милиона, но преди това си купи 18 метров катамаран и плаща 10 Хил. Годишно да му стой на канарите.Няколко месеца ходи по психиатри
48
3
 
9
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Расисти са дори и спрямо собствените си сънародници.Източна Германия.Все още плащат данък солидарност за източна Германия. Аз плащам годишно около 380 евро данък солидарност.А когато дойде 3 ти октомври, казват това е най трагичния ден за Западна Германия.
47
4
 
16
 
! Отговори
Щом търпим преди 2 години
Отново народите на Европа ще плащат за мръсните и кървави игри на сащ.
46
0
 
11
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Смеят ти се правят си майтапите с теб но зад гърба ти ти теглят майните на източноевропеец.До скоро ме питаха, "как е в БГ, стреля ли се по улиците"Във Швейцария са същите.И доста от тях и не си помислят да идват на почивка в БГ.Говоря за истинските западно германци.
45
3
 
17
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Протестират по скоро затова, че джобовете им се изпразват заради тъпъите европейски политици, които с прибързаните си действия обрекоха собствения си народ и всичко това защото САЩ и Робинзоновците дърпат конците.А и в Германия си има доста нацисти все още и по принцип доста расистки се отнасят срещу източноевропейците. И подкрепят Бендеровците в Украйна.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През ч е п а ми е какво правят западащите ***.Знам само,че автпмобилните концерни хлопват кепенците заради липса на редки суровини.Скоро Мерцедес и Порше ще се правят от пресована хартия.
43
5
 
16
 
! Отговори
profetey преди 2 години
От втората световна война насам в 80% от конфликтите са намесени САЩ. Ако добавим и другите страни от НАТО, то процента се увеличава. Къде бяха протестиращите тогава. Защо не се протестира срещу другите военни конфликти също. За пример - в момента Турция е окупирала територии на Сирия. Тези протести са лицемерни, ако не са насочени срещу всички агресори, не само срещу Русия.
42
1
 
2
 
! Отговори
msm преди 2 години
До В.Узунов Има ли служби в тази държава? ***? Тук се вихрят всякакви зловредни постове!