Петнадесет жертви на руски ракетен удар в Украйна

Смята се, че още 20 души са в капан под отломки
11 юли 2022 08:50, Елка Василева
31
Петнадесет жертви на руски ракетен удар в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки служители от украинските спасителни служби се опитваха да извадят хора изпод отломките, след като руска ракетна атака порази жилищни сгради в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес. Петнадесет души са загинали и се смята, че повече от 20 все още са в капан под развалините.

Още по темата
Ракетният удар в събота вечерта разруши три сгради в квартал на град Часов Яр в Донецка област, в който живеят предимно хора, работещи в намиращи се наблизо заводи. Спасители успяха да разчистят достатъчно отломки и бетон и спасиха мъж, прекарал в капан почти 24 часа. По информация от украинските спасителни служби с това общият брой на извадените изпод развалините става шестима души. Те са успели да установят контакт с други трима оцелели, хванати в капан под разрушените сгради.

По оценка на Павло Кириленко, областният управител на Донецка област, около 24 души все още са блокирани под отломките, включително 9-годишно дете. Кириленко каза, че градът е бил поразен от ракети, изстреляни от установки "Ураган". Заместник-ръководителят на местните спасителни служби обаче заяви пред АП, че сградите са били поразени от четири снаряда и вероятно става думи за ракети "Искандер". Часов Яр се намира на около 20 километра югоизточно от град Краматорск, за който се предполага, че е основна цел на руското настъпление.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
До: антисоросоид преди 1 година
Не ходете на масови мероприятия на "възраждане" и сериозно ще намалите вероятността да се заразите от маймунска шарка! Не общувайте с членове на "възраждане" защото те се сношават с руснаците които от своя страна са в много близки интимни отношения с представителите на фауната, хихихи! Руската империя първа или втора в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. също така русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма през 1918 г. русия декриминализира и инцеста през 1922 г.
25
1
 
2
 
! Отговори
До : антисоросоид преди 1 година
Руската империя декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. Съветска русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма през 1918 г. русия декриминализира и инцеста през 1922 г. Руснаците като са толкова "морални" защо търпят това? Защото грехът им харесва! Руски лицемери плюете САЩ и ЕС че били "грешни" а пък не виждате че сами вие цели сте изтъкани от грехове! Тръгнали да вадят сламката от очите на другите а пък не виждат гредата в своето око!
24
1
 
2
 
! Отговори
До: антисоросоид преди 1 година
Всички руски зооф _ ли са срещу САЩ, ЕС и Украйна защото там зооф _ лията е престъпление, а в русия е легална, хихихи! Затова руските перв _ рзници и техните слуги русофили подкрепят фашисткият кремълски режим, осигуряващ им зооф _ лски комфорт, лично от дегенерата Путин дето целува момченцата по коремчетата, хихихи!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18Само да ти напомня. Високоточните американски оръжия погубиха 3 китайски дипломата и раниха 13 в мисията на Китай в Белград! В Багдат отнесоха екип на Ройтерс. В Афганистан без да водят война, след като си зарязаха панически вертолетите, хамърите, приборите за нощно виждане и какво ли още не,с дрон екзекутиха цивилен бус с 3 възрасни и 7 ДЕЦА! Като ги знам хохолите, не е ясно кой и с какво е оцелил сградата. А и влачеха някакви чували без да показват какво има вътре, както преди!!
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-вероятно е украинците да са ударили тези сгради.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"сградите са били поразени от четири снаряда и вероятно става думи за "Искандер"" ... Глупотевини. Руският "Искандер" е не само високоточен, но и високомощен. Руският оперативно-тактически ракетен комплекс "Искандер" може да работи както с балистични, така и с крилати ракети. Само една от тях може да разруши половин /цял/ жилищен комплекс, а не блок с 15 затрупани.
20
9
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Рашистите продължават с престъпленията си.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
закъсняхте с лъжата в този град рус власти съобщиха че укропите бомбиха
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искендър нали бяха високоточни, защо пак са се забили в жилищен блок.
17
11
 
6
 
! Отговори
Русия толкова може преди 1 година
Високоточковото руско оръжие поразява високите точки на жилищните блокове.
16
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никоя човешка и житейска трагедия не е в състояние да предотврати писането на гнусотии от родните копейковците. Зер с погнуса към собствената личност се живее ама без копейки за хляб и кисело мляко не
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14 - знам и то са предимно жени и лазни малчовци на по 20-25, които трудно правят десетина лицеви на веднъж - офисни гастербайтери и те ните мениджърчета. Всяко поколение си има неговите битки. Нека Семерджиев, Пулев, Пеевски, Борисов и Петков ги водят през Елисейските полета, аз наркотици не употребявам и не се боря за система управлявана от наркомани и сводници.
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ракетите не струват копейки, за да ги изстрелват по цивилни обекти. Нещо премълчават и украинските, и нашите медии.
13
5
 
20
 
! Отговори
Дани преди 1 година
Вчера гледах снимки ... защо тези хора са с униформи с полски и грузински шеврони?
12
13
 
18
 
! Отговори
антисоросоид преди 1 година
До 12 АнонименРусофобите са в София една малка група от наркозависимиТролове с обратни наклонности от сороското НПО
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
9: точно, викаха ме преди година да ме презапишат. записвате те на някакви лисчета, още сме във 80-те година на миналия век. Даже не ми провери документите и му дадох друг телефон. Нямам намерение да умирам за Боко, Моко, и всичките мутри а и онези беполени 240 толупа дето не правят нищо. Хващам си самолетчето и ще ве търсите някъде в Европата. Европа няма да позволи нова война на нейна територия, но в Булг аристан може, Румъния може, Естония може, Полша не е пипайте и така. Робите да ходят до у
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бдбд - не се безпокой за България, НАТО са наясно с липсата на интерес към въоръжен конфликт на българите с руснаците и махнаха казармата 2007ма само 2 години след като се настаниха в България. Накарай 45-55 годишните мъже да излязат да бранят интересите на Пеевски, Бойко и Петкофф с пушки и калашници срещу руски танкове и артилерия, пък да видим дали ще тръгнат към Москва или няма да обърнат към София. ;) Русофобите в България виреят само по форумите и то в мирно време.
9
7
 
17
 
! Отговори
Интересно поднесено преди 1 година
"хора изпод отломките" - със военни униформи. Има снимки. ОБАЧЕ вера и оня ден когато укропитеците сееха из Донецк безпорядъчно 'американската помощ' - тука в новините нищо. Интересен новинарски мироглед!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Точно ти който пишеш ако бъдеш мобилизиран. Как ще разсъждаваш" - първо се мобилизират резерва и запаса, а в България те са над 40 годишни, пък и да откажеш да те мобилизират глобата е между 250 и 1000лв.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бдбдбд...Щом си толкова разсъдлив помисли за изгорените живи хора в театъра в Одеса,и то цивилни!За тях не ти ли е жал?Или разсъжденията са готовите опорки на пропагандата?