Трима медици са убити при бомбардировки в Афганистан

Болница в град Кундуз е частично разрушена
41
Трима медици са убити при бомбардировки в Афганистан
Снимка: Reuters, архив

Болница в афганистанския град Кундуз е частично разрушена от бомбардировки. Трима медици са убити, а други повече от 30 души са в неизвестност, съобщиха от "Лекари без граници", цитирани от Ройтерс.

От организацията заявиха, че са дълбоко шокирани от нападението и убийството на техни служители, както и от тежките последици за здравното обслужване в Кундуз.

Говорител на мисията на НАТО в Афганистан  каза, че е възможно  американски въздушен удар да е улучил болницата  в Кундуз.

Ударът е бил нанесен срещу "хора, които са застрашавали коалиционните сили, но е възможно да е причинил съпътстващи щети в медицинския център", каза говорителят полковник Брайън Трайбъс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно пак Русия е виновна.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странна работа...под тая статия не се изказват шорошопитеци
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това не харесвам, че нямате никаква обективност.Ако това нещо го бяха сторили руснаците, щяхте да вдигнете вой до небесата, то и така ги обвинявате и за неща, които не са извършили. Сега ни информирате, че болница била бомбандирана ... и че било възможно да са били американците. Наблегнете на информираността и обективността, а не на слугинажа! Политиците ни са напълно достатъчни като слуги!
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трима медици убити...вече броим само медицинския персонал явно,другия народ е просто миманс,а можеше автора да напише само: един завеждащ отделение убит,а ако шефът на болницата си е жив и здрав,можеше да напише,абе гръмнала там няква бомба,ама всичко е ок
14
0
 
15
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Пък в N24 пише, че американците са бомбандирали болница на Лекари без граници, въпреки че нейните координати са били известни на командването. Мани, добре че Путин няма пръст в тази работа, че иначе свободната преса щеше да нададе вой до Бога.
13
0
 
19
 
! Отговори
До краварите преди 8 години
Кравари - говнари скрийте се завинаги.Измета на света. *** ***.Само знаете да ревете като вдовица за **й.За нищо не ставате *** непоръбени.Извратени псевдохуманоиди.Липсващата връзка на Дарвин.ПуДа ви го.....знаете къде
12
0
 
16
 
! Отговори
citizen преди 8 години
На първа страница в Ройтерс, който цитирате, пише - "Поне 9 убити...".Такова безсрамно манипулиране може да има само в днес.бе.ге, помиината яма на българската псевдо-журналистика.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кефят ме нашите автори списвачи,какво телеграфно описание правят и си представям,ако бяха руснаците,как щяха да се разлеят,та чак улеят.
10
0
 
17
 
! Отговори
чичо сам преди 8 години
Упс...ако има нещо,няма нищо!
9
0
 
23
 
! Отговори
600 000 цивилни преди 8 години
По американски сведения, режимът на Саддам е убил около 130 000 цивилни иракчани. Същият американски източник твърди, че американците са убили между 130 000 и 600 000 цивилни иракчани!
8
1
 
31
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Във Виетнам американците са убивали на всеки един военен виетнамец - по трима цивилни. В Ирак и в Афганистан, американците утрепват на всеки един военен - по четирима цивилни. В Югославия при бомбардировките, на всеки един убит военен се падат по пет цивилни. В Пакистан и Афганистан, при бомбардиране с безпилотни самолети, квотата е вече един убит военен към 28 (двадесет и осем) убити цивилни. Ако застреляш човек в САЩ, ще те осъдят на смърт. А ако застреляш цивилни граждани, не американци, извън САЩ, ще те наградят с орден.
7
38
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оня ден руснаците убиха над 40 цивилни, включително и деца. Ама за тях не ревете, нали?
6
1
 
22
 
! Отговори
Ali Kemal преди 8 години
Ako beshe Rusia udarila bolnicata ,to shteshe da urevat sveta do sega
5
0
 
29
 
! Отговори
жертви на САЩ преди 8 години
Американските ни началници удрят със самолетите и безпилотниците си, или сватбари или болници, които предварително са им дали координатите си. И след това, за всичко им били виновни руснаците!
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цяла нощ бомбандирали , а частично разрушена.Една болница даже не могат да ДЕМОКРАТИЗИРАТ като хората
3
0
 
22
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Е то за американската армия е нормално .Ако не е френдли файър демек приятелски огън, то ще са някои сватбари училище или както днес болница. Не стреляйте по пианиста той толкова си може.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7Да много е лошо *** да боравят с оръжие, които не могат да преценят, че ще поразят и други сгради
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NATO UMISHLENO BOMBARDIRA BOLNIZITE V AFGANISTAN,IRAK I V SIRIA.