Войната може да доведе до бедност 90% от украинците

САЩ иска да третират пленените в Азовстал според Женевската конвенция
20 май 2022 08:21, Александър Попов
86
Войната може да доведе до бедност 90% от украинците
Снимка: GettyImages

Програмата на ООН за развитие (ПРООН) предупреди, че 90% от хората в Украйна може да изпаднат в бедност, ако Русия продължи нападението си.

"Говорим за това, че девет от всеки десет украинци ще изпаднат в бедност, ако тази война продължи до края на годината", казва Манал Фуани, заместник-представител на ПРООН в Украйна.

Тя заяви, че това е "шокиращо число", като се има предвид, че нивото на бедност в страната е било едва 2,5 % непосредствено преди началото на войната.

Фуани заяви, че до края на годината могат да бъдат загубени 18 години постижения в областта на развитието - "инвестициите на Европейския съюз и на всички донори и партньори за развитие в тази страна през последните 20 години".

Междувременно САЩ очакват, че всички военнопленници, които са се предали от завода Азовстал в Мариупол, ще бъдат третирани от руснаците в съответствие с разпоредбите на Женевската конвенция, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби на редовен брифинг.

"По отношение на военните, пленени в Азовстал - очакваме всички военнопленници да бъдат третирани съгласно Женевската конвенция", каза той в отговор на свързан с това въпрос. Кърби добави, че САЩ ще "наблюдават отблизо", за да гарантират, че отношението към военнопленниците е в съответствие с тези норми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да бъдат третирани по една друга конвенция, случила се в Нюрнберг преди 70+ години
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то Женевската конвенция е само за военнопленници. А азовци и сие чуждонаемници са доброволци и са изключени от обхвата на Конвенцията. Това беше и смисълът на стоенето им в подземията в изчакване на победата на украинската армия.."Евакуацията" на фашагите предизвика американската инициатива за преговори с руското военно командване, става въпрос и за висши съюзнически военни, обучавали украинците. Светът ще узнае по трудния начин, че войната има причини, а не се СЛУЧВА по волята на Путин.
72
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е за НЕЗАБАВЕН съд и доживотен затвор! Цялата тази разруха в Европа я донесе той! Хората ще изгубят даже базовия си стандарт, който са си извоювали....Но това е, което той искаше - да направи европейците бедни, защото им завижда за високите достижения, за високия стандарт, каквито в Русия са само блян! И ще си останат с този блян.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е те сринаха, градове, оставаше и да направи по-богати.
70
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"очакваме всички военнопленници да бъдат третирани съгласно Женевската конвенция"-А когато украинците стрелят военнопленници в краката и ги душат с найлонови торби и им режат гърлата никой от американците не спомена за женевската конвенция има достатъчно видеоматериал в интернет а сега всички треперят за Тея нацита
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами със 78 милиарда заем , с изключение на зеления и обкръжението му, всички останали укри ще обедняват все повече и повече
68
0
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 68"става въпрос за договор между ЕС и САЩ, който казва че членовете на ЕС автоматично са без виза за САЩ." - такъв договор сащ НИКОГА НЕ СА подписвали. Но ЕС са подписвали договор за РАВНОПРАВНО третиране на членовете и по принципа на реципрочност ЕС трябва да въведе визи за САЩ. В случая не янките, а ЕС НЕ СПАЗВА каквото са подписали.
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бъдете спокоини раша наша ще им вдигне иконромиката много бързо това не е запад.раша ще им купува всичко
66
1
 
13
 
! Отговори
Ричард Ахмед преди 1 година
Живеем във време на американска доминация, кой каквото ще да казва.Съответно в тоя случай американците са най-привелигировани, всички останали са някъде встрани от облагите. Погледнете кой владее патентите за иновации, къде са високите технологии. Не е трудно да се погледне назад и да се види кой е най облагодетелствен - Римската империя - римляните. Османската империя - османците, Британската империя - британците. Които така владеят световната търговия в последните 200 годи че още цокат кинти
65
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ти конкретно си духовно роб на рашките, независимо че си свободен европейски гражданин. Визите на САЩ не е проблем да паднат, но как ще се гарантира, че няма да отровите с русофилия и тях, както тровите Европа?
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
67 става въпрос за договор между ЕС и САЩ, който казва че членовете на ЕС автоматично са без виза за САЩ. Да де, но изведнъж се оказва че ние десетилетия сме членове на ЕС, пък сме с визи? И сега въпросът е, кой не ни счита за членове на ЕС-Европа, която обаче ни налага безумията си, или САЩ? За кого точно не сме членове на ЕС? Искам отговор, защото това е демонстративен двоен аршин. А у нас с двоен аршин са мерили само османлиите. Искам да знам под чие робство сме в момента. Имам право, нали?
63
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
64 и когато си продадохме държавата на американците ли бяхме русофили а? И когато ни изнасят златото ли? Когато взимаме безброй кредити и строим техни бази тука? Когато си правят информационните хъбове, които знаем какво са реално!? И тогава ли сме русофили? И по времето на Костов, дето ни разпродаде на американците за 1 евро ли? И след това то не бяха Марици, то не беше чудо? И тогава ли бяхме русофили? Направихте ни русофили зорлем. Вярвахме ви, а вие само ни ограбихте. Сега ВЕЧЕ сме русофили!
62
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да, визите са необходими, защото има много русофили. Няма случай на нормален човек да се откаже виза, но трябва все пак да има някаква цедка, за да не проникват русофили, путинофили и други подобни терористи.
61
22
 
4
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До "Истински патриот" - Русия била най-хубавото нещо! А тогава що чиниш в България? С бързи крачки бягай към "земния рай" - Русия и ни остави нас българите в невероятно красивата ни Родина-България! Или май на български не разбираш - сега прочети пак и се надявам да хващаш пътя-Тогда почему тьi здесь в Болагрии? Чемодан, вокзал и пошел на.... Руский пиздець! Остав нас патриотам в покоем в нашую, самую красивую Родину на свете-Болгарию!
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
61 каква се пътеш бре? Подаряват наше оръжие, което са купили от нас! Всеизвестна тайна е! Айде стига вече. Да вземем да го произведем и да го подарим, че да ни фалират заводите и хората там да останат без работа. Я марш. Няма да даваме оръжие на Украйна. Даваме го само на партньорите си срещу съответното заплащане, а те какво правят с него после.. .не знам!
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До исстински патриот дано да си платен ***, срам ме е, че съществуват такива хора в България.
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
58 проблема с търговията не е между ЕС и Русия, а защо не подписа ЕС специалния договор със САЩ за внос на петрол и храна (гмо разбира се). Този договор не се подписа, защото хората на Европа предпочетоха по-евтиния газ тогава, а зелените превъртяха заради ГМО продуктите. Още тогава беше ясно, че рано или късно ще има война, чиято цел ще е да се откъсне ЕС от търговията с Русия и Китай и да стане платец на САЩ. Някои американски анализатори дори молеха за война, че да се "опомнела " Европа!
57
11
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
35 тогава дай да воюваме бре! ----///---- Румъния, Естония, Финландия, Полша, воюваха ли като подариха оръжие на Украйна, питам? Вие не го направихте не толкова от страх, а продажност и проклетия. Ей така, да направите напук. Хванаха ви на тая кукичка, че "откъде накъде те ше ми казват, оръжието си е наше, ако па искам ше им дам". Иначе на всеки е ясно, че Просията нито има възможност, нито интерес да напада България.Но ви хареса ролята на подлеци. Е, сега ще ви излезе през носа.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си заслужават, щом им е толкова акъла.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
42 а така! Безвизэв режим с ЕС. Хубаво го каза. А сега да питам за визите защо ЕС дава безвизов режим на хора извън нейния съюз и го спазва, а на хората от ЕС, каквито сме ние, същият този ЕС не си мърда пръста да ни защити вече 20 години и да изиска безвизов режим по договора на ЕС със САЩ! Това важи и за Румъния между другото. Та като си такъв пич би ли обяснил парадокса моля? И не, не е заради радевци, това поведение е много преди тях, а Баце им целуваше подметките и пак беше същото!