Как зависимият партньор разрушава връзката си

Той не си дава сметка за поведението си
3
Как зависимият партньор разрушава връзката си
Снимка: istock

Връзката между двама обичащи се партньори е вид форма на взаимозависимост. Живеете заедно, взимате решения заедно, грижите се за дете заедно (ако имате деца), прекарвате свободното си време заедно. Така е в здравословната връзка, в която съществува хармонична взаимозависимост.

В нездравословния вариант на тази взаимозависимост единият партньор е зависим от другия. В почти всички случаи този партньор не съзнава положението и поведението си. Постепенно той отравя връзката и отношенията си с партньора, без да си дава сметка за собствената си вина, хвърляйки цялата отговорност по пасивно-агресивен начин върху половинката си.

Ако не си давате сметка какво може да е поведението ви във вашата връзка и дали в него няма скрита нездрава зависимост от партньора ви, вижте признаците за това.

Обидни думи и действия, подигравки

Можете да се държите обидно и унижаващо без да го правите директно и грубо. Подмятания, сарказъм, подигравателно отношение към хобитата и интересите на партньора ви са само част от примерите за обидно поведение, което цели да повдигне самочувствието ви във връзката и да снижи това на партньора ви.

Взимате без да давате нищо

Във връзката винаги трябва да има взаимност. Нормално е да давате и взимате от интимното си партньорство. На баланса се крепят всички взаимоотношения. Когато той е повреден или има нездрав вид, партньорството започва да се изражда, а любовта постепенно изчезва.

Човек, който има особена нужда и потребност да взима от другите, за да се чувства обичан по този начин, отравя връзките си не само с интимни партньори, но и с приятели и близки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никак. Аз винаги съм бил с емоционално ьависими жени и е супер...
2
1
 
13
 
! Отговори
Михаелоооо, преди 4 години
Значи според теб, зависимият партньор взима, без да дава нищо и същевременно прекалено угажда на партньора си?!Почерпена ли си, ***?През седмицата, в 3.29 ч. през нощта се беше сетила да ни убеждаваш да ритаме във въздуха, за да горим калории, а сега правиш умопомрачителен психологически анализ.Нямаш равна, ***!
1
1
 
2
 
! Отговори
Свирепо настроение преди 4 години
Чуй колко хубави две думи! И колко мъдрост има в тях ... Де е това прасе, под път и над път и накрая си било в *** ...свито в ъгъла каращо да се рисуват Левски и Ботев, барем му мине гузната съвест за много други неща. Мамка ти и прасе ....Ще колите грешно прасе или правилното прасе един път?