Турски медии питат Гърция: "Още ли не си получила посланието?"

Турските кораби са поставяни в бойна готовност в случай на война
28 авг 2020 12:40, Нели Христова
238
Турски медии питат Гърция: "Още ли не си получила посланието?"
Снимка: БГНЕС

"Още ли не си получила посланието?", пита в заглавие, очевидно адресирано до Атина, турският в. "Йени шафак" тази сутрин. Вестникът допълва, че само за месец и половина Турция е извършила 15 учения, а флотът й се намира в бойна готовност.

"Турция обяви както пред Атина, така и пред нейните поддръжници, че за да защити правата си в Източно Средиземно море е готова да плати и да накара другите да платят нужната цена", пише вестникът. Според военни експерти разполагането на флота в Средиземно море отива по-далеч от обикновено военно учение, предава БТА.

О.р. адм. Али Дениз Кутлук смята, че турските кораби заемат позиции не за тренировъчни маневри, а са поставяни в бойна готовност в случай на война. Разполагането им е според хипотезата за възможен горещ конфликт, смята той.

"Няма да отстъпим и капка вода", пише в заглавие в. "Милят". Вестникът помества изказване на турския министър на отбраната Хулуси Акар, който заяви, че Гърция "преследва илюзии", а Турция докрай ще защитава правата си в Егейско и Средиземно море. Акар обвини Гърция в безкомпромисен подход на принципа "всичко е мое" и даде да се разбере, че турските сеизмични проучвания ще продължат.

Думите на Акар са водещи и за други турски вестници тази сутрин.

Още по темата
"Решени и способни сме да защитим правата си", пише в заглавие "Йени сьоз". Както отбелязва вестникът, изказването на министъра на отбраната е имало характера на предупреждение към "страните, които се опитат да саботират издирването на петрол и газ от Турция в Източно Средиземно море".

"Йени сьоз" посочва, че Хулуси Акар същевременно е отправил предложение за диалог към Атина, като е поканил гръцката страна на разговори за обсъждане на спорните въпроси. Министърът изтъкнал, че приоритет на Турция е разрешаването на проблемите на масата за преговори.

"Ние подкрепяме диалога. Ние сме прави и затова сме силни, следователно не се страхуваме да разговаряме. Елате да поговорим", заяви Акар в интервю за Анадолската агенция.

"Не изпитвайте нашата сила", гласи заглавието на "Дирилиш постасъ", извеждащо друг цитат от изказването на военния министър. "Нашите граници са ясни, ако има нарушение, е ясно и какво ще направим", каза още той. Акар напомни, че за въоръжените сили са валидни "правила за ангажиране", т.е. правилата за реагиране на турската армия при трансгранична заплаха, като добави: "нашите командващи, кораби, ВВС и ВМС са опитни и компетентни".


238
Още от Балкани
Гърция разширява териториалните си води в Йонийско море
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
Vasileos tonromanion преди 3 седмици
Абе тука има няколко дюнеци които пък се смятат за турци те още не знаят че преди няколко столетия прадядовците им са били българи сърби македонци византийци арменци кавкази и от страх за да оцелеят си сменили религията апък византийците за ромеите/рум/ които приемат ислама ги наричали турци, вие си нямате хабер от история бе глипаци ако не вярвате вървете си направете ген тестове та давидим какво ще излезете, ХА ХА ХА ХА.....
188
0
 
0
 
! Отговори
Vasileos tonromanion преди 3 седмици
Абе хора не купувайте турски стоки защото съответно турция започна да налага твърде много данъци върху чужди стоки тази държава стана много империалистична и паннационал религиозна със сън за ново османлийство, препоръчвам да не купувате турски стоки тъй като същотото правят те към нашите и европейските стоки. А за тези които сънуват за супер турция абе вие били листе в тази антидемократична държава ще ви уграбят и избият там за един ден няма човешки права и свободна мисъл има само лъжа и измама
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
186,
Прочети малко повече защо е анексиран Кипър, във wikipedia има информация, ама хубаво искам да четеш. И не бяхте провокирани от това, а от това което ви казваха от СССР и най вече от собствената ви глупост.
186
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Юнал Джемилов
Всички бяхме против тази простотия със смяна на имената , защото знаем че зорлем гюзелик олмаз, но бяхме провокирани от анексията на Кипър от страна на Турция .При това нахлуване безследно изчезнаха няколко хиляди кипърски гърци а църквите им бяха разграбени и заграбеното продадено по антикварни магазини.Поради това повече съчуствахме на кипърците .
185
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А бе Юнале, недей така че ще си повярват, колко им трябва на *** в този форум.
184
3
 
3
 
! Отговори
Надай се преди 3 седмици
До Турски каганат
По добре отсега приемай християнството, че после като дойдат кюрдите, ще се чудиш на къде да хванеш!
183
7
 
3
 
! Отговори
Ще ви плющят преди 3 седмици
До Юнал Джемилов
Ама гьотовете, амуджи аналДолни! От турчин войник не става! Гърците ще ви изядат с парцалите!
182
5
 
1
 
! Отговори
Голямата екскурзия преди 3 седмици
До Юнал Джемилов
Хареса ли ви посрещането от турските граничари и полицаи? Май още ви държи влага? Хахахахах
181
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма по-долни племена на Земята от турците и гърците...........................за съжаление, и едните, и другите са ни комшии........................ужасссссссссссссс!!!
180
7
 
9
 
! Отговори
нека се бият преди 3 седмици
Нека се избият помежду си.....................турците и гърците.................ние , българите, острови в Егейско и Средиземно море нямаме!!!
179
2
 
9
 
! Отговори
Стагияр преди 3 седмици
До 181 Юнал Джемилов

Не ви наритахме ние българите, а комунистите,които по принцип са безродници
Прави разлика
178
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крайно време е проблемът с Турция да бъде решен.
Кюрдска държава и орязване на всякакви мераци за територии.
Турчинът разбира само от сила.
177
8
 
7
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 3 седмици
Само преди 35 години българите ни наритаха към Ориента и великата Отоманска армия не посмя гък да каже!
Ама гърците никога не са били войници!
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 177

Май прекалено много ти пука за мнението на другите макар че се опитваш да показваш друго. В приказките ти личи раздразнение, което пък мен много ме радва. Значи съм ти бръкнала в джигеря. Умирам си от кеф. Аз не се лутам аз много ясно знам какво говоря и какво искам да кажа. Докато за теб вече не е сигурно. Хвана се за времето, тая пък глупост откъде ти хрумна. Умник ама в кавички.
175
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом се хващаш по това време да ми отговаряш, ти си просто един.... Но имаш шанс, търсиш нещо все пак, дори да не знаеш какво и най вече къде. Приятно лутане!
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 175

не можеш да ме издразниш, прекалено си ми глупав. На такива само им се смея. От такива като тебе акъл - много съмнително. И именно поради това мнението ти няма значение за никого. Не си заслужава да си хабиш клавиатурата.
173
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 174,
Просто ме кефи да дразня ***, па може от това да поумнее някой, знае ли се все пак. Колкото до мнението, имам такова, но то няма значение за вас.., не си заслужава изхабяването на клавиатурата.
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 173

Ти какво правиш в този дебилски форум бе? На кого му пука за твоето велико мнение което дори не знам какво иска да каже. Просто се правим на умни ама не сме. Писна ми от такива като тебе. Много ми е иинтересно като не правиш нищо от това което си изброил как воюваш за правото си. Като пикаеш демонстративно на обществено място ли? Дрънкаш такива безмислици че просто нямам думи. Пък продължавай да си въобразяваш че си умен.
171
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 130

Много християни са били преобърнати във мюсюлмани и то насилствено - а не си се съгласил а на дръвника. И много голяма част от българските мюсюлмани са потомци на такива потурчени българи. Ама такива дръвници като вас ще го признаят ли - съмнявам се...
170
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 124

Вярно е. Не знам но в едно забутано литературно списание преди време намерих пътепис на Марк Твен който тогава е посетил тогавашната Османска империя. Констатирал е всички тези неща които изброяваш и ги е осмял с прословутата си твеновска ирония. Ето това е била Османска Турция - дивотия, простотия и мързел. А този пътепис едва ли ще бъде публикуван повече , макар че не би било зле, някой да се погледне през очите на другите. А не да се дуе като пуяк.