Бомбата в автобуса – разчистване на сметки?

Тече разследване на случая в Чехия, Словакия и Унгария
19 май 2015 09:27,
9
Бомбата в автобуса – разчистване на сметки?
Снимка: архив, Булфото

35 души живеят втори живот, след като взривно устройство беше открито в автобуса, в който са пътували от Чехия към България. Една от версиите е разчистване на сметки.

Фирма "Омега груп" изпълнява редовни курсове от Варна до Прага всеки четвъртък. За първи път в автобус на компанията намират бомба, но преди около два месеца друг рейс на превозвача е бил запален.

Още по темата

"При нощуването в Прага пред хотела е извършен палеж и автобусът напълно е изгорял. Има разследване от криминалните отдели на Чехия, но до сега няма резултат дали палежа е умишлен$, коментира пред Нова тв Веселин Михайлов, началник Автогара Варна.

Управителят на фирмата и шофьорът на автобуса обаче не потвърждават информацията за палежа.

Според разказ на очевидци собственикът на чантата не се е върнал при спирането за почивка в Бърно. В такава ситуация шофьорът е длъжен да свали и багажа му.

По думите на пътниците въпросният мъж е на около 25 години, бил е с очила и с шапка с козирка. Не е говорил. Според жена, седяла до него, той е миришел на алкохол.

Хора, пътували в автобуса, разказват още, че властите в Унгария са им обяснили, че живеят втори живот.

По случая са задействани всички отговорните институции в Чехия, Словакия и Унгария. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че очакват официална информация от унгарските власти по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Има подозрения че чантата е на Станишефф, той работил на черно докато се отлежава в Швейцария. Обаче Бойко спрял разледването и се извинил писмено на майка му, - че тя почина онзи ден му казали - че кво от тва! парирал Бойко!
5
0
 
0
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
И като му свали багажа а оня дойде на другия ден и каже че го е забравил знае ли някой колко ще плати шофьора за изгубен багаж?
4
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
фирмата е румънска автобусите са с бълг регистрацияполицаите и там са същите като тук ще прехвърлят папки и пито платено доследващия път който оцелее
3
1
 
5
 
! Отговори
-10 преди 8 години
В такава ситуация шофьорът е длъжен да свали и багажа му.------------Явно си е за закриване тази фирма, щом не спазва разпоредбите!
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големи преувеличения..големи журналистически сензации с тази "бомба" ей..!!да има какво да раздуват сега един месец.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борбата за пътници и линии е жестока!