Пристанище "Варна" със 17,2% преизпълнение на заложените приходи

Утре пристанището ще надхвърли обработката на 7 млн. тона товари, които към днешна дата са 6,971 млн. тона
1 ное 2005 14:02,

Преизпълнението на заложените приходи на пристанище "Варна" за деветте месеца на годината е 17,2 процента в сравнение със същия период на миналата година, съобщи днес във Варна изпълнителният директор на порта кап. Данаил Папазов, цитиран от БТА. За 9-те месеца печалбата на дружеството е 2,1 млн. лв., а за цялата минала година е била малко под 2 млн. лв, обясни Папазов.

Утре пристанището ще надхвърли обработката на 7 млн. тона товари, които към днешна дата са 6,971 млн. тона, съобщи още директорът на пристанището. По думите му до края на годината обработените товари ще надвишат 8,5 млн. тона.

Очакванията са до края на 2005 г. обработените контейнери да достигнат 100 000 TEU. Транзитът през порта също се е увеличил и ще надхвърли 0,5 млн. тона, при условие че допреди две години е бил нулев.

Папазов добави, че до 2008 година на пасажерския и на контейнерния терминал трябва да бъдат монтирани специални рентгенови апарати - за контейнерните терминали рентгените ще са задължителни за всички пристанища. На пасажерския терминал вероятно рентгенът ще бъде монтиран следващото лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации