Чакат 100 млн. евро приходи от зимния туристически сезон

Трета поредна година хитът у нас за почивки през зимата е Банско
11 мар 2008 09:14,
9
Чакат 100 млн. евро приходи от зимния туристически сезон
Снимка: Булфото

Приходите от зимния туристически сезон на 2007/2008 г., който приключва в края на март, по прогнозни данни се очаква да бъдат около 100 млн. евро, каза за Investor.bg председателят на Българската туристическа камара проф. Цветан Тончев.

По този начин ръстът на приходите спрямо предходния турrстически сезон (който не беше от най-добрите поради меката зима), ще е около 12%, а на туристите – около 10%.

Прирастът на легловата база в зимните курорти за година е около 5000 броя, а средната запълняемост за този сезон е около 60%.

Трета поредна година хитът у нас за почивки през зимата е Банско, като той е начело както по брой туристи през зимата, така и по прираст на легловата база.

По този показател Пампорово се нарежда след Банско и преди Боровец, но той пък е на второ място по запълняемост, изпреваврвайки Пампорово.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
az sam na 17 i sled godina i polovina se maham ot tazi skapana darjava i nqma da se varna nikoga za shtastie mnogo sajelqvam 4e sam se rodil tyk
7
0
 
0
 
! Отговори
netakabe преди 16 години
Ръст на туристите 10%, ръст на приходите 12%, покачване на цените за януари 2007/08 е 12,5%. Къде тояно е ралният ръст освен в статистиката."...Боровец е втори по посещаемост, но отстъпва на Пампорово по новопостреони хотели." Е, дано там да проявят поне капка здрав разум и да не строят нови хотели.Ако не , то тия 60 % посещаемост ще си ги мечтаем следващата година. Жал ми е за природата, за туризма и за България...А за българите, особено за някои - както е казал народът "*** глава затрива."
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Много бе! Цели 2км линия на метрото !!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
аз не разбрах кой ги чака тези 100млн. ?
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
При тия цени, даже е малко.
3
0
 
0
 
! Отговори
окото преди 16 години
Пита се в задачата колко струва природата, която е съсипана.Пита се тази природа след двайсет години колко туристи би привлякла, ако не бе унищожена!Тази сума-100 млн. е просто смешна!
2
0
 
0
 
! Отговори
MYTAHT преди 16 години
"По този показател Пампорово се нарежда след Банско и преди Боровец, но той пък е на второ място по запълняемост, изпреваврвайки Пампорово."Добре, на кого е нужно едно такова изречение? Тази инфомация може да бъде поднесена по един доста по разбираем и неангажиращ начин на читателя. Да беше само това изречение няма проблем, ама цялата статия е всичко на всичко шест изречения... ето как би звучало малко по-добре-"Трета поредна година хитовете за почивки у нас са Банско, Боровец и Пампорово. Банско е пръв по прираст на легловата база и по брой туристи. Боровец е втори по посещаемост, но отстъпва на Пампорово по новопостреони хотели."Заглавието принципно не е хубаво да повтаря уводното изречение, а трябва да грабва читателя. На мен би ми звучало по-добре: "Равносметка за привършващия зимен сезон"
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
В Банско е най-хубаво