Президентът на "Лукойл": В BG няма картел на горивата!

Броят на бензиностанциите у нас бил двойно по-голям от Румъния
45
Президентът на "Лукойл": В BG няма картел на горивата!
Снимка: БТА

"Няма картел на горивата в България, а договарянето на цените е невъзможно, тъй като на пазара работят едни от най-големите фирми в бранша". Това каза пред журналисти президентът на Нефтената компания "Лукойл" Вагит Алекперов, който е на работно посещение у нас.

Още по темата

"Това, че картелът е невъзможен, това е доказано от анализа, произведен от държавните органи. Второ – България е единствената държава, където има толкова голямо количество бензиностанции на пазара. Такова количество бензиностанции няма никъде", коментира още той, цитиран от БНР.

По думите му практически днес броят на бензиностанциите в България е два пъти по-голям, отколкото са те в Румъния, където населението е 30 милиона души. Пазарът днес е конкурентен, обобщи Алекперов.

Вагит Алекперов потвърди, че компанията няма да се оттегля от България и е представила на енергийното министерство нови проекти, които предстои да бъдат обсъдени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
крадат милиарди преди 6 години
В БГ крадат милиарди от народа с помоща на орг престъпници менкани на власт от години..хиляди танкери са вкарани нелегално а народа им плаща и акцизи и пътен данък еко такси и ДДС.СПонсорират нагло престъпни групировки маскирнаи като партии и крадат милиарди а народа нема пари за оцеляване.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има монопол, а не картел! С помощта на българската енергийна мафия руския монополист краде ежегодно милиарди левове от всички нас! Незабавна национализация на рафинерията и митническите складове!А иначе нека има много бензиностанции- те са последни по веригата.
33
0
 
1
 
! Отговори
ставри преди 6 години
Картел?Нееее няма такова нещо.Какво?
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бе! какъв картел мола ви се! няма картел! има само монопол, щото конкурентни играчи у нас нема! всички зареждат от едно място - лукоил!
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този лъже като дрът индиец. Цялата ни държава е болна от руския бацил. Тази фирма трябва да бъде под санкции, та ако ще и да тръгнем пеша.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже имам възможност ,зареждам само от г-н Марешки
29
0
 
7
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ЖАЩО ЛИ НЕ ИМ ВЯРВАМ ИЗОБЩО НА ТИЯ?! АМИ АКО НЯМА КАРТЕЛ КАК МУ ПЛАЩАТ НА БОКИЧА КОМИСИОННИТЕ?
28
0
 
4
 
! Отговори
А Б В Г Д преди 6 години
А какво е "BG"???В България използваме и ще използваме винаги БЪЛГАРСКАТА азбука - кирилица!
27
1
 
11
 
! Отговори
Варна, морето и т.н. преди 6 години
Няма картел, всичко е честно и конкурентно. Елате във Варна - в Марешки дизелът е 1.72лв/л и наоколо, в Лукойл също е такъв, даже за1.71. Обаче на 2км от Марешки цените се вдигат, а извън Варна са над 2 кинта. Хитро,а? Няма картел, ама цените навсякъде са еднакви и високи!Какво ни лъже тоя руски ***?
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълни глупости,аз лично съм бил свидетел как от една верига бензиностанция хора , влизат в друга и казват -- сваляйте цената на газта на еди колко си,толкова е при нас, при което управителя звъни на собственика и пита -казаха да свалям,да свалям ли ,ок , пък и като няма картел що гърмяха на марешки аптеката в бургас,като реши да прави бензиностанция там
25
0
 
18
 
! Отговори
ЕС преди 6 години
Населението на Румъния е 19 млн., а не 30 млн. Ако и другото, което Алекперов говори е толкова вярно...
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братушката припява на нашите "пеликани" ,напълнили гуша , че границата ни е толкова голяма ,че се чудят как да я опазят , както днес излезе един по телевизията , за да ни обясни в Европа роуминг няма да има , тук ще има , и цените ще се определят от операторите както си искат, какво е решил ЕС без значение тук важи бой по народа , защото един път " е с шапка " , а другия път е " без шапка " разбрахте ли защо хората бягат в чужбина
23
0
 
15
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Повтарям ви решението на комисията която разследваше има ли картел,лично сушах жената която го съобщаваше:НЯМА КАРТЕЛНО ДОГОВАРЯНЕ,ИМА САМО ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ.Може би си мислят че след като населението гласува за бОрисов,всички се от обора и всичко би трябвало да ни изглежда нормално!Да,ама Не!!!Да,хейтър съм,но не бих искал.По добре хейтър отколкото щраус ДРУГАРю по долЕ!!!
22
2
 
2
 
! Отговори
До предния преди 6 години
Да,даа..за,затвора.А ти за лудницата гербав оффчар!
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете сега перманентните хейтъри, че човекът е прав, а видиш ли престъпника Марешки е за затвора. Слабоумни овци
20
0
 
6
 
! Отговори
Циник до 11 преди 6 години
Уффф...отдавна не съм подстригвал костенурката....кичурите и падат в очите - заприличала е на тибетски як!DDDDD
19
0
 
14
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
..а,по голям крадец от комунягата няма.Вагит магит..няма,спасение от тия червени мошенници.Ама те си гледат интереса,тия наште """"""" са,за убиване,щото то алчно алчно,ама то дума няма такава.И с газта същата работа.И ако не бяха,тия вериги магазини за едини и пийни да орегулират цените,да бяхме изпукали до ся от гладЪ!
18
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 6 години
До *** до 13Аз па опасах мушкатото с ракийката...
17
0
 
19
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Марешки тва,Марешки онва..в Ст загора след 6месеца Марешки бензиностанция,цените паднаха с 20ст.Казанлък на 30км 95-2,03,Ст загора-Петрол-а95,1,86!!Комисията официално каза че няма картел,имало само ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ!!!!???!???!??няа такава коучинс!!!!
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Лукойл, Шел и OMV не зареждам.