Ръст на обявите за дистанционна работа

Пандемията ще промени начина, по който се наемат хора
9 юли 2020 19:30, Анисия Иванова
13
Ръст на обявите за дистанционна работа
Снимка: Pixabay

Вероятно пандемията ще промени трайно начина, по който се търси работа и по който се наемат хора.

Възможно е работата от вкъщи да се увеличи, вече има тенденция за повече обяви за дистанционна работа. Това каза Теодора Лилова, писател и кариерен консултант, в предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

Лилова коментира начините, по които служителите могат да се ориентират на пазара на труда, когато са на кръстопът.

“Повечето хора тръгват от пазара и гледат да се насочват по този начин. Трябва да тръгнем от себе си, да видим в какво сме добри и след това да търсим подходящата позиция”, отбеляза гостът.

По думите на Теодора Лилова подходящото работно място е различно за всеки, а сред най-важните неща, освен квалификациите и опита на служителите, е това дали ценностите им съвпадат с тези на компанията.

Лилова разказа и за новата си книга “Санаториумът”, която тя определи като път към себепознанието.

Гостът сподели, че се надява книгата да стигне до читатели, които имат нужда да погледнат навътре, да видят какво се случва там, да открият своя санаториум.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Стига с тез роботи, все едно слушам "роботът като нещо магично", щял да замести тази или онази професия, да носи кафе, да пере...и прави дудуци даже. България беше силна в електрониката преди време. Още тогава с знаеше, че ще има 64 бит. компютри и вече има. А роботи по къщите още няма, защото нямат хубави батерии, механиката е безобразно скъпа и не могат да мислят. В индустрията има само манипулатори, които се програмират и за неук изглежда фантастика, но е все едно 3D принтер-голям!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То други обяви няма. Единствено дистанционо или във фабрики с чужди собственици, където имат ежедневен контрол на работещите, защото знаят какви са загубите и един заразен да имат.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извън София няма никаква работа, дори и с лопата, а има само за работа в София но това не е дистанционна в София а по-скоро регионална или столична както Борисов кара джипа и прибира за това по 10 бона.
4
3
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Така са казвали и за други професии, които вече се обслужват изцяло от роботи. Не се притеснявай, прогреса ще те смачка и изхвърли на бунището като ненужна вещ.
3
8
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Да, моето момченце. Ще го правят роботи. Налягай си парцалите и учи, че ще стоиш безработно цял живот.
2
4
 
3
 
! Отговори
Себепознанието преди 3 години
е почти същото като себезадоволяването, задоволяване на себето. ;-)
1
9
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
"Писател и кариерен консултант,"Ей кавали ще правят ,глупости ще говорят,ще съсипват хората с думи, само и само да са във София и да не се приберат на село!!!

Спонсорирани публикации