Предимства на контейнерите за строителни отпадъци под наем

Използването на професионална фирма може да ви спести много ядове
Обновена: 30 юли 2020 10:29 | 30 юли 2020 10:25,
Предимства на контейнерите за строителни отпадъци под наем
Източник: Pixabay.com

Планирате основен ремонт във вкъщи, а какво ще правите със строителните отпадъци, които се отделят при такъв вид дейност? Не забравяйте, че изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнери за битова смет е забранено и наказуемо. Освен това, ще се нуждаете от голямо транспортно средство, чрез което да извозите всичките отпадъци генерирани от ремонта, ако решите да го извозвате сами до сметището.

Има редица други въпроси, които трябва да си зададете преди да започнете ремонта. Извозването на отпадъците е проблем, за който рядко се сещаме, дори не осъзнаваме, че това може да бъде проблем. Всички сме свикнали да изхвърляме отпадъците от домакинството си в контейнерите за битова смет и някак по подразбиране си мислим, че може да направим това и със строителните, но е забранено.

Много хора са опитвали да изхвърлят строителните си отпадъци нощем, малко по-малко, мислейки си, че никой няма да забележи. Това определено не е така, защото когато служители на смет извозващата фирма забележат нарушението, веднага информират компетентните органи за издирване и съставя на акт на нарушителя. Сега ще си кажете "А как ще разберат, че точно аз съм изхвърлил отпадъците?". Това не представлява никаква трудност, защото след кратки разпити в близките жилищни сгради, "доброжелателни" съседи, които дори по-рано са се оплакали от силния шум на строителните дейности, веднага ще насочат институциите към Вас. Това ще ви излезе един още по-скъп ремонт.

Не е необходимо да преминавате през всичко това, за да стигнете до извода, че трябва да наемете контейнер за строителни отпадъци под наем. Това е напълно законен начин за изхвърлянето им, като фирмата предоставяща услугата, плаща таксите за депонирането на отпадъка. Всяка професионална фирма за контейнери за строителни отпадъци под наем има сключени договори с депа, за по-ниски цени и други преференции. Затова и на клиента цената на услугата става по-ниска и достъпна, а това улеснява правилния му избор.

Друго удобство на използването на професионална фирма за доставка на контейнери за строителни отпадъци под наем е поставянето на удобно място на контейнера, в близост до строителния обект, там където е най-необходим. Спасови Транс напомня, че за поставянето на контейнери за строителни отпадъци на тротоар или пътното платно, се изисква разрешение от общината, като в някой общини се събират и такси. Не се притеснявайте относно попълване на документите по издаване на разрешително за поставяне на контейнера, тъй като обикновено фирмата, която изберете ще ви помогне с тази дейност.

Важна стъпка преди избор на услуги за наем на контейнери за отпадъци е да решите какъв размер контейнер ще е необходим. Най-разпространени като големина са контейнерите със следния обем: 4, 7, 8 и 19-кубикови. Консултант на фирмата, която сте избрали, лесно може да ви ориентира, какъв размер е необходим. Строителен контейнер за отпадъци 4 кубика може да събере между 80 и 100 броя чували със строителни отпадъци. Най-често се ползва за малки ремонти, например за ремонт на баня или смяна на дограма.

Ще трябва да попитате и колко е времето на престой, включено в цената, която ви предлагат. Защото след просрочване на това време има допълнителни такси. По принцип пълненето на 4-кубиков контейнер отнема около 4 часа при нормална работа за 1 човек. Повечето фирми предлагат около 5 дни време без надценки, което е напълно достатъчно, за да напълните и извозите отпадъка, ако преди това има къде да го съхранявате. Все пак, ако се нуждаете от допълнително време, може предварително да се договорите с фирмата, за да не бързате да пълните контейнера, когато крайният срок наближи.

Изборът на професионална фирма за доставка на контейнери за отпадъци ще ви даде възможност да се освободите от притеснения, свързани с премахването на отделилия се при строителните дейности отпадък. Професионалните шофьори-кранисти ще могат с лекота да поставят контейнера на удобно за вас място. Те ще могат без притеснения да маневрират из тесни улици, измежду десетки паркирани коли и ще доставят необходимия ви контейнер.

При необходимост от фирма за доставка на контейнери за строителни и битови отпадъци под наем може да се обърнете към https://spasovitrans.com/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от

Спонсорирани публикации