Сашо Дончев: Не пречат ли политиците, пазарът ще е залят с газ

Не може да се обявява търг от днес за утре, смята той
Обновена: 4 авг 2022 18:56 | 4 авг 2022 13:42, Александър Попов
48
Сашо Дончев: Не пречат ли политиците, пазарът ще е залят с газ
Снимка: БГНЕС

"Не е работа на политиците да се занимават с природен газ. Това, че политиците в Европа напоследък говорят непрекъснато за газ, е, защото позволиха на Владимир Путин да ги накара да говорят за газ. Това не е политически, а търговски проблем. Много се тревожа, когато политиците започнат да решават проблеми в енергетиката", заяви пред БНР Сашо Дончев, изпълнителен директор на "Овергаз".

По думите му "Булгаргаз" няма пари да си плати газа, защото "Топлофикация - София" не му плаща, а защо - дали от корупция, или от некадърност.

Той подчерта, че не може да се обявява търг от днес за утре, тъй като в енергетиката процесите са от днес за следващите три години минимум.

Още по темата
"Това пак е имитация на пазарна икономика. Да, трябва да се обявят търгове, но хоризонтът на доставки втечнен газ трябва да е поне година, а не един месец".

Той е категоричен, че трябва да бъдат елиминирани държавните фирми, тъй като те генерират само корупция.

Според него "Булгаргаз" е във фалит, защото политиците са назначавали там некадърници, защото политиците са определяли какви договори да подписва дружеството.

"Ако се махнат всички пречки, които създават политиците на пазара, пазарът ще бъде залят с газ", категоричен е той.

Според него Европа има нужда от руски газ и не трябва да бъде пренебрегван завинаги.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: газСашо ДончевBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
нн преди 1 година
Каква загуба от ТЕЦ-София=Топлофикация София. ТЕЦ-а прави ток, продава го и печели. С отпадната пара прави топла вода и отопление на софиянци през зимата. Как става тази колосална загуба? Газът веднъж е дал ток, а след това и топло.
27
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Подайте "Топлофикация"-София, само тя е губещата от всички останали топлофикационни дружества в страната, защото е държавна и е бездънна яма.Не може народа да плаща заради огромните далавери на няколко корумпирани чиновници в София.
26
0
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Канадското момче ще ти се види цчкато цвете,в сравнение с новите комунисти, които сега ни управляват. Връщаме се 33г.назад.
25
2
 
5
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Саше,30 години едни и същи локуми разтягаш.Държавата ти пречи,политиците били корумпирани,държавните органи са лоши.....а ти благодарение на ТЯХ стана милионер.Неблагодарник беше и ще си останеш неблагодарник!
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както винаги се прави на интересен, а конкретно решение Не дава.
23
1
 
6
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
...ще бъде залята с газ, ама на каква цена? И този не беше ли един от посредниците на Газпром, които Борисов отстрани? Сигурен съм, че и този ще бори "мафията"!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, Днес бг не дава да се пише истината за тази руска комунистическа под. лога мафиота Сашо Дончев!Станал милиардер с корупционни схеми през 90 те.
21
5
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Май свалянето на канадския мафиот ще се окаже ефиндтвеното хибаво таьи година
20
5
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 година
Някой да каже истината
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен това ще проведе и задържането на г-н Иван Гешев след заповед от Люксембург и задържането на г-н Бойко Борисов след доклад на американските власти този месец
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно Дончев е прав, но и неговия търговски косъм не е много чист. Помня че на времето плащаше луди пари на Слави Трифонов за да плюе всяка вечер по Иван Костов.
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СКРИЙ СЕ БЕ НЕКАДЪРНА НОМЕНКЛАТУРО !!!
16
2
 
6
 
! Отговори
До аа преди 1 година
Беше. Сега е американски посредник (купува втечнен газ)и строи със свои средства платформа във Вльора, май. А нашите тук се надуват за 20% участие в платформата в Александруполис. И така ще си купува газ и ще си има спот където да разтоварва. Чудя им се на тези едри богаташи от КРИБ? Имат толкоз пари и не си построят даже тръба, а не да реват само и да чакат на Булгаргаз. Никаква инициативност, само чакат, трябва да са от назначените капиталисти. А пазарът е свободен.
15
16
 
7
 
! Отговори
аа преди 1 година
Тоя е един от посредниците на Москва *** иначе много им знае устата
14
6
 
13
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Не е ли срамно Дончев да говориш такива неща , след като станс милионер благодарение на посредничеството си д "Газпром"! И ако теб не те интересува държавното , продавай си газта в чужбина , достатъчно обикновените клиенти плащат доста високите сметки!
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това значи че газ има Въпроса е кой колко ще спечели на гърба на клетият народ, който ще плаща цената
12
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сашо, ти си спасителят на България. Помоли за газ от руснаците. Ти си гъст с тях, приятел си на Слафчо. А приятелите са най-важни. Даваш на Слафчо, дай и на нас газ насущний. Да се свети името ти, да бъде волята ти. Амин.
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще търсите Валю Топлото. Сегашният ще се казва "Студеното"
10
6
 
9
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
Бре, тоз на Песков мяза. Да не са нещо братя.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газ има много но е далече от бг и няма как да стигне освен през Украйна където е война или през Турция. Така че има само 1 вариант. Другият е през тръба от Гърция но на тройна цена и няма кораби и не е изгоден.

Спонсорирани публикации