Алибегов: МФ да не преговаря с нас през медиите

Имаме много идеи, но никой не ни пита
3 окт 2023 22:52, Стела Стоянова
28

"Апелирам Министерството на финансите да спрем да си говорим през медиите, а да направим среща. Това не се случва. Ние вече се обърнахме към партиите, защото ставката на ДДС се решава в комисия и след това в пленарна зала", обяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR" по повод разговорите за изсветляване на бранша.

Пред Bulgaria ON AIR Алибегов уточни, че имат много идеи, но никой не е питал за тях.

"Как да разберем, че някой иска нещо от нас? Ние сме браншови организации, всички ни познават. В последните три години комуникацията с правителството е почти нулева. Ние не мислим, че нашият бранш е сив. Тези етикети, които г-н Василев ни лепва, не знам на какво се базират. Ако министър Василев иска да прокара нещо в този бюджет, свързано с хотелиерство и ресторантьорство, няма как да се случи без да седне да го обсъди с бранша", категоричен е председателят на БАЗ.

Не повече от 10-15% от сектора е в сенчестата част, изтъкна гостът, като добави, че това е нормално за всеки един друг отрасъл.

"Навсякъде има недобросъвестни, но такива етикети никой не лепи. Това противопоставяне на г-н Василев е от ден едно. Следващата му идея е да плащаме по банка всички заплати. Невъзможно е, не всяко населено място има банкомат", обясни той.

По думите на Алибегов 30% от персонала в момента е от трети страни - временно зает.

"За което и да се съгласим от това, което иска министър Василев, влизаме в нарушение. Защо да прехвърляме административна тежест на клиентите? В нощния бизнес, който работи три пъти седмично вечер, на колко трябва да са осигурени хората?", попита той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: МФДДСалибегов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Тъжно преди 6 месеца
Никой не се интересувал от идеите му. Странно ще бъде,ако някой се заинтересува от идеите ти.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тарzане, влезем ли във Шенген, направят ли Струма заминаваш :)
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пак ли ще фалирвате бе Бегов?
17
0
 
11
 
! Отговори
карачанаков преди 6 месеца
И ти ли пари ще искаш ве Али Бегай и Вие ресторантьорите ли я окъсахте или щом дават на тоя или оня що да не се възползвате и Вие.Я в знак на протест да блокирате входовете на ресторантите да не може да влезе никой и като скочи народа да поискате не 9 ами 0 % да Ви направят ДДС-то
16
0
 
14
 
! Отговори
Даааа преди 6 месеца
Пълна лудница 20%ДДС на Инсулина и 9% ДДС на салата Туна????
15
3
 
9
 
! Отговори
жалка държавица преди 6 месеца
Всеки необразован, неквалифициран, крадлив и простоват субект може да я блокира и да постигне частните си егоистични цели. А ние, работещите ,без почивка, всеки ден треперещи за хляба си - нямаме глас и права. Защо? Защото и ние сме тъпоглави....на изборите 15% гласуват против ЕС , само реват,че искат ЕС да ги храни; 50% реват,че путин е велик, а забравят,че същия води война срещу света и че инфлацията и кризите с газта и зърното и какво ли още не--са пряко следствие на войната на путин. тъпо!
14
1
 
17
 
! Отговори
Юю преди 6 месеца
Лятото всички ресторанти са ми давали касова бележка. Как точно крият нещо си, от доставчиците ли, от 10 чувала картофи, и един камион с миди? Друг е въпросът, че не готвят вкусно и храната е противна. На кой му се яде замразено и размразено престояло месо, или гадни пици намазани с кетчуп, вместо с истински прясно приготвен сварен доматен сос. Избягвам ресторантите вече, яжте си сами гадните храни.
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Спомням си, че Али Баба като протестираше часовете на протеста бяха от 15 до 17 ч. време, в което заведенията са празни. Между 12 -15 ч. и след 17 ч. бачкаха с пълна сила, зер да не изпуснат келепиреца. Иначе създаваха много шум и успяха досега да удържат 9% данък, който така или иначе не плащат. Като го гледам какъв е мазен си представям каква е хигиената в заведенията му. Гнус!
12
0
 
19
 
! Отговори
Айре бе преди 6 месеца
Да почва да превежда заплатите по банка - имали запори служителите - моляяя ? - т.е. Умишлено нарушава закона
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Покрай ковида спрях с ресторантите и кръчмите. Вече свикнах, а и ми се отразява добре на джоба. Като видя наглата мутра на АлиБабов и най-малкото ми желание да ида на заведение се изпарява.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По думите на Алибегов 30% от персонала в момента е от трети страни///Е, тука на Алибега е големата лъжа, едва ли са и 3%.Освен това виновниците персонала да е от чужбина не са в министерството, а в чорбаджийте които дават заплати.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Алибега няма ли да ги поведе и той към магистралите...
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Алибегов, те и фризьорите трябва да печелят --- посещавай ги отвреме навреме за пострижка, все пак и те семейства хранят
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наглеци, не е необходимо да преговарят с вас!
6
0
 
28
 
! Отговори
Eмигрант преди 6 месеца
Химиците на напитки и манджи пак заскимтяха, защото вместо да ги ФАЛИРАТЕ за да млъкнат вие им пълните кръчмите за да им докажете че много ви харесва да пиете и хапвате ХИМИКАЛИТЕ им ! Този отвратителен сурикат няма да спре да проси, защото му дават да "суче" ! ГЕРБ научиха цялата престъпна кръчмарска пасмина как да рекетират държавата не без подкрепата на опростачената герберска фенмаса !
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато и да го видя в заведението му на Витошка все лъха на джибри.
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като видя господина мазната коса и лошо ми става .Не разбирам от къде на къде ще се дават преференции за определен отрасъл . Преди Ковид не мрънкаха, не са изсветлили бизнеса си ,че да не губи държавата, нито качеството нито цените са си подобрили , напълно ненужна дотация на бизнес който укрива данъци като за последно
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сервитьори писани на 850, изкарват 3к, другите 2150, ако може да го направят да си плащат данъка и да са шест. Какъв е проблема, хем те са спокойни, хем държавата е доеолна. Пишат бакшиши и толкова. ,над 90 % от бсшкшишите не се водят никъде а те са повече от заплатата.
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тарзане, махайте двойното счетоводство и почвайте да си плащате почтено като всички други! ДДСто ви също трябва да се вдигне, не сте по-равни!
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От вас не се искат идеи , а да си плащате данъците