Американците пак избраха Toyota за №1

Ford и Honda са следващите в рейтинга по предпочитания
10
Американците пак избраха Toyota за №1
Снимка: Toyota

Toyota отново е автомобилът, който в най-голяма степен задоволява вкусовете на американските потребители. Това стана ясно от традиционното изследване на американското издание Consumer Reports.

Разпитани са над 1500 собственици на различни марки автомобили, като те е трябвяло да оценят машините си по 7 показателя - качество, безопасност, динамика и мощност на мотора, цена, икономичност, дизайн, технологии и иновации. Над 90% от анкетираните са посочили качеството като най-важния критерий при избора на нова кола.

Toyota получава общо 145 т., а след нея са Ford – 120 и Honda – 109. В първата десетка влизат още Chevrolet – 105, Tesla Motors – 88, Subaru – 87, Mercedes-Benz – 82, Volvo – 80, Cadillac – 78 и BMW – 75.

Любопитното е, че през 2013 г първата четворка бе същата, а на пето място се нареди Mercedes-Benz.

В обратния рейтинг – за най-незадоволителни марки, лидер е Land Rover с 4 т., следван от Maserati – 8 и Jaguar – 9. Сред първите 10 попадат още Rolls-Royce – 11, Scion – 17, Ram – 17, Mini – 21, Mitsubischi – 21, Infiniti – 22 и Jeep – 23.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: toyotaамериканциколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Шумахер се събуди преди 10 години
Какво им ахерсвате на тия Тойоти? Дизайна им е семпъл, цените им са високи, не ускоряват бързо, а това че не дават повреди е по-скоро мит. А по-малките модели са направо смешни!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тойота са синоним за надеждна кола и в Германия.automedia.investor.bg/a/0-nachalo/15108-nai-nadejdnite-i-nai-nenadejdnite-koli-v-germaniia/comments/2/ Забележете колко Тойоти има сред първите места по надеждност. Специално Авенсис е най-здравата кола в този клас.
8
0
 
1
 
! Отговори
John преди 10 години
Аз пък съм имал Авенсис и не бих повторил отново.
7
2
 
2
 
! Отговори
човек преди 10 години
СТОТИЦИ ХОРА ПОЗНАВАМ, КОИТО СЛЕД КАТО СА ИМАЛИ ЯПОНСКА КОЛА СА СИ КУПУВАЛИ ВЕЧЕ САМО ЯПОНСКА. КАКВО ДА КОМЕНТИРАМЕ ПОВЕЧЕ. ЕВАЛА НА ТАЗИ НАЦИЯ!!!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
20 г. години карах - лада, пежо, форд, ситроен. По правило винаги взимах втора ръка на по 5 - 6 г., въртя 4- 5 години и сменям. Мразя екстремното каране - 120 -130 км. ми стигат.От 9 г. съм с Тойота, втора Корола карам и мога да кажа, че добрите думи за японската марка са си оправдани. Просто береш по-малко ядове с такава кола. Много здрави, надеждни, без особени луксове, но с една идея повече от подобните им в своя клас. При следващата смяна смятам да се насоча към Приуса. Здраве да е само!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам дали знаете, но Тойота и Фолксваген са марки на еднакви години- създадени 1937-*** година, но фолксваген са правили сапунерките с двигатели с въздушно охлаждане до 70-те години,докато Тойота не е правила такива запорожки. Така че няма какво Тойота да е гледала от Фолксваген,а по-скоро обратното. Докато фолксваген продавал коли с въздушно охлаждане до 70-те години, Тойота в САЩ, не къде да е, а на пазара на големите и луксозни лимузини, е продавала коли големи автоматици на американците.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toyota навсякъде по света печелят класациите за здравина и задоволство от шофъорите. Фолксваген само могат да се учат от колите на Тойота. Хибридите на Тойота са показно за цялата автомобилна индустрия и доста трябва да разглобят от Фолксваген,за да се научат и те да правят модерни автомобили,а не обикновени голфове дизел. Все пак не сме 75-та година, а 2014-та година и японците задават посоката в автомобилната индустрия.Достатъчно е да се погледне какви технологични коли предлагат.
3
2
 
9
 
! Отговори
9 преди 10 години
Айде стига с тези VW,стига с този каруцарски автомобил има много по стойностни,красиви и качествени автомобили.
2
5
 
2
 
! Отговори
7 преди 10 години
Това просто НЕ Е ВЕРНО!
1
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре ле VW им показа през 1945г как се правят коли.