Руският производител на суперколи спира дейността си

Служителите на Marussia Motors масово напускат, без заплати са от 2 месеца
7 апр 2014 22:50,
11
Руският производител на суперколи спира дейността си
Снимка: Marussia Motors

Руската компания Marussia Motors прекратява работа над всички действащи проекти, като бъдещето й е под въпрос, съобщава изданието Motor. То цитира свой източник, според който голяма част от служителите са напуснали, а други са на път да направят същото.

Част от сътрудниците на руския производител на суперколи са преминали на работа в Централния научно-изследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ). В централата на същото учебно заведение ще се пренесе и компанията, която освободи своите помещения в завода за хладилна техника в Москва.

Според източника на изданието, причините са от финансов характер. Служителите не са взимали заплати от 2 месеца, след като президентът на Marussia Motors Николай Фоменко е влязъл в конфликт с ръководството на проекта "Кортеж". Тази програма е финансирана от руската държава и предвижда създаването на нова марка автомобили за политическия елит.

Преди време Фоменко обяви, че компанията му е станала част от проекта "Кортеж" и дори през януари Marussia Motors публикува първите снимки на автомобили от премиум-клас, които трябваше да започне да произвежда през 2018 г. Бившият автомобилен състезател обаче така и не получи очакваните инвестиции, заради което е на път да фалира, твърди изданието.

Още за руската компания Marussia Motors четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
16
 
! Отговори
магистралная девочка преди 10 години
,къде си виждал КАМАЗ по пътиищата.Знаеш ли ,че на руските *** им е забранено да пътуват до ЕВРОСЪЮЗА ,защото са опасни,замърсяват околната среда и не отговарят на никакви съвременни стандарти.Същото се отнася и за първобитните им самолети.Всички руски авиокомпании ,които пътуват до цивилизования свят го правят само съсъ западни самолети.На руските морги им е забранено.*** на летище Сафия и брой колко са руските хвърчила и съвременните самолети и ще видиш разликата.Нещастни пияници
9
0
 
20
 
! Отговори
До до 5 преди 10 години
Що бе, твоята да не би да бъде в рубли?
8
1
 
21
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
с една малка подробност: двигател и скоросна кутия от мерцедес, а шаси от РайнМетал .... и то произведени с 6 броя ....
7
0
 
18
 
! Отговори
аз преди 10 години
тая некъдърна *** дори е кОруца немогата да направят (е могат, но ще е малко "бутикова") ... от тая изостанала азиатска дЕржава нищо не става, те и спирта им вече е вносен ...
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
познато звучи това: не са вземали заплати от два месеца...от къде ли ?
5
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея пияни бунаци,трябваше да спрат всичко 'супер ' от производство, след като произведоха Супер МАЗ.
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е по-лесно. И танковете и особено самолетите и ракетите са несравнимо по-високо технологични от някаква си кола - пък била тя "Моя Руссия" или "Бугати Вейрон".
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и танкове
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
... по-лесно е самолети и ракети
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...по-лесно е танкове и калашници.