Volvo XC60 е най-популярният автомобил в Германия

За първи път чуждестранен модел е на първо място в анкетата на ADAC
Обновена: 26 сеп 2014 14:29 | 26 сеп 2014 14:23, Красимир Ангелов
2
Volvo XC60 е най-популярният автомобил в Германия
Снимка: Volvo

Най-популярният автомобил в Германия се оказа Volvo XC60, съобщава радиостанция Deutsche Welle, като цитира допитване, проведено от общогерманския автомобилен клуб ADAC. За първи път в историята на анкетата на първо място е класиран модел, който е чуждо производство.

В допитването, организирано от компанията за изучаване на общественото мнение Harris Interactive AG, собствениците на автомобилите е трябвало да оценят машините по редица критерии, сред които са пътно поведение, надеждност, безопасност, комфорт и сервизно обслужване. Според резултатите с най-високо доверие се ползва именно кросовърът на скандинавците.

В анкетата са участвали над 20 000 автомобилисти, като те е трябвало оценяват модели, произведени през последните 3.5 години. В отделните класове освен Volvo XC60 първите места са за Opel Adam, Audi A1, Audi A5, Audi A6, Skoda Roomster и Volkswagen Multivan. Шведският SUV обаче е краен победител в допитването.

В класирането при марките Volvo също е на първо място, след като през миналата година е бил на седма позиция. Следва Audi, а трети е миналогодишният победител BMW. В първата шестица са намерили място и 3 японски производителя – Toyota, Honda и Mazda. Седмото място е за Mercedes-Benz, докато Volkswagen заема 10-място при марките.

Класацията вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ГерманияколиVolvo XC60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, ама е много грозен!
1
2
 
1
 
! Отговори
xxx преди 9 години
VW Golf е най-популярният автомобил в Pernik,BG.