Land Rover Defender ще се произвежда в Източна Европа

Индийският собственик на марката търси евтина работна ръка
Обновена: 25 май 2015 21:44 | 25 май 2015 21:44,
5
Land Rover Defender ще се произвежда в Източна Европа
Очаква се дизайнът на новия Defender да бъде вдъхновен от концепцията DC 100. Снимка: Land Rover
Производството на Land Rover Defender ще бъде преместено от Великобритания в Източна Европа, пише "Financial Times". Това ще стане при очакваното през 2016 година следващо поколение на всъдехода, като компанията все още не избрала конкретна държава.

За съжаление още от сега е ясно, че България не е в списъка с възможните локации. Според информацията най-вероятно заводът ще бъде изграден в Полша или Унгария. По-вероятно е да бъде предпочета Унгария и по-конкретно град Дьор. В този район Audi произвежда модела TT, което би позволило на Land Rover да се възползва от вече изградената и работеща мрежа от доставчици.

С преместването на производството индийският собственик на Land Rover - Tata Motors, иска да се възползва от евтината работна ръка и по-този начин да намали разходите за производство.

Колкото до настоящото поколение Defender, то ще продължи да се произвежда и след появата на напълно новата генерация. Само че не в родния си дом - фабриката в Солихъл, Великобритания, а в някои от заводите на Tata Motors в Индия.

Още за следващия Defender вижте в Automedia.bg


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на ли ни е било предимство евтината работа ръка , защо предпочитат Унгария . Митът , че евтина работна ръка е предимство е за глупаците , това е начин , за подпомагане при унищожаването на една икономика , като така изтичат квалифицираните хора , предпочитат да отидат в чужбина , добре е че сегашното младо поколение , няма пречки и се е запънало и предпочита да се реализира в България , а не да чисти кенефите в ЕС и да работи в строителството там
3
2
 
3
 
! Отговори
Anti преди 7 години
Може да се хареса на някое работещо момиче
2
1
 
7
 
! Отговори
Тъпи Гошото преди 7 години
всеки следващ дефендер го правят все по-грозен и по-грозен, меко казано ужасен, че то.. паджеро от '92 си е направо супермодел в сравнение с това
1
3
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Този БТР ако ми го...подарят,ще го...карам,а при нужда и ще...ора с него в Кривунделово,ако ми се повреди Беларуса.