Повече от 400 арестувани за нелегални гонки в Банкок

Акцията на властите е продължила цяла нощ
3 юни 2015 20:03,
10
Повече от 400 арестувани за нелегални гонки в Банкок
Снимка: Twitter

Повече от 400 са задържаните мотоциклетисти след акция на полицията в Банкок, съобщава AsiaOne. Целта на операцията е осуетяване на нелегалните състезания в града.

Акцията, осъществена с помощта на военни, стартирала в късните часове на събота и приключила в неделя. Резултатът е 431 арестувани на възраст между 13 и 30 години. Повечето от тях са преки участници в гонките, а останалите са определени като съучастници.

Броят на конфискуваните мотоциклети е над 200, като се наложило полицията да създаде импровизиран паркинг под голям мост в гарда. Самите арестанти пък били проснати по очи на централен булевард в тайландската столица.

Уличните състезания се превърнаха в нещо обичайно за Банкок, особено през уикенда, пише изданието. Мотоциклетистите се събирали на специално място на десния бряг на река Чао Прая, разделяща града на две. Повечето от тях се събирали на големи групи, за да стигнат до отсечката за нелегални гонки, като това създавало допълнителни трудности за натоварения трафик в града.

Всички арестувани са били тествани за алкохол и наркотици. Тези с отрицателни проби са освободени малко след това, като им е била наложена глоба. На останалите ще бъдат повдигнати обвинения за шофиране в нетрезво състояние и участие в нелегални гонки, предвиждащи глоба и дори затвор. Обвинения ще бъдат повдигнати и на родителите на непълнолетните задържани, тъй като законът в страната изисква те да бъдат по домовете си преди 22 часа.

Задържаните при акцията непълнолетни са 126. Общо арестуваните са 431, като 66 от тях са жени, една от които бременна в осмия месец. По време на акцията са конфискувани и 21 автомобила.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
do 4 преди 8 години
И в България има такъв закон, но важи само за учебните месеци (след това става до 12), друг е въпроса, че не се спазва масово.
5
2
 
1
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
тея що са полуголи ? да не се окаже че са участвали в някакъв нощен маратон , (дали е бил секс такъв , историята мълчи:)))))
4
1
 
3
 
! Отговори
До Тирамису преди 8 години
Там като се сетиш какви неща се случват-травестити, ***, "Столицата на платената любов", пристанището с лодките, едва ли ще им се случи нещо повече от глоба, за малки количества наркотици. Даже и в Азия са по-напреднали - дори полицията и военните им бачкат.
3
0
 
2
 
! Отговори
Тирамису преди 8 години
Тези не ги ли скъсяваха с една глава за наркотици там?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАМ КЪДЕТО ИМА ДЪРЖАВА И ЗАКОНИ ИМА И РЕД И ДИСЦИПЛИНА.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Якоооооо!