BMW вади дизел с 4 турбини

Новият двигател ще дебютира с новата 7-Series
30 юли 2015 17:02,
6
BMW вади дизел с 4 турбини
7-Series. Снимка: BMW

BMW разработва 6-цилиндров дизелов мотор с 4 турбини, който ще замени сегашния агрегат с 3 компресора. Това съобщава изданието Bimmertoday, което се позовава на свои източници.

Двигателят носи обозначението B57 и ще дебютира през 2016 г. с новото BMW 7-Series. На по-късен етап с него трябва да бъде оборудвано още семейството 5-Series, а също така и големите кросовъри на баварците – X5 и X6. Моторът ще се поставя и на бъдещото X7.

Използването на допълнителен компресор ще позволи увеличение на мощността и ще се осигури по-бърза реакция на педала на газта. По предварителни данни новият двигател ще развива мощност от 408 к.с. и 800 Нм въртящ момент. За сравнение сегашният 3,0-литров дизел, поставян на BMW 7-Series, разполага с 265 к.с. и 620 Нм. А най-мощният дизелов двигател на компанията развива 381 к.с.

Новият агрегат ще се поставя само на версиите със система за задвижване на четирите колела, като ще се комбинира с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Засега не е ясно дали моторът ще използва 4 стандартни турбини или ще включи и електрически компресор.

Още за новото поколение BMW 7-Series вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
М - Фен преди 8 години
Нкой не иска да бие Мерцедес в Големият клас . Нали трбва да им оставим и на тях нещо дето да си мислят че са по-добри . Бихме ги в Сегмента на 3-ката , Бихме ги в сегмента на 5-цата . Бием ги в сегмента на Кросовърите . Бием ги по Хибридни технологии . Нека малко почивка да им дадем . Следващата 7-ца ще е по-добра от С клатата . Почти 99 % съм сигурен .
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да са напъват 7-*** серия беше изядена от Tesla S ... s class i A8 също ... никой не иска да им купува *** резервни части на сложните дизели
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На кой M маняк му пука за Mercedes?
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много-отдавна минаха Мерцедес!!! Във всяко отношение!!