САЩ ще пласира нежеланите Golf-ове в Украйна

Става въпрос за моделите с манипулирани двигатели
18 авг 2017 15:52,
28
САЩ ще пласира нежеланите Golf-ове в Украйна
Снимка: Volkswagen

След избухването на скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, в САЩ остана голям брой непродадени автомобили. Те вече са нежелани от местните клиенти и дилърите на марката започнаха да търсят начини за се отърват от тях, дори това да бъде на загуба.

Изданието Autoreview съобщава, че преди месец в Украйна е пристигнала партида от модела Volkswagen Golf SportWagen с дизелов мотор с мощност 150 к.с. и роботизирана скоростна кутия, която е изкупена незабавно. Колите са произведени още през 2016 г. и отговарят на американските стандарти (в Европа моделът се продава като Golf Variant).

Базовата версия на модела е била разпродадена за 18 000 долара, като тя включва 8 въздушни възглавници, камера за заден ход, система за безключов достъп и алумуниеви джанти. По-скъпият вариант струва 22 000 долара, като клиентът получава още панорамен покрив, голям екран на мултимедийната система, адаптивен круиз-контрол, 18-цолови джанти и аудиосистема Fender.

Любопитното е, че двигателят 2,0 TDI не е от серията ЕА189, заради който избухна скандала в Щатите, а е по-съвременният ЕА288. От Volkswagen вече отрекоха, че този агрегат разполага със заблуждаващия софтуер. В случая моторът е комбиниран с 6-степенна DSG-трансмисия и задвижване към предните колела.

В САЩ моделът статира от 21 580 долара, което означава, че Volkswagen го е продал на загуба. В същото време украинците са много доволни от сделката, тъй като за 18 000 долара в страната се предлага европейската версия на Golf, но като хечбек с 1,0-литров мотор с 3 цилиндъра (мощност 85 к.с.) и много бедно оборудване.

Първата партида от автомобили е наброявала 600 бройки, а втората, която пристига на 1 септември е от 2000 комбита. Очаква се те също да бъдат изкупени незабавно, което подсказва, че това няма да бъде последната доставка от Америка.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: УкрайнаСАЩдвигатели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Дедо Гочо гледа преди 6 години
Да Тойотата е от друг свят, щото няма по грозно от нея, прилича на руски трактор с тунинг...!
19
0
 
5
 
! Отговори
кап Карагьозув преди 6 години
То има 10млн украинци в Америка и са проверили всичко,за да ги купят топли, топли. Предполага се че са пълни с глезотии, поставки за чаши, туби за лимонада и пр. Любимата на българина Голф2ка, вече не я правят даже в Китай, и тез дето са писали че им пращат ***, да се опитват да четат текста- пише " произведени още през 2016", е кага да са правени ра'бииш ли 2018 ли?
18
0
 
6
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
Загуба за цена 18 000 долара .Мале, цялата кола за производителя да я направи, излиза 5000 долара, каква загуба, какви пет лева ?А на колите им няма нищо, проблема е, че замърсяват над границите в Америка .Скандала дойде, от това, че американците купуват повече германски и японски автомобили, защото са икономични и здрави. Американското автомобилостроене е пред фалит, затова или трябва да си оправят колите или да премахне конкуренцията с данъци, такси и ограничения .
17
4
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
ТОЙОТА е ДРУГ СВЯТ !!!
16
8
 
11
 
! Отговори
MNENIE преди 6 години
ТЕСЛА заби поредния Пирон в Ковчега на Дизелите .
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха, кола за 22 000 има вариант за производителя там - да я остави и да изгние, да я преработи на друга и да загуби илиии да я продаде на друго място.Това че я дават за $18 000 не значи че са на загуба ;)може нарочно да са свалили максимално печалбата с цел да ги разкарат бързо преди и другите производители на Дизелови автомобили да са подбили цените.
14
0
 
6
 
! Отговори
Real AK преди 6 години
Те и "у нас" щяха да ги изкупят моментално. Но от "Порше"-България щяха да изреват за нелоялна конкуренция, та сега в ...У-крайна,т.е. извън ЕС. То и ние сме по-малък пазар, а хАмериканците искат да стрелят на сигурно...
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе дрипльовци такива,сигурно ако ги бяха докарали тук нямаше да ги вземем,или викате 20год,гоуф си е друга работа,а?
12
1
 
7
 
! Отговори
olo преди 6 години
ако духне ветър и разнесе тез газове към руснаците ще стане лошо
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо щедрата братска помощ, пропусна Перник? Тогава нямаше да има нито един русофил в района.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майдана свърши. Дизелчетата са модерни из столиците в Западна Европа. Важното е че там шофьопчетата не са расисти и газят наред.
9
3
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
То и аз преди се чудих до колко % все още сме рода с тях ,но явно е доста висок.Същия манталитет и същите простотии.Само дето тук е по безкръвно.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОНе, не бях чувал. Народна мъдрост ли е или чужд фолклор някакъв?А уКраинците въобще не ми се вярва да бъдат някога поканени на европейската софра. Те за Сърбия и Македония се дърпат от много години(малки държави), че уКрайна ще приемат - фантазии.ПП. Жена ми не е украинка, просто е учила там.
7
11
 
6
 
! Отговори
бобчо преди 6 години
А руснаците "дадоха" на Украйна и Европа Чернобил.
6
16
 
6
 
! Отговори
*** преди 6 години
*** едно си знаят .... Едно си баят. Шута който им биха украинците още им подгрява зад.ниците ... !!!
5
6
 
20
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Краинците, горките - искат и те да се докопат до богатствата на запада, ама им се полагат само омърляни в *** трохи...Както казва милата ми жена, в уКрайна е същото като в България, но правят глупостите по-често и с по-голям размах, просто защото са повечко като население...
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, на нас искаха да ни пробутат алуминиев скрап, опакован като 30-годишни самолети, след последно пребиваване в Португалия, па не пискахме...А тук фолксвагенчетата са съвсем нови, честито на хохлите.
3
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна кофата за *** на САЩ .
2
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А руските барутници какво бълват?Американските барутници имат поне Евро 4.
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските им приятели ще им дадат бълващите саджи барутници, защото мислят за здравето на украинците. Ако са си запълнили и градските сметища, да си пращат и боклyка в Украйна.