Бедните остават без коли, ако забранят бензина и дизела

Хиляди работни места също ще бъдат унищожени
4 авг 2020 19:47, Нели Христова
95
Бедните остават без коли, ако забранят бензина и дизела
Снимка: Pixabay

Забраната на двигателите с вътрешно горене (ДВГ) не само ще унищожи хиляди работни места, но и напълно ще лиши по-бедните слоеве от населението от възможността да притежават собствен автомобил, предупредиха няколко производителя в писма до британското правителство. Властите на Острова са обявили плановете си да забранят напълно бензиновите и дизеловите автомобили от 2035 година, но в момента обсъждат дали да не изтеглят срока до 2032 или дори до 2030.

Фокусирането само върху чисти електромобили е грешка и ще даде обратен на желания резултат, смятат производителите, цитирани от Automedia.

В хода на тези обсъждания правителството е поискало писмените мнения на замесените страни. "Ограничаването на избора на потребителите само до скъпите електромобили ще доведе дотам, че по-малко състоятелните граждани ще бъдат напълно изкючени от достъпа до мобилност, което ще саботира плановете на правителството за намаляване на социалното неравенство", пише в едно от писмата, цитирано от The Financial Times. Сходни притеснения са изразили и други производители, които подчертават също, че до момента правителството не е направило нищо за създаването на масова и достъпна мрежа от зарядни станции, която би успокоила клиентите до степен да се заинтересуват от електромобилите.

Още по темата четете на сайта на Automedia.


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хехе, а товарния транспорт? тировете, и те ли ще са с електричество? и ще презареждат на 20 километра.
80
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 1 година
Начало на световната революция!
79
1
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Айде на бас, че до никъде нема я докараме със съвременните електрички?!Ето и линк към световното производство и потребление на ел. енергия:https://en.m.wikipedia.org/wiki/World_energy_consumptionНякой с малко повече капацитет от на бременна патица, ще ми обясни ли, като спрем петрола, въглищата и природния газ, от какво ще произвеждаме ел. енергия?????Тия умни глави мислят ли изобщо за хората, или в същност те си имат друг план за богатите?????!!!!!
78
1
 
1
 
! Отговори
Комунизма идва преди 1 година
Бедните, което е мин 50 пр от хората, ще станат като преди 89г! Купуваш на изплащане електричка и ще я изплащаш цял живот, като москвича, до живот по наследство. Крайната форма на капитализма е комунизма, вижте само кой частен бизнес не ползва субсидии и дотации?
77
0
 
1
 
! Отговори
мр бийн преди 1 година
На първо място китайците са виновни! Те държат пазара на литий и на много други ценни полезни суровини вложени в производството на ел.каровете. Цените на сегашните ел карове е висока зарад високата цена на батериите които в момента са направени по стара технология. второ има много софтуеър разработки вложени които производителите се опитват да избият като разходи вклйчвайки ги в крайната цена. трето търсенето превишава производството и затова продукт мениджърите ги пускат с високи цени
76
1
 
8
 
! Отговори
Ел коли преди 1 година
Пробвах на скоро два електромобила. Много ми допаднаха. Имат уникално ускорение. Разни супер Мерцедеси ме гледаха странно как ги минавах като пътни гари. Изключително тихи са също. Освен това като разход са 10 пъти по- евтини от колкото тези на бензин и дизел. Не замърсяват градовете ни изобщо. Сега дали са по-вредни за природата е друга тема.Най-големият им проблем са липсата на достатъчно зарядни станции и малкия пробег с едно зареждане. За момента електричката е много добра,но за само градско
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първата кола е била на ток Но Рокфелер ги принуждава къде със заплахи , къде с подкупи да я обърнат на бензин , защото иначе петролните му кладенци отиват на кино
74
1
 
8
 
! Отговори
Вандала преди 1 година
Електромобили, да! Много им се кефя, много тихи и с прецизна тяга. Обаче, гледам само малки електромобили. Гръбнака на стопанския живот го няма. Няма комбита, ВАН-ове, БУС-ове. СУВ-ове. Тия, малките въобще не ми вършат работа.
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имат нещо за продажба и ще го продават и принудително! Няма не искам!
72
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Електромобилите са много по мръсни и дори опасни за природата, освен това за батериите е нужен кобалт, а такъв има само в Конго.
71
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой либерастичен *** ще забрани бензиновите и дизелите ве, вие луди ли сте? Това са само приказки на иберастични мекотели. Ако стане, как ще се придвижват хората които наистина движат икономиките? КАК?!?! Мър..шата меркелица ще ги разхожда лично с нейния автомобил? Или Макарона? Няма как да стане тая лудост! НЯМА!
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сведение първите електрически коли са направени още в началото на миналия век.И тогава са предвиждали до десетина години всички коли да са на ток...
69
1
 
0
 
! Отговори
до 69 преди 1 година
Твоята кола е на ток, така ли?
68
4
 
7
 
! Отговори
Торбалан преди 1 година
От 30 години слушам как роботи ще работят вместо нас ,и как колите ще са на ток след 2-3 години ,е нещо подобно не се случва и няма да се случи,по простата причина че нефтеното лоби е прекалено голямо и пълно със пари, а това лоби е от държави които харчат парите си от нефта за оръжия а другото по-силното оръжейно лоби няма изгода нефтеното да няма пари.Просто и ефективно ,а за наивниците дето вярват в карлсон и глобалното затопляне, те ще плащат сметката
67
6
 
4
 
! Отговори
Т преди 1 година
Спрете да произвеждате бензин и дизел, пък те бедните нека си карат колите.
66
8
 
8
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Който има лека кола, не може да е беден.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да спрат скоро бензин и дизел масово.Тези двигатели спокойно ползват и пропан и метан.Ел колите още са много скъпи.Не вярвайте на всичко, което се пише.Не сте деца бе!
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да ги забраняват! В цял свят да ги забранят!
63
15
 
18
 
! Отговори
Няма мисъл преди 1 година
За дизеловите коли съм съгласен, но от бензиновите 90% са с газови уредби и не замърсяват. Чакам да видя защо не приемат предложението за намаляване на данъка за колите с такива уредби. Иначе, оставка и за Фандъкова.
62
11
 
24
 
! Отговори
Не е вярно! преди 1 година
Започваме производството на коли тип флинстон, ще караме с бутане. И без това управляващите ни върнаха в първобитните векове. Преди промените бензина беше 20 стотинки и ходех пеш само в гората. Още тогава се накарах на кола.Сега умишлено ни стягат възела, за да има повече лапане за тях!? Световната мафия в ход!