Каква е връзката между цвета на колата ви и характера ви?

Изборът на цвят за автомобила може да покаже много за навиците ни
10 май 2021 17:45, Нели Христова
16
Каква е връзката между цвета на колата ви и характера ви?
Снимка: Pixabay

Психологът Лий Чембърс работи за компанията USwitch, чиято цел е да помага на потребителите със сравнение на цените на услугите в областта на енергетиката, личните финанси и застраховки. Този път обаче неговото изследване е свързано с автомобилите, като той разкри любопитна връзка между цвета им и характера на техния собственик.

Чембърс е на мнение, че изборът на цвят на автомобила може да подскаже много за навиците, а също така и за целите, които си е поставил неговия притежател. Психологът посочва, че някои хора определено търсят внимание от околните и затова избират определена окраска на превозното си средство, докато други правят точно обратното.

Сребристо/сиво

Лий описва собствениците на сиви или сребристи автомобили като разумни хора, които поставят практичността пред мечтите. От тях може да се очаква, че държат на думата си. Те са надеждни и се съобразяват с обществените норми, но не обичат да привличат внимание.

Черно

Тези, които предпочитат черните автомобили, обикновено са изискани и разполагат със стил. Те са сдържани, умеят да се контролират и се стремят да избягват излишното драматизиране. Черният цвят е вторият по популярност след сивия.

Бяло

Психологът смята, че шофьорите на бели автомобили, по правило, са маниакално организирани и се стремят към възможно най-висок обществен статус. През последните години белият цвят е трети по популярност след сиви и черния.

Синьо

Смело може да доверите своята лична безопасност на шофьор на син автомобил, тъй като това определено му е в кръвта. Той също така е и много верен приятел за цял живот. Синьото е четвърто по популярност при новите автомобили.

Червено

Водачите на червени автомобили са много чувствителни и обичат да бъдат в центъра на внимание. Те са енергични, водят динамичен начин на живот и обичат да завързват нови запознанства. Това обаче не важи за всички - според Чембърс, тези неща зависят до голяма степен на избрания нюанс на червеното, което е пето по популярност.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Форд Транзит втора употреба, висок таван, сив металик, какво ще рече? П.С. С теглич.
13
1
 
9
 
! Отговори
име преди 2 години
Връзката е, че ако си избирате колата по цвета, не разбирате от коли
12
0
 
1
 
! Отговори
А сега сериозно преди 2 години
До АвеДа! Фичото на снимката е железно! И цвета му е страхотен. Не съм виждал такъв.Фиат му направиха нова версия, но но не може да се сравнява с оригинала. .Както *** и на фолксваген костенурката, и мини купър.Иначе аз карам големи коли, но мечтая и за такова оригинално Фичо. в такова състояние
11
0
 
1
 
! Отговори
Аве преди 2 години
Не знам, но снимката ме изкефи !
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако колата ви е кафява, обичате да прекарвате вереме в клозета!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали гусин психолога е отчел и факта, че дори и в по-богатите страни, голяма част от хората, не могат да си позволят допълнителните 2000+ eur, за да сменят базовия цвят? :?
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз явно съм безхарактерен моят цвят го няма в анализа.
7
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
nymma kniska takace vsicko ee bez znachenie
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колата е какъвто цвят ти се падне от автовоза от Германия или Италия. Българина рядко има лукса да избира цвят.
5
2
 
8
 
! Отговори
Камуфлаж преди 2 години
Когато е толкова ***, че цветът трудно може да се определи, най-вероятно собственикът е мърляч.
4
1
 
13
 
! Отговори
Мен преди 2 години
дрън дрън. Колата ми е бяла защото беше най-евтината опция.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връзката е никаква. На всеки 2-3 години сменям автомобила си със следващия топ модел и взимам такъв, какъвто е наличен, като цвят. Мерси.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи, аз харесвам пембено, ама с малко жарсе и по краищата - охра. Иначе, за основен цвят - пепел от рози, ама малко по-пастелно.
1
1
 
16
 
! Отговори
Док преди 2 години
С оглед на факта, че по-малко от 5% от българите могат да си купят нова кола, статията ви е безмислена. Има значение само за един определен етнос, където цвета трябва да е задължително кармазъ и музиката да е сватба. Друго нищо няма значение.