Митнически чадър за 540 хил. евро

Групата /двама митничари, охранител и 2-ма китайци/ трябвало да изнесат сумата за Китай, схемата пък била проста
20 фев 2008 09:14,
6
Митнически чадър за 540 хил. евро
Снимка: Булфото

Петима са задържаните при спецакцията, при която бе разбит канал за износ на валута през Летище - София, съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура Стилияна Кожухарова.

От тях трима са българи - двама митничари и един служител на "Сигурността" на летището и двама китайци.

Около 540 000 евро е сумата, която групата се е опитала да изнесе незаконно от България за Пекин.

„Няма данни за покровителство от висши митнически служители“, съобщи Кожухарова.

По думите й схемата е елементарна и не е необходимо покровителство на висши служители от Митниците - пратката се взема от единия салон за пътници и се прекарва в другия салон за пътници, който е след граничната и митническата проверка.

Все още задържаните не са направили самопризнания, тепърва ще се разпитват свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
вьзхитен от акцията преди 16 години
В Бьгария не се случват случайни неща!Нищо ново и нищо лошо под сльнцето!Защо двама отколешни дружки и двамата "парашутисти и кариеристи"-дошли по едно и сьщо време в София от прекрасния Пазарджик да не си направят малко реклама!Единият зам.градси прокурор,обсебен от"медийната любов"като Бат Бойко и с дипломка от Благоевградския и едно комисарче от ДАНС да не се натегне пред новото "РЬКУВОДСТВУ"с дипломка от военно училище.За единия-медийна изява,за другия-червени точки/макар тази разработка да сьбира прах от години в чекмеджето му/.Двамката са си "като братя близнаци"в живота.Пьтят им в кариерата...един и сьщ,личния им живот...един и сьщ!На единия баща му бивш секретар на БКП по предприятията и строителен предприемач/Кой не е чувал за Бай Ви Колю Василев/,на другия баща му бивше ченге и бивш член на БКП,който се пенсионира "доброволно"след демокрацията/Кой не е чувал за Бай Ви Митко Великов и аферата с монетите на д-р Бояджиев и паспортите на ***,и....и.../.И двамката братя в последствие"бивши членове на БКП"и двамката разкрепостени европейци.....обичащи жените,парите,властта!/Ако нема пари...нема любов".А за паричките на китайците се знае,че от край време си ги изнасят така,защото просто не е имало и няма да има друг начин,когато не се декларира дохода,а това,че Василев "предполага",че са от контрабандно внесени стоки,го знае цяла Бьлгария от както са дошли китайците.И за това сьс сигурност арестуваните китайци не са "лоялни"кьм някой в Илиянци или по-нагоре!А това ,че Л.Гоцев изяжда по 200 лв. на обяд,защо не?И за 500 да му плащат и за 500 ще изяде.Заслужил си ги е човека!Няма "безплатен обяд".ДА ЖИВЕЯТ ДС И БКП!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
Чингиз кан преди 16 години
Я не ни закачайте хората,бе!Не знаете ли,че са от китайската мафия?!
3
0
 
2
 
! Отговори
Svetla преди 16 години
Че то по-големи *** от митничарите няма.Все се ненаяли горките. На сръбската граница подаваш 10 евро митничара подскача и вика: Ако имаш сланчоглед може,но пари нещем! А нашите все гладни и всичко да ти е наред пак ще намерят за какво да ти вземат 5 евро.Те са най-големите обирджий в държавата и в това спор НЯМА!!!!
2
0
 
2
 
! Отговори
валя преди 16 години
по тъка описаната схема, каво ли друго маже да се изнесе.Щом тъка сатават нещата от единия салон в другия без контрол, и ще чакаме да си опаравим някога
1
0
 
2
 
! Отговори
Ivo преди 16 години
стабилна сумичка ;)