Хванаха контрабандни парфюми на границата

Контрабандни маркови парфюми за над 400 000 евро са задържали в Лесово
3 юни 2008 10:45,

Контрабандни маркови парфюми за 400 000 евро по пазарни цени задържаха митнически инспектори в Лесово, съобщиха от агенция "Митници".

Разкрит е бил опит за контрабанден внос за европейския пазар на голямо количество маркови парфюми. Задържани са недекларирани 12 358 броя парфюми, всички от световно известни марки, между които "Гучи", "Джорджо Армани", "Шанел", "Живанши", "Хуго Бос", "Давидоф", "Кристиан Диор", "Булгари", "Ланком", "Нина Ричи", "Долче и Габана", "Пако Рабан", "Лаура Биаджоти" и други.

Изпращач на контрабандната пратка е турска фирма, а получатели са физически лица и фирми от Германия и Холандия.

Контрабандната пратка е открита при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция товарен автомобил марка "ДАФ" с турска регистрация. По документи, камионът превозвал стоки за бита и рекламни материали. По метода за анализ на риска, автомобилът е селектиран от митническите инспектори в
Лесово за щателна проверка, при която между декларираните стоки са открити недекларираните парфюми.

Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу 36-годишния Б.Д. Нарушителят е с двойно българско и турско гражданство и с постоянен адрес в Турция. Случаят е предаден на компетентните органи и по него е образувано дознание.

Съгласно Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения за случая ще бъдат уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, допълват от агенция "Митници".


Спонсорирано съдържание