Пешеходци за смет

15-годишно момиче и 80-годишна жена бяха пометени при два инцидента в Казанлък и Стара Загора; живи са, но тежко ранени
14 юни 2008 16:43,
18
Пешеходци за смет
Пешеходците у нас нямат никаква гаранция за живота си - дори на светофар и пешеходна пътека. Снимка: Булфото

Пешеходци пострадаха тежко при две катастрофи – в Казанлък и Стара Загора.

Около 21.15 часа снощи в Казанлък по бул."Ал. Батенберг" се движел лек автомобил “Волво 340”, управляван от 37-годишен мъж от Казанлък.

При движение с несъобразена с пътните условия скорост, силен дъжд и наводнено пътно платно, той ударил пресичащата 80-годишна жена. В резултат на удара жената получила комоцио и фрактура на лявата подбедрена кост.

Настанена е за лечение в МБАЛ – Казанлък с опасност за живота. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. По случая работи РПУ – Казанлък.

Около 0.20 ч. в Стара Загора по бул. “Митрополит Методий Кусев” в посока юг се е движела 15-годишна пешеходка. На кръстовището с ул.”Л. Байер” момичето било застигнато и ударено от неустановен лек автомобил, който избягал след инцидента.

Детето е получило комоцио и разкъсно-контузни рани в областта на главата и е настанено за лечение в МБАЛ – Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата по установяването и задържането на шофьора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Az sam i peshehodets i shofior, no v sluchaia shte govoria kato peshehodets. Abe, koi im e dal knizhkite na tia maloumnitsi?! Niakolko pati edva ne me otrepaha na peshehodna pateka! Ama, t`va che sam na peshehodna pateka, che imam predimstvo... mi koi mu , be bratche! Gaz, pak peshehodtsite da se spasiavat kakto mogat! Ne e za prenebregvane i faktat, che vaprosnata peshehodna pateka na koiato niakolko pati shtiaha da me sgaziat se namira blizo do uchilishte! Sami si pravete smetkata kakvo mozhe da se sluchi!
16
0
 
0
 
! Отговори
горкото преди 15 години
Горкото момиченце:>
15
0
 
0
 
! Отговори
zakon-fen преди 15 години
Всеки който е чел закона и правилника за движение по пътищата ЗНАЕ че пешеходците имат право дори когато пресичат на чевено и на необозначените за това места. В закона има член който споменава че пешеходеца има право да сигнализира с вдигане на ръка ли о друг начин да покаже недвусмислено че ще предприеме пресичане при екото колите са джлъни да му осигурят предимство.А ти тарикате ако ме беше закачил щеше да ти се случи случка както на оня *** който караше реди години по тротоара зад мен и реши да ме закачи. Догоних го, отворих му врата и изяде пердаха. А тогава бях още ученик. Сега карам кола от 3 години ни НИКОГА ама никог ане си позволявам да видя някой който е репиш да пресича неправилно... дори на цариградско са ми пресичали и намерих начин да спра за да мине пешеходеца макар всиките 3-4 ленти да имахме проблем с него и едва не се изпопретрепахме.
14
0
 
0
 
! Отговори
asdf преди 15 години
"Съгласен съм че пресичат както на тях им изнася, но пешеходеца е винаги с предимство, независимо дали пресича по пешеходната пътека или не."Не си прав!!!Ако им е червено и тръгнат да пресичат аз трябва да спра,така ли?В този случай натискам клаксона и минавам!!!!Имах един случай,в който един му беше червено и нарочно спря и почна да ходи бавно все едно улицата е негова.Тогава минах до него и даже леко го закачих,ама дет се вика да си е*е майката!!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласен съм че пресичат както на тях им изнася, но пешеходеца е винаги с предимство, независимо дали пресича по пешеходната пътека или не.
12
0
 
0
 
! Отговори
От: Анонимен. преди 15 години
???????????????????
11
0
 
0
 
! Отговори
double_d преди 15 години
разбира се, че ще я пазиш! ще караш със скорост, позволяващата ти спиране при видимостта, която имаш и няма да блъснеш никой. нищо лично, просто е така - щом шофираш, трябва да пази хората и си отговорен за тях, осъзнайте го най-после! това че 80 годишната баба или 5 годишното хлапе не знаят да се пазят и правят глупости е друга тема, ти си длъжен да внимаваш.
10
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
Значи искам да поясня....!!!! Аз съм от Казанлък и карам редовно автомобила си, поне всеки ден ще ми се случи някой баба да минава пре дмен да пресича без да се огледа и да не е на пешеходна пътека!!! кажете аз какво да направя да я пазя ли? те като не могат да се пазят аз как да ги пазя на всичкото отгоре не се оглеждат и перат направо без светофар или пътека!!!! и после кой им е виновен .... естествено че ние!? аз много пъти съм псувал на ум и ми минава но не знам кога някой ден ще се случи нещо не с мен а с пешеходеца!!! Казват че сме пили или караме с превишена скорост, но когатои стане нещо и не сме виновни никой не казва, че пешеходеца е пресичал НЕПРАВИЛНО!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
asdf преди 15 години
Всеки човек е пешеходец и почти всеки е шофьор.Аз лично съм и двете и се опитвам да спазвам правилата за движение.Прави ми обаче следното впечатление,че в последните 15 години движението в София,а може би и в други градове се ***.Аз когато съм пешеходец винаго пресичам на зелено или на пеш.пътека,ако не пресичам на пешеходна пътека,то тогава се оглеждам 10-ина пъти и преминавам като се стремя да освободя платното по най-бързия начин.Като съм шофьор пускам всички пешеходци,когато им е зелено и когато са на пешеходната пътека.Какво ми прави впечатление,дори днеска един пешеходец преминаваше с 1км/ч на място,където нямаше пеш.пътека.Аз бях с около 40-50км/ч и дори не се забърза????Даже забави още!?! Мисълта ми е,че има много големи пешеходци,които със сигурност са големи като шофьори.И да повторя преди 15години бяха дооооста по-малко.
8
0
 
0
 
! Отговори
double_d преди 15 години
понеже съм шофьор знам, че е се пресича на пешеходна пътека.. последните ми 2 опита бяха: 1. на раковска 1 голф щеше да ме размаже, мина на косъм зад мен с 80км. , втори опит - пресичам на пешеходна пътека и никой даже не намаля а колите просто отиват по-надясно да не ме блъзнат и минават пред мен. Е що за *** са това?! Шофирането не е яко газ а е огромна отговорност, самоче *** не си дават сметка че утре децата им ще пресичат пред тях и после сами ще са си виновни!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
мхм то това било за N2 невидях на време просто леко и мен това ме изнерви даденият коментар както и да е
6
0
 
0
 
! Отговори
wwwwww преди 15 години
мхм поясни се малко повече ако можеш че сме тупи и нете разбрахме какво искасше да кажеш поне аз.и другото е че няма смисал да се засягаш :) дупе
5
0
 
0
 
! Отговори
anonymous преди 15 години
Виновни са т*пите па*ки като теб. Винаги ще се намерят такива мислители/ки. Затова и положението е такова.. просто не се сдържах. Премисляйте си *** коментари! За това се получават такива остри отговори.
4
0
 
0
 
! Отговори
Underground Hip Hop преди 15 години
точно пък така наречените шофьoри трябва да се вземат малко повече в ръце,а не като са се качили на 20 годишните си таратаики и надахани да си карат както знаят и не те да се съобразяват сас пешеходците на определените места всички ние пешеходци с тях.защото смятам че на повечето от вас ви се случва или ви се е случвало да сте на пешеходна пътека + зелен сфетофар и дане можете да вземете решение кога и дали да пресечете въпреки че сте с предимство.това какво иска да каже....така че автомобилизираните *** дане се перят мн и си спазват ограничения и всичко защото това че са с коли неги прави нищо повече от обикновенният пешеходец.а че има и нагли пешеходци ги има.но реално погледнато шофиорите тип ГОЛФ 3 + ЧАЛГА са в пъти повече че и агресивни на всичкото отгоре.***
3
0
 
0
 
! Отговори
lokster преди 15 години
"А детето на 15г.,защо е по улиците в полунощт?"--Е как защо? Всички сме били на 15 години, би трябвало да знаеш отговора на този въпрос.Друг е въпроса, че и посред пладне можеше да му се случи същото, така че не мисля че часът е някакъв определящ фактор...
2
0
 
0
 
! Отговори
Елена преди 15 години
Вината на шофьори и пешеходци е по равно.Не знам как е в провинцията,но в Софиа пресичат когато и където си искат,не ползват подлези,минават на червено,не се оглеждат и пр.А детето на 15г.,защо е по улиците в полунощт?дано се оправят пострадалите
1
0
 
0
 
! Отговори
mimi преди 15 години
Като карат като луди и все бързат за някъде...Дано се оправят!!!Само незнам 15 годишно,какво прави само посреднощ -0.20 ч.???