Глутница псета нахапаха мъж в "Симеоново"

Полякът Йержи Шлензак е приет в болница с рани по ръцете и краката
29 авг 2008 10:01,
141
Глутница псета нахапаха мъж в "Симеоново"
Снимка: Булфото

Полски гражданин е нахапан жестоко от глутница кучета в района на кв. "Симеоново" в столицата.

Георги Дончев, баща на автомобилния пилот Крум Дончев, който е приятел на поляка твърди, че Йержи Шлензак слизал снощи пеша от паркинга на Симеоновския лифт към Околовръстното, когато бил нападнат от псетата.

Мъжът е нахапан по ръцете и краката, съобщава агенция Фокус.

Докато се бранел от животните, той паднал на земята, при което си е наранил и главата.

Полякът е откаран в Окръжна болница, където в поликлиниката са му оказали първа помощ.

Георги Дончев сигнализирал на "горещия телефон" в Столичната община.

Оттам му отговорили, че почиват след 19 часа вечер и ще вземат мерки на следващия ден  (днес). 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
кучешката тения е много опасна болест, защитниците да се пообразоват малко и после да тракат. верно животните не са виновни, че се скиторят цели глутници, ама щом отговорните не взимат мерки, сърдете се на тях. впрочен наскоро видях едно плешиво куче с разранена кожа чак, не ми се мисли какви зарази разнася този пес. не знам как хората си пускат децата да играят на вън
139
0
 
2
 
! Отговори
кучеловците преди 15 години
де да бяха всички , като 87 , 114 , 126 , 137 - хора с мозък , които отстояват интересите на децата и семействата си ... Ние сме също една хубава компания в , която почти няма някой или член от семейството му да не е пострадал от гадните улични *** , които разнасят всякакви зарази , включително и гадната почти нелечима кучешка тения . Сега сме се събрали и вместо да приготвяме такъми за риболов , приготвяме всички описани такъми за кучелов . Няма да е толкова приятно като риболова , но смятаме , че ще е много по полезно не само лично за нас , а и за човешкото общество в града ни.
138
0
 
2
 
! Отговори
MI преди 15 години
Не знам какво устройство е кучегона,но с успех се използва само срещу нацията ни,Скочилите ти отгоре протежирани от общината животни те деградират интелектуално за цял живот,
137
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Моля те, не пиши глупости. Пружинки, кончета... дрън-дрън. Стомашният сок е достатъчно силен, за да разгради за часове всеки метален предмет, без кучето изобщо да го усети. Истината е обелена наденица, накисната една нощ в антифриз. Ефтино и многократно изпитано. Достатъчно е помиярът да хапне половин такава и НИЩО не може да го спаси. Просто противоотрова на гликола и метанола няма.Докато чакаме някой друг да ни реши проблема с ***, ще си останем с чакането. Има разни фирми, като правило на роднини на общински съветници, които усвояват едни средства от общинския бюджет и отчитат дейност по обезпаразитяване и кастриране. Само че нали се сещате, че ако днес те си свършат работата както трябва, утре ще останат без хляб. Да не са луди хората да заколят кокошката, която им снася златни яйца? Много по-лесно е да имитират дейност, като кастрират половината ***, а останалите възстановяват числеността ан популацията за няколко месеца.Нали знаете на вълка защо му е дебел врата? Правилно - защото сам си върши работата. Ако всеки, който не желае животът и здравето на родителите и децата му да бъде застрашаван от скитащи глутници купи по една бутилка антифриз и 2-3 кила кренвирши и изтрови *** около дома си, проблемът ще бъде решен за по-малко от месец за години напред.
136
0
 
2
 
! Отговори
кучемразци преди 15 години
привет дружина - като им вадите очите поне им режете и ушите , че като го бръснеш с дървото в чутурата да не знае от де му идва....м*амка им *** ! и ние се напукахме с ракия , бира и уиски , нарязахме простира от терасата и отиваме да ги бесим по дърветата щото няма време за игли брасначи и пружини , камо ли за отрова , като ги увисим тая вечер по клоните , до утре ще са изсъхнали като бархетени блузки .
135
0
 
2
 
! Отговори
садист преди 15 години
Ся тамън пийм с аверите и кат са нальокаме, излизаме и ще избодем очите на всички *** дет докопаме, те сами ще си умрат от глад
134
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Преди време като минавах покрай 101-во у-ще в кв. Надежда и видях едно куче да ближе тавите пред сладкарския цех в двора на училището. То вярно че и сладкарите са виновни, но това не значи че по улиците трябва свободно да се скитат кучета.
133
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Сестра ми беше върла защитничка на кучетата и много мразеше котките. Едни съседи имаха персийка и ходех тайно да си играя с нея. Сесра ми не изпускаше случай да ме издаде на нашите, че съм си играела с котета, съответно и бой си ядях понякога.Преди няколко години на племенника му откриха кучешка тения. Лекарите едва го спасиха. Почти всеки ден го посещавахме в болницата и от разговорите с други болни и лекари, установих, че много малко от заразените са кучкари. Понякога някой любител на *** ги гали, а след това се здрависва с нас; заразени животни се изхождат пред вратите на складове и заведения, след това на същото място разтоварват стоките, а да не говорим че съм виждала кучета да препикават касетки, в които след това се разнасят хляб или други храни.
132
0
 
2
 
! Отговори
И аз я познавам преди 15 години
Познавам една голяма кучемразка - огън и жупел сипеше по всички кучета, ама от как я снимаха как си го слага с куче , вече си мълчи като риба
131
0
 
2
 
! Отговори
фотю преди 15 години
познавам една голяма защитница на кучета - прах не даваше да падне върху *** , ама от как я снимаха как си го слага с куче , вече си мълчи като риба
130
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Защо опасните за хората кучета да не може да се убиват, а безобидните телета и прасета да може? Защо за едни животни на защитниците на животните им е жал, а за други не? Защото обичат да хапват пържолки, а на кучетата си да хвърлят по някое месце. Защото са кучепоклонници и социопати - иначе не биха оставили и един жив ***, ако знаеха статистиката за кучешката тения.
129
0
 
2
 
! Отговори
sir Urien преди 15 години
Не съм юрист, но прочети наредба 1 за опазване на обществения ред на съответната община (за съжаление за всяка община наредбите са различни). Ако си потърпевши искаш да съдиш отговорно длъжностно лице, трябва да докажеш, че си ухапан от БЕЗДОМНО куче, а на практика без да имаш кучето (живо, или не) това няма как да стане. Може би единственият ти шанс е да докажат по белезите, че те е ухапал ***. Но най-вероятно делото ще се проточи и ще ти струва много средства.Иначе за хигиената и здравето в града принципно отговарят РИОКОЗ (Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве), а за екологичните проблеми би трябвало да отговаря пряко МОСВ. Това са институциите, които трябва да поемат отговорност. Сам човек нищо не може да направи. За да се постигне нещо, делата трябва да са масови и с обществена подкрепа (осигурена от медиите).Докато в ЕС съдебните процедури и разглеждането на жалби са максимално улеснени и съкратени, тук е точно обратното (затова и търпим критики към съдебната система).
128
0
 
2
 
! Отговори
Трябва да се преглед преди 15 години
Добре, че е проблема с кучетата, за да стане ясно, че трябва да се прегледате. Ето още една полза от кучетата - става ясно, кои се нуждаят от помощ.
127
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Може, ако кметът е Стефан Софиянски, а главсек на МВР Бойко Борисов. Има такъв прецедент с момиче нахапано от кучета до Бонсист и НСА.В случай че Бойко Борисов е кмет - НЕ МОЖЕ!
126
0
 
2
 
! Отговори
котака преди 15 години
пазете се мръсни *** ,че ся ви е*бам маминкото , че си серите червото по пътя
125
0
 
2
 
! Отговори
wtf преди 15 години
По дяволите, това са животни. Не може да ги обвинявате в каквото и да е, те не могат да носят отговорност. Трябва да обвинявате хората, които си изхвърлят домашните любимци на улицата или им позволяват да се разплождат свободно и тези, които не си вършат работата да ги прибират при приютите.И това с отровите, е пълна варварщина. Аз лично притежавам куче и като си представя просто как животното ми може да налапа от улицата напоена с отрова храна...Управниците са *** и безотговорни, но защо и ние трябва да бъдем като тях и да не разсъждаваме като нормални хора?
124
0
 
2
 
! Отговори
мюмлата преди 15 години
Аз не искам да се мъчат кучетата! Те не са виновни за положението си, едно куче не разбира, че е обществено нежелано, то следва инстинктите си. Не мисля, че трябва и нахапаните да отмъщават на кучетата. Просто трябва да се ликвидират безболезнено, без садизми и толкова. Не ме разбирайте погрешно- ако кучетата просто си седяха кротко, без да нападат и хапят и ако бяха чистички, никога нямаше и да си помисля за такова решение. Но при положение, че застрашават здравето ни, а дори понякога и живота ни, съществуването на хора и кучета на едно място е недопустимо.
123
0
 
2
 
! Отговори
110 преди 15 години
Абе ти добре ли си. Измисляш разни мъки за животните.Прочети моя коментар110.Ти си изписан с подобрение.
122
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
До Спиро и немуподобните! Просто сте имали късмет (, че не сте ми попаднали! Два пъти кучешки глутници са нападали дъщеря ми, която (за разлика от мен) обича кучетата. И въпреки това... Сега тези глутници като ме видят - бягат. Бягат и тези няколко полуидиота, които се опитаха да ги защищават. Съжалявам, че нямам под ръка оръжие или отрова!
121
0
 
2
 
! Отговори
мюмлата преди 15 години
Ти защо смяташ, че "това просто не може да се случи"? Кучетата не нападат наред, но все пак нападат, следователно има вероятност да нападнат и някой кучезащитник. Или те са, един вид, застраховани?