Хванаха контрабандни цигари на Капитан Андреево

Стоката била скрита в гумите на два автомобила
13 май 2015 14:37, Анисия Иванова
2
Хванаха контрабандни цигари на Капитан Андреево
Скритите цигари в гумата. Снимка Агенция "Митници"

Митничари задържаха 1160 кутии /23 200 къса/ цигари без акцизен бандерол, скрити в тайник в ходовите гуми на два автомобила, съобщиха от Агенция "Митници".

Контрабандните цигари са разкрити при проверка в Свиленград на два леки автомобила "Опел Астра" и "Опел Вектра" с пловдивска регистрация, влизащи в България от Турция.

Автомобилите пристигнали по едно и също време на пункта. По метода "анализ на риска" те са отклонени за щателна митническа проверка, при която след демонтажа на четирите движещи се гуми на единия автомобил се установява, че в тях има общо 600 кутии цигари "ММ", всички без акцизен бандерол, собственост на двамата пътници и шофьора. От движещите гуми на другия автомобил, в който пътували двама мъже, са извадени общо 560 кутии безакцизни цигари.

Тютюневите изделия са иззети, на нарушителите, български граждани, са съставени актове. И при двата случая автомобилите са се движели на собствен ход с по четири ходови гуми, натъпкани с контрабандни цигари.

Според митничарите, освен че нанася щети на бюджета и легалните търговци, подобен способ за контрабанда крие и съществен риск за изправността на автомобила и безопасността на останалите участници в движението.

През последните 10 дни митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 300 000 къса цигари без бандерол, като по-голяма част от тях са иззети от 149 преминаващи пътници, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата на безмитен внос. Над 100 000 къса са разкрити и задържани при щателни митнически проверки по метода "анализ на риска". За тях са съставени 42 акта за установяване на митнически нарушения.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
партиен член преди 7 години
Хванали дребните риби.А колко на едрите пуснаха?