В Берковица: Местни товарят незаконни дърва в камиони

При акция на полицаи и лесничеи са задържани двама
23 авг 2017 16:07,
8
В Берковица: Местни товарят незаконни дърва в камиони
Снимка: Архив, Булфото

При акция на полицаи и лесничеи от Монтана и Берковица в гора край село Комарево са установени множество хора, които добивали незаконно дърва и ги товарели на камиони, съобщиха от МВР.

Контролните органи са конфискували два камиона ГАЗ с натоварени дърва в тях и още около 100 кубически метра дърва, добити от незаконно сечище край селото.

На нарушителите са съставени актове, а двамата шофьори на камионите, които са от Берковица, са задържани в полицейското управление в града.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в Берковица ли?Я идете в южна България да видите какво става.Масова сеч за огрев за зимата.Властта знае,но си трае,защото не може да им осигури алтернатива.А това,че зимните ни курорти са се осмърдели от камини и печки,вместо да мирише на бор,никой не го интересува.А това,че европа ни глобява за мръсен въздух,Бойко мълчи,но за Цанков камък вой до бога.
6
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До КулаОт Видин до Кула не знам, но от Петрохан до Видин...........Погледни на картата, кое къде е.По онова време Фидосова колеше и бесеше навсякъде.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само там да са с мед да ги намажеш.На определени места в планинската част на петрохан, както и по дефилето и по пътя за Годеч, има бол тирове спрели за по малко и на сгода за претоварване. Особено в почивните дни. Не се притесняват от пътуващите по пътя, а още по-малко от проверки... Сетне пускат гюрюците и някои от шофьорите им потеглят с *** газ, като карат плътно зад и ппритискайки леките коли. А по пътя ни КАТ, ни ДАИ, и още по-малко горски.
4
1
 
5
 
! Отговори
Кула преди 6 години
До Един от СеверозападаНЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ ... МИХАЙЛ МИКОВ СЕЧЕШЕ ОТ ВИДИН ДО КУЛА И ИЗНАСЯШЕ ДЪРВЕНИЯТ МАТЕРИАЛ ЗА ГЪРЦИЯ , СЪРБИЯ И РУМЪНИЯ ... И ЗА 2 ГОДИНИ СПЕЧЕЛИ 5 МИЛИОНА ЕВРО ОТ НЕЗАКОННА СЕЧ ...
3
2
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
А когато Фидосова сечеше от Петрохан до Видин, и дървата в Берковица се товареха на гарата, директно във влаковите композиции, защо не действохте? А, да, тя сечеше законно, така ли? И отчиташе нагоре по веригата....Тогава куче влачеше рейс, а дира нямаше....Нямаше и контрол. По думи на очевидец, един тир дърва, изкаран в Гърция, се плащаше над 3000 евро.Няма контрол, няма фактури, стоки и товари се движат свободно в ЕС.Балкана се оголи от фирми на Фидосова тогава, забравихте ли?
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правят го, откакто живеят хора там. Гората е до теб, реката е до теб, природата ти е дала всичко. Ама изведнъж, идва някой, който даже не притежава гората, за институция, която е на стотина килотра от гора и казва - "Ами не може". Идва, казва и си заминава. И не му обръщат внимание.
1
2
 
5
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
... само че не са от ***.