Убитият от токов удар – студент, прибрал се вкъщи за малко

Коминът на къщата им в Лом се запалил часове преди трагедията
21
Убитият от токов удар – студент, прибрал се вкъщи за малко
Снимка: Булфото, архив

20-годишен студент от Лом е загиналият нелепо от токов удар в банята си младеж, съобщиха от полицията.

Билян бил студент в Техническия университет в Габрово. Прибрал се при родителите си в Лом преди празниците. Младежът живее в къща с баща си и втората му жена.

Още по темата

Около 1 часа през нощта в дома им избухнал пожар. Пламнал коминът. Семейството ведната подало сигнал на 112 и от там пратили пожарна. Огнеборците потушили огъня, направили оглед в къщата и си заминали, предаде konkurent.bg.

Билян и родителите му решили да почистят. Тримата жулили и мили до към 4 часа сутринта. Момчето влязло да си вземе душ преди да легне. Пуснало душа и заедно с водата от крана протекъл 220 волта ток.

Съпругата на баща му чула виковете от банята и се притекла на помощ. Пробвала да измъкне Билян, който все още бил жив, хванала го за ръката, но я блъснало електричество. Жената спряла бойлера и извикала линейка.

Медиците качили Билян в линейката и да го закарат в местната болница, където констатирали смъртта му.

В дома на семейството незабавно започнал оглед. Сформирана е група с участие на екип на електроразпределителна компания и служител на пожарната.

При огледа не са намерени категорични данни за аварирал ел. уред или друг източник на ел енергия, вероятен причинител на инцидента.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
француЗ преди 9 месеца
Шерше ла фам - демек мащехата;)
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По света един контакт не можеш сам да монтиран вкъщи. В България всички са електротехници. Жалко за момчето. Кога в тази държава ще има професионализъм, правила, редовни проверки и по-малко такива новини.
19
6
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 9 месеца
Причината за токовят удар е предходният пожар,който е предизвикан от дъжда и последвало късо съединение и неоразмерен автоматичен предпазител( или от старите,подсилен с тел).От влагата е имало офазяване на нулевият проводник,а от там офазяване и на бойлера.При пускане на водата,момчето е станало проводник на електрическият ток.Възможно е,бойлера да не е бил занулен при монтажа! от не квалиициран "електротехник"!
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Винаги се къпете на изключен бойлер, избягвайте проточните бойлери и ако инсталацията в банята е стара е сменете с нова направена от специалист ел.техник,а не самозванец такъв.Сложете си вентилатор в банята, който да изхвърля водните пари, които се образуват по време на къпане.Ако концентрацията им стане голяма може въздухът да стане проводник на тока, който ще ви убие. Или да стане утечка от някой кабел, който да офази помещението.Не само от токавудар,но и от мухъл ще се предпазите с вентилатор
17
1
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 9 месеца
Точно пък да изключваш вентилатора е най-голямата грешка. Оставьй го винаги да работи, за да искарва водните пари, които в противен случай остават в помещението, предизвикват конденз, водата се стича навсякъде, започва да мухлясва и в един момент да стане късо и пожар от инсталацията на лампите от 12 в.А контакти нямаш ли в банята? Електрически самобръсначки, четки за зъби, епилатори, машинки за подстригване и др. подобни нямаш ли?Най-важно е помещението да се проветрява/вентилира и бойлера изкл
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Завалията....лека му пръст...
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато ти е писано да се обедиш, няма да се удавил. Мир на праха му!
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато влизам в банята и изключвам бойлера вентилатора и лампите са на 12 волта
13
2
 
10
 
! Отговори
i'm преди 9 месеца
Така де, но по новите пвц тръби, ток няма как да стигне до водата. Тук проблема най-вероятно е възникнал от офазяване на тръбата и като следствие водата, а не обратно. За това пвц водопровода е далеч по-сигурен! Жалко за момчето!!!
12
1
 
27
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 месеца
Голяма трагедия!
11
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
електричари винаги са ме съветвали да се къпя при изключен бойлер. Твърде вероятно при пожара да са обгорели кабели нейде или при гасенето да са намокрени, няма как да знаем, но наистина жалко за младия човек.
10
1
 
5
 
! Отговори
Ба преди 9 месеца
Има дефекто токови защити за тази цел !
9
0
 
4
 
! Отговори
до онбашията преди 9 месеца
Прав си , баба ми винаги като переше с "бетонобъркачката" вързваше един кабел за чешмата.
8
2
 
20
 
! Отговори
456 преди 9 месеца
Пожарникарите е трябвало да направят пълен оглед, като съобщят за евентуални последици. Лека му пръст на момчето.
7
2
 
26
 
! Отговори
онбашията преди 9 месеца
това им е лошото на тия новите пвц тръби, че ако попадне фаза във водата, спокойно отива до душ или чешма, а при старите ръждиви тръби водопроводната инсталация е стабилна нула и подобни дефекти не могат да убият човек.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
обърната фаза,без предпазител и защита?
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен №2

Проблема е, че докато се туткат мястото където е утечката след гасенето на пожара може да изсъхне и после ходи доказвай, че нямаш сестра.
4
5
 
23
 
! Отговори
redordead преди 9 месеца
Кви са тия глупости за съдбата? Дори хората, които вярват в нея, като пресичат се оглеждат.
3
6
 
20
 
! Отговори
Гого преди 9 месеца
Човек от себе си и от съдбата си не може да избяга.
Жалко за момчето, не навреме приключило земния си път.
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може пожарникарите да са предизвикали офазяването с водата. Те ръсят наред. захранването.