Откраднатите пари от склада в Плевен – почти 500 000 лв.

Крадците използвали модерна техника, скрили номера на колата си
8
Откраднатите пари от склада в Плевен – почти 500 000 лв.
Снимка: БГНЕС

От фармацевтичния склад в Плевен, където бе извършена кражба на 1 юни, са откраднати 467 578 лева, установи разследването на случая до момента. Това съобщи днес наблюдаващият прокурор по делото Нанка Рачева от Окръжна прокуратура – Плевен.

Още по темата
Престъпниците са ползвали автомобил със щори за закриване на регистрационните номера на колата, за да не могат да бъдат заснети от камери, както и технически средства за прихващане и заглушаване на сигнали на охранителна техника.

Рачева поясни, че при залавянето им в София, в техния автомобил са открити 238 478 лева и ползвани от тях шперцове. Преди това от мястото на обира в Плевен, са събрани други 229 100 лева разпилени пари около сградата.

Двамата извършители са от София - на 51 и 46 години. Повдигнати са им две обвинения - за взломна кражба в особено големи размери, което представлява особено тежък случай, и за деяние, извършено в условия на повторност, поясни прокурорката.

Тя е внесла искане в Окръжния съд за налагане на постоянна мярка "Задържане под стража" на двамата. Те са в затвора в Плевен, където са закарани веднага след като били задържани в нощта на престъплението от столичната полиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Факт преди 3 години
А спомняте ли си какво се изцепи Зеления чорап когато назначаваха Маринов - министъра на вътрешните работи ? Тогава чорапът се изцепи : " Това е поредният некадърник , който сменя друг некадърник". Но Маринов днес показва как се работи - всеки престъпник се лови за часове ! Значи : Големият некадърник е Зеленият чорап !!! Добре , че нищо в държавата не зависи от него !
7
0
 
4
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Бреййй, много "жестоко" го е ударил вируса този склад ! 500 000 лв си ги държат ей така , в склада ! Значи ,представяме си, какви печалби въртят тези склададжии щом половин милион си ги имат за джобни мангизи ! Каква криза ,бе , господа български далавераджии , какви "загуби" ви гонят ? Искали ли са помощи от държавата ? Плащали ли са данъци ? Ейййй, тая държава я взехте за *** балон , бе !
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
туй кражбата лошо , ама пък и 500 000 Кеш в склад ??? да покаже таз Мацурана Фактурите и касовите бончета за Паричките !нали всичко се плаща по Закон по Банка ?
5
0
 
7
 
! Отговори
Загрижен преди 3 години
Бре, толкова пари, в склад? Интересно, дали им е плащан данъка, как са вървяло оборотите? И тези загуби, за какъв период от време е можело да се избият - 3-5 дена, или по- малко?
4
0
 
3
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БСП -ТО СИ ОБРА КАСАТА 460 000 лв ( ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ) И ВИНОВНИ НЯМА !!!ЗАЩО ПРОКОРАТУРАТА НЕ СЕ СЕЗИРА !!!!!!! ЗАЩО ???? НИНОВА ЛИ ГИ ОКРАДЕ !!!!!!!!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова пари в склад ли се държат? Ич не им бера кахъра, след като ги държат там... Още повече фармацевтичен склад, ще надуят цената на някой хап и ще си ги избият за 2 дни
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имали са серия от грабежи,дори някакъв багер за половин милион са били свили в Бургас и пак са на свобода.И сега ще ги пуснат.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой знае по джобовете и багажниците на ошафите какво чудо е. Тъпкали са яко. Едва ли при вида на разпилени пари, веднага са почнали да броят и описват. Ей тъй, за шоколадче на детето да има,някоя друга хилядарка.