Адвокат: Няма данни Кристиан да е бил невменяем

Обвиняемият е осъзнавал, че катастрофата е неизбежна
9 юли 2020 11:28, Петя Славова
10
Адвокат: Няма данни Кристиан да е бил невменяем
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съдът остави в ареста Кристиан Николов, който уби журналиста Милен Цветков. Делото коментира адвокатът на семейството на Милен Цветков - Менко Менков. Според него се приближаваме към истината, но е рано за цялата истина.

"Заявените неколкократно твърдения на защитата на обвиняемия е, че той е готов да съдейства на разследването се оказват някаква шега. Поведението му до този момент е коренно противоположно на заявеното. Искам да отбележа, че отказът му да участва в определени следствени действия - в експертизи, да дава сравнителни материали и други подобни неща е негово право. Той може да откаже да съдейства и да не говори до края на процеса". Това заяви пред Нова тв адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков.

Още по темата

По думите му, съдебният състав са коментирали, че поведението на обвиняемия не позволява на състава да си изгради заключение, че може да е мотивиран да му промени мярката в по-лека. Деянието му се доказва и без участието на Кристиан, подчерта адвокатът.

Защитникът коментира дали е станало ясно защо Николов не е спрял на светофара, на който се случи фаталният инцидент. "От досегашните данни по делото има информация, че непосредствено преди светофара той се е движил с определена скорост. Малко преди това, наближавайки светофара и автомобила, в който е бил Милен Цветков, скоростта се увеличава макар и малко. Няма действия от страна на обвиняемия да е предприел спиране", допълни Менков. Според думите му, обвиняемият е осъзнавал, че катастрофата е неизбежна, тъй като пред него е имал ясно обозначено кръстовище със спрели автомобили и червен светофар. Менков отбеляза, че Николов не е казал нищо по случая, но неговите спътници отначало отказват да дадат показания, а после дават.

Адвокатът каза още, че пробите на обвиняемия са потвърдили наличието на четири наркотични вещества. "Доказано е, че употребата на три от наркотичните вещества се е случила в рамките на 24 часа преди случилото се, разясни защитника.

Към момента на извършване на деянието няма данни Кристиан Николов да е бил невменяем. "Може би една от предпоставките или предположенията той да откаже да участва в съдебно-психиатричната и психологична експертиза е тази. Тя обаче може да бъде изготвена и без той да дава изявления пред вещите лица", смята Менков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мама детето...
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще полежи 4 години и ще го пуснат . После пак ще кара надрусан някоя напомпана кола .
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още повече случат намирисва на поръчано предумишлено убийство
7
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Да, определено , този човекоподобен субект е извършил умишлено убийство...
6
1
 
13
 
! Отговори
айде на бас преди 3 години
На бас, ще го изкарат в неадекватно състояние, плюс че са му отказали спирачките, ще го пуснат под гаранция, която маминка с крадените пари ще плати от раз, и хоп в чужбина завинаги, да се "обучава".
5
1
 
16
 
! Отговори
. преди 3 години
Абе този малък ***какво още го бавят.Не стана ли ясно, че такива с асоциално поведение не се оправят, колкото и правосъдната система да се опитва да ги тантурка. Ако сега ми се размини, вероятно след година или две всичко това ще се повтори, но тогава могат да загинат не един а много повече хора - мои или ваши близки.Мисля, че отдавна трябва да се прилага цялата строгост на закона. При тези хора няма чувства като съжаление, вина, разкаяние. Това са нагли самозабравили се ***.
4
1
 
15
 
! Отговори
пери преди 3 години
Още ли се чудят как да го измъкнат това същество? И на децата е ясно, че е за дълъг престой в затвора. И то по бързата процедура, че на всички вече ни дойде до гуша от гърченето на институциите в опити да го спасяват. Каквото си е надробил, да сърба.
3
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Менков много, много не му се говори защо Цветков е бил без предпазен колан.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За няколко хиляди евра ще го изкарат не само невменяем ами и извънземен...
1
2
 
26
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Ей тикайте го тоя в затвора писна ми от него