Само за денонощие - над 740 жертви на COVID-19 в Испания

Испания е на второ място по жертви на пандемията
Обновена: 7 апр 2020 15:37 | 7 апр 2020 15:37, Ния Христова
10
Само за денонощие - над 740 жертви на COVID-19 в Испания
Снимка: БГНЕС
Броят на заразените с коронавирус в Испания успя да надмине този в Италия, посочи еврокомисарят за управление на кризи Янез Ленарчич. Той заяви, че се очаква скоро в Испания да бъде доставено защитно облекло по европейския механизъм за гражданска защита, което е дарено от Тайван.
 
Ленарчич каза още, че в Италия вече са изпратени лекари и медицински сестри от Румъния и Норвегия: 
 
"Чрез европейския механизъм за гражданска защита, днес тези два медицински екипа са разпределени в Бергамо и Милано - два града, които бяха силно поразени от заразата. Те отидоха там, за да помогнат на италианските си колеги в тежката им битка с пандемията". 
 
Той припомни, че Австрия е дарила по същия механизъм на Италия около 3 хиляди литра дезинфектанти
 
За денонощие броят на жертвите в Испания за денонощие се покачи с 743. От 13 055 в понеделник починалите станаха 13 798, предадоха Ройтерс и АФП.  
Още по темата
 
За предишните 24 часа починалите от Covid-19 бяха 637 души в страната. Испания се нарежда на второ място след Италия по броя на жертвите на пандемията. 
 
Общият брой на заразените в Испания днес вече е 140 510 от 135 042 в понеделник, съобщи испанското здравно министерство. 

10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Коронката 19" е възбудител, тригер на множество заболявания особено за хора с клинична история и хронични заболявания които могат да доведат до латентен край:

- астма
- бронхит
- сърдечно съдови заболявания
- диабет
- хипертония и наднормено тегло
- бъбречна недостатъчност и хора на хемодиализа

Пазете се!
8
0
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Прав си. Цифрите са много отдавна измислени. Наричаме ги арабски цифри, тези които сега използваме, за да запишем числата.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При некадърното правителство на Бойко Коронавирусът в България ще е много по-зле от Италия и Испания.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето това ще се случи и в България ако слушате Радефф
5
0
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Напълно съгласен, целуват се по бузите за щяло и нещяло. Дори и само да е приятел/ка на твой познат.На всичкото отгоре организираха феминистко шествие в Мадрид на 8 март,(около 100хиляди жени на едно място) когато Ковид вече беше тръгнал. Политиците в двете срани са разстрел. Италия заради това, че пръсна навсякъде заразени. Летищата им бяха като кочило когато положението вече беше пожар там.
4
3
 
5
 
! Отговори
12 преди 1 месец
Тази цифра е от много отдавна. Преглеждайте си писанията!
3
3
 
6
 
! Отговори
Вярваш или не. преди 1 месец
И в Испания и в Италия хората много са свикнали да се прегръщат и целуват дори като отидеш до пазара . За това там се разнесе толкова силно заразата . При Северните страни няма такава близост между хората дори и в семейството .Студени са.
2
7
 
3
 
! Отговори
В Испания преди 1 месец
има най-много уздравели 2 пъти повече от Италия.Която своевременно зарази цяла Европа!!!! Белгия И Холандия до днес всяка една от тях има над 2000 загинали на 20 хиляди заразени. Само Белгия днес до обяд има над 400 смъртни случая. Така, че се обръщам към журналята има и други държави, които са в тежко положение. Да не ги забравяме и малко по-положително!!!!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
740<1100, което е значителен спад на жертвите за денонощие -30%.