ОЛАФ: Евродепутати злоупотребили с евросредства

Превеждали част от заплатите си към партийните централи у дома
Обновена: 30 апр 2020 20:16 | 30 апр 2020 20:05, Елка Василева
24
ОЛАФ: Евродепутати злоупотребили с евросредства
Снимка: архив, БГНЕС

Евродепутати и техни сътрудници са злоупотребили с европейски средства, съобщи службата за борба с измамите с бюджета на ЕС (ОЛАФ). В съобщението не се посочват имената или партийните групи, към които се числят нарушителите, предаде БТА.

Уточнява се, че въпросните евродепутати превеждали между 2014 и 2019 г. част от заплатите си към партийните централи у дома.

Други евродепутати повишили възнагражденията на помощниците си, за да разполагат те с достатъчно средства, които също да насочват към националните партийни каси.

Случаите са свързани с превеждането на над един милион евро за петгодишния мандат и касаят евродепутати от две политически групи.

ОЛАФ пояснява, че Европейският парламент не е предвидил ефективни наказания за подобни случаи, нито начин за възстановяване на неправомерно използваните средства.

Допълва се, че парламентарните сътрудници не са извършвали паричните преводи доброволно, а по силата на вътрешнопартийни наредби.

Европейската служба препоръчва подходящи наказания за засегнатите евродепутати, дисциплинарни мерки и възстановяване на средствата.

ОЛАФ настоява помощниците на евродепутатите да бъдат преследвани дисциплинарно, защото са изпълнили партийни нареждания, които противоречат на съдържанието на договорите им с ЕП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До панчоНе му се връзвай. Човека е част от хибридната война на руснаците срещу Европа (и когато се налага САЩ).
15
2
 
1
 
! Отговори
панчо преди 3 години
До Христо Христоврязането на вени какъв проблем решава по изказване или несъгласие мнение?
14
2
 
1
 
! Отговори
тиква преди 3 години
До Христо Христовпонеже аз не вярвам до като не видя черно на бяло факти ще има ли възможност да публикуваш линк с тази информация за да проверя и за да се убедя във твърдението ти че наистина е така?просто не намирам нещо незаконно че са изхарчени пари за да се построи тази сграда но е нецелесъобразно това което споменатите депутати са направили със сумите
13
2
 
0
 
! Отговори
тиква преди 3 години
До Христо Христови кво викаш парите бяха откраднати от фирми с подобни практиките на нашите управници а?ти май от твоето село по наделече не си ходил за да видиш по света кое как се прави или колко струва
12
0
 
0
 
! Отговори
Taliban преди 3 години
КО...НЕЕЕ
11
1
 
2
 
! Отговори
панчо преди 3 години
от както се пръкнаха източноевропейските тарикати в европарламента можем да се нагледаме на всякакви цирковезападноевропейците вече си скубят косите за какво им трябваше да ни приемат в тяхното семейство тва е равносилно както у нас да дадеш глас и власт на онези дето все искат а не дават насреща и не са податливи на интеграция същата е и нашата роля в ЕС през очите на западняка
10
1
 
13
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Шайката дава пример за всичко от което може да се крадат пари !
9
0
 
19
 
! Отговори
12_5 преди 3 години
Открай време е ясно , че включването в листите на избираеми места е като даването на кредит. Ние те пишем , ставаш и си плащаш!!Някой да не знае че е така??Или безплатният вариант е любовница( любовник) или роднина. За нашите ширини , Италия, Гърция...си е като добър ден!!Така са и местните депутати,кметове...
8
1
 
8
 
! Отговори
Малии преди 3 години
Не е възможно нивярвам.
7
0
 
8
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Демонстрираме или декларираме демокрация! Но тя си има правила! Едно от тях е прозрачност! Който иска така да си го тълкува, но на нас се поднася информация, която е недопустимо филрирана! Защо не се съобщават имената и партийните групи на мошениците? Та нали те са избрани от нас! Бих казал че пропагандираната от политиците по всички етажи демокрация не е нищо освен демагогия! И се оказва че ЕП "не е предвидил ефективни наказания случаи за подобни случаи". Изхожда се от това че там са най-честн.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавна забрана за всякакви обществени длъжности на територията на ЕС!!! Те поне могат, за разлика от нашата кочинка
5
0
 
22
 
! Отговори
Ягуар преди 3 години
Връщат жеста на партийте, които са ги издигнали. Няма как иначе. За да станеш евродепутат и да ла/аш еврозаплати и облаги трябва да си платиш!
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ОЛАФ пояснява, че Европейският парламент не е предвидил ефективни наказания за подобни случаи, нито начин за възстановяване на неправомерно използваните средства."Смятааааай! Тези дори не са предположили, че е възможна подобна наглост. Срам
3
1
 
27
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
лесно е да се досетим от коя част на европа са селските тарикати
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами с какво да злоупотребят? С Фонд национального благосостояния ли!
1
0
 
18
 
! Отговори
абв преди 3 години
Да им намалят заплатите и няма да имат пари за майката-партия!