Засилват контрола по заведения, магазини и предприятия в Гърция

Проверките ще се извършват през всички дни от седмицата
10 юли 2020 15:06, Ния Христова
1
Засилват контрола по заведения, магазини и предприятия в Гърция
Снимка: БГНЕС
Властите в цяла Гърция от следващата сряда започват масови проверки в заведения, магазини, обществен транспорт и предприятия дали спазват мерките против коронавируса, съобщава в."Катимерини".
 
Контрольорите ще проверяват дали се спазват здравните протоколи за ограничаване на разпространението на COVID-19, както и дали се прилага законодателството за борба с тютюнопушенето. Проверките ще обхванат континенталната и островната част на страната. Ще се провеждат сутрин, следобед и вечер, през всички дни от седмицата. През уикендите ще бъдат особено интензивни. 
Още по темата
 
Гърция пуска и новата си електронна система за управление на информацията, която включва кодовете, получени от всички пътници след попълване на специалния формуляр преди влизане в страната. Тази информация ще бъде централизирана в Националната агенция за обществено здраве.
 
Това е иновативна информационна система, която се очаква да ускори процеса на правене на тестове и реакция на властите на резултатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Бойко да не спи ами да се поучи от гърците за тази нова електронна система. В "електронното правителство" у нас потънаха стотици милиони лева а на практика имаме едно огромно нищо, дори няма нормален обмен на данни между институциите.