Над 15 млн. души в Европа са заразени с коронавирус

Португалия продължи до 8 декември извънредното положение
20 ное 2020 20:38, Анисия Иванова
11
Над 15 млн. души в Европа са заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Броят на заразените с коронавирус в Европа надхвърли днес прага от 15 милиона души в момент, когато континентът отбелязва ръст на инфекциите с настъпването на зимата и регистрира по милион новозаразени на всеки четири дни, сочат изчисления на Ройтерс.

Европа досега е отчела най-малко 15 046 656 заразени с COVID-19 и 344 401 починали от заразата, което представлява една четвърт от регистрираните заразени и смъртни случаи от инфекцията по света.

Франция задмина Русия, като стана най-тежко засегнатата от пандемията европейска страна, нареждайки се непосредствено след САЩ, Индия и Бразилия по общ брой заразени с коронавируса. На Франция и Русия сега се падат близо 27 процента от всички случаи на COVID-19 в Европа, сочат данни на Ройтерс.

На Източна Европа се пада близо една трета от всички случаи на COVID-19 и 24 процента от регистрираните смъртни случаи от инфекцията на континента. Чехия, Полша, Русия и Украйна остават сред най-тежко засегнатите страни според броя на заразените на глава от населението.

Парламентът на Португалия продължи до 8 декември извънредното положение в страната, въведено заради коронавируса.

Предложението за 15-дневното удължаване дойде от португалския президент Марселу Ребелу де Соуза.Режимът на извънредно положение бе въведен на 9 ноември и действието му изтичаше на 23 ноември. Сега той ще действа от 24 ноември до 8 декември.

Властите забраняват движението на обществени места от 23 ч. до 5 ч. от понеделник до петък и от 13 ч. до 5 ч. през уикендите. Утре ще има заседание на португалското правителство, на което ще бъдат обявени нови мерки в борбата с коронавируса. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8И защо чакащите 115 човека да са с Ковид, реално по-вероятно да са си традиционните вируси по това време. Така че ....
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 6Вместо да ми биете минуси ме обороти с числа. Не можете? Сори. Слушайте тогява воя на линейките което отнасят нови умиращи из цяла Европа. Аз днес видях опашка от 115 души пред ДКЦ Оборище на студа за бързи тестове с кашлица и температура. А вие? Спахте ли на топло пред лаптопите?
7
1
 
1
 
! Отговори
От 6 преди 3 години
"Освен" да се чете Ковид
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сравним 6-те континента: Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Австралия по болни и умрели от Освен- Европа е провала и дупката на света с големите претенции. И цифрите го показват. Африка?? Азия?? Австралия??Пари хвърлени от джипа и непокрити с нищо самочувствие и самоувереност!!!
5
2
 
1
 
! Отговори
Светски пръвак от преди 3 години
Маседониа. И ся шо ке праиме, ке се зарази и Алекс Македонски оти он не умира, и македонската кралица на Великобритания и големоот македонски предприемач Битоля Гешейтс и васалите на Маседониата Джо Байбаю, Путчин, Ангелинка Мекерелич о още много македонисти по целиот свет. Пандемиата е македонска и тримилиардниот македонски народ ке основе колониа на Марс и ке влезе в Междугалактическиот союз. Аз казах ! Хау! Македонскиот вожд Винеткотутуч, за който и Баце е чел. ХВАЛА!
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може знае ли се все пак е вирос незнам кога ще се заразим
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виевска Мостар манипулатор треба чип и тел и всичко е хип хоп
2
2
 
0
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 години
Ми не са много. Вече цяла година вършее. Въпроса е колко ще умрат.
1
3
 
2
 
! Отговори
Инелектът преди 3 години
Ако е така до средата или най-късно края на януари би трябвсло пандемията да е приключила, ако продължи збачи всичко е ФЕЙК!