Искаме помощ от ЕК заради скъпия газ в Чирен

За това апелира Румен Радев в Брюксел
24 мар 2023 18:39, Стела Стоянова
61
Искаме помощ от ЕК заради скъпия газ в Чирен
Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев е сред европейските лидери, които настояват за помощ от ЕК заради скъпия газ, нагнетен в хранилищата по време на газовата криза миналата година.

"Ние имаме много нагнетен скъп газ в хранилището в Чирен. Той в момента е три пъти по-скъп от сегашните цени и неговото вадене означава ние да вдигнем значително цената. ЕК да окаже помощ на засегнатите държави", апелира държавният глава от Брюксел.

Според данните на Асоциацията на операторите на газова инфраструктура в Европа, нагнетяването с природен газ на подземните хранилища в Европа отново надвишава неговото изпомпване.

Президентът коментира още, че България е получила висока оценка за охраната на външната ни граница. Той очаква от април да започне помощта от ЕК по тази линия. Румен Радев за пореден път заяви, че страната ни не е сред държавите, които участват в поръчката за снаряди, предназначени за Украйна.

"България е част от общата политическа рамка за подкрепа за Украйна. Но всеки, който искра индивидуално и реално да участва в доставката на тези 1 млн. снаряда като обща поръчка за Украйна отива в Европейската агенция по отбрана и там сключва споразумение. България не е сред тези 17 държави", допълни държавният глава.

В Брюксел президентът е настоял също така транспортните коридори за износ на селскостопанска продукция от Украйна да не водят до изкривяване на българския пазар и до увреждане на интересите на нашите селскостопански производители. Той допълни, че има целева помощ от 56 млн. евро, от които България получава 16 млн. Помощта е за най-засегнатите страни, близо до Украйна.

"Това съвсем не е достатъчно, затова заедно с Румъния, Словакия, Полша на този съвет заедно настояхме за много по-голяма помощ, която да съответства на щетите, които търпят нашите земеделски производители и това ще бъде обект на сериозно разглеждане в ЕК", допълни Радев.


61
Още по темата: ЧиренРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
КОЙТО Е НАГНЕТИЛ СКЪПАТА ГАЗ ДА СЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ПОДМЯНАТА СА РАДЕВ ТВОИТЕ ДЕТО ГИ ХВАЛЕШЕ ПРОМЯНАТА ДЕТО ТАКА ПРОМЕНИ БЪЛГАРИЯ ЧЕ ПРОПАДНА ДЪРЖАВАТА НИ И БЕЗНАКАЗАНО ПАК ТЕЗИ СЪЩИТЕ ЛЪЖАТ ГАДНО ЕЕЕЕ ТОВА ВЕЧЕ НЕЗНАМ КАКВО Е
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един скъпоплатен и нищоправещ с пенсия от-3000лв.и заплата -15000лв.който ни натресе КИРО И АСАН ни докара до тази поза-на колене
32
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 месеца
уау,цената та газа я вдигна гАспадаря ти путин,отказа доставка нарушавайки договори!всеки може да го провери,ти отказа Солидарност на Съюза в който членува народа ти с помощ за Украйна...заради зависимости от раша...времето на лицемерието свърши,Съюза адекватно трябва да ти откаже ,те не са като теб...крадете и предавате Народите им...с оРбан убивате идеята ЕС!задължително трябва да ви спрат парите...манипулирате ги..Народите си манипулирате...гАспадаря си лъжете...за власт и пари!!!Оставка
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шарлатани+Костовици взеха скъпия газ.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Продължаваме Поскъпването пълниха Чирен с посредници на цени тройни на сегашните и сега Продължаваме Проблемите
29
1
 
7
 
! Отговори
;; преди 2 месеца
Тия изверги уранови снаряди ще дават на украинците.Оня зелен гущер се е скрил да му мислят хората.
28
3
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 месеца
Разбирането на Радев за ЕС е като на средностатистическия безпросветен българин - искаме само да взимаме, но не искаме да изпълняваме поетите ангажименти. Заради това и заради корупцията, пък сме най-бедни. Евалата Румен, евала Радев, евала и на всички Копейки, Бокоеци и руските ви кукловоди.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укропитека продължава да тролли тук. Всеки българин осъзнава че американската газ не е евтина и никога няма да бъде.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Противна куха кратуна.
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 2 месеца
Кой нагнети тази скъпа газ Лена Киро Асен от присъдружните и телевизии ни уве ряваха за евтината газ която са договорили и сега това се оказа ЛЪЖА и пак същите искат да управляват наглост невиждана
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че тоя скъп газ не свърши ли бе Радев такъв? Да не е един трилион мегавата газ? Кво се правите че газа е скъп заради Чирен? За маймуни ли ги взимате хората?
23
3
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 2 месеца
Демек? Не пиши повече. Димек пАнимаеш.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Демек - искаме помощ за простотиите на Кирчо и Кокорчо и татко Джепетко?
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То па Боко няма да изпълнява краварските заповеди като Кирчо и Ристю-кривия клюн, вярвайте си.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ние имаме много нагнетен скъп газ в хранилището в Чирен. Той в момента е три пъти по-скъп от сегашните цени и неговото вадене означава ние да вдигнем значително цената" - ВИЖ КАК РАБОТИ. Ако купя нещо, а цената му после падне, това е цената! Не е " от скъпото"! Все едно някой да каже "продавам биткойни от 60 000, понеже купих от скъпите"? Не, ЦЕНАТА Е КАКВАТО Е ЦЕНАТА В МОМЕНТА! Независимо колко си се прецакал и как са те излъгали, когато си купувал! Колкото струва газта в момента, ТОЛКОВА Е!
19
0
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 2 месеца
Това видео е потресаващо! Сатанисти са тези които са пеичинили това!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя се оказа по-зле и отБоко, който беше ясно, че е бандит, докато Радев се представяше за патриот, а всъщност е краварски слуга.
17
1
 
4
 
! Отговори
До Кирчо търсел преди 2 месеца
Ми да вземе уран от Зеленски, който скоро ще получи от човеколюбците демократи в Англия и САЩ. Но и да не вземе, този високо токсичен материал с период на полуразпад 4.5 милиарда години ще бъде изхвърлен по полетата на Украйна и безвъзвратно ще отрови почвите и хората там. А Украйна е житницата на Европа така че после и ние ще го ядем този Уран под формата на хляб и други продукти!!
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Играчите се наиграха , подчинени сме както никога, после ще правят каквото си поискат с народа
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е как пп вкарваше евтин газ,мошеници не гласувайте за тях