Диагностика по езика – какво можем да научим?

Методът е на китайската медицина
22 фев 2014 20:00,
1
Диагностика по езика – какво можем да научим?
Източник: Reuters

Диагностиката по езика е основен метод за изследване, използван от акакупунктуристи и практикуващи традиционна китайска медицина. Езикът ни играе уникална роля в разбирането на „конструкцията“ на организма ни. Това е единственият орган, който е както външен, така и вътрешен. 

Когато езикът се изследва, систематично се оглежда за специфични характеристики и по този начин може да се научи много за организма ни и неговото здраве. Разбира се, различните хора имат и различни езици, но всички те играят ролята на прозорец към начина на функциониране на организма. Така например всеки език се променя с възрастта и преминава през различни здравословни състояния.

Здравият език е с розов цвят с тънко бяло покритие. Почти всички езици имат по някое несъвършенство, особено с напредването на възрастта, но определени промени в начина на живот могат да доведат до забележими промени. 

Така например пушачите може да имат сух език, с жълтеникаво покритие. За разлика от тази промяна на оцветяването му, която е предизвикана от нездравословния навик, в останалите случаи, когато се дължи на храна или напитка, тя е временна. Това не бива да ни притеснява. 

Когато практикуващите китайската диагностика по езика започнат да разглеждат органа, те следят форма, размер, цвят и покритие. И по-конкретно:

1. Форма и размер

Тези параметри ни „разказват“ за течностите, които преминават в тялото ни. Така например малкият и къс език може да означава недостатъчно количество течности в организма. За сравнение – когато езикът е много голям, пухкав и с насечени краища, това може да бъде показател, че течностите в тялото не се движат толкова лесно, колкото би трябвало.

 

Останалите може да научите на Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Тлъб преди 10 години
Клъц ! - с ножицата