6 признака на стрес от тялото

Когато не си даваме сметка за тежестта му
30 авг 2014 19:22, Румяна Тасева
13
6 признака на стрес от тялото
Източник: Reuters

При натоварен режим на работа и силно напрежение е нормално да се изпитва стрес. Той обаче може и да ни „извади от релси“, а неговите признаци не засягат единствено и само емоционалното ни равновесие. Дистресът може да се познае и по някои признаци, които се излъчват от тялото.

Емоционалният стрес води до отделяне на кортизол и други вещества от организма, които потискат имунитета, влияят негативно на храносмилателната, нервна и опорно-двигателната ни система. Влошеното физическо самочувствие вследствие на тези промени на свой ред допринася за допълнителен упадък емоциите, от което се изпада в един порочен кръг.

Кои са сигналите на тялото, на които трябва да обърнем внимание, въпреки че не си даваме сметка за смазващата сила на стреса, и които ни показват, че се налага да проведем акция за предпазване от депресията и влошаване на физическото здраве...


1. Болка в корема

Нервната система е една мрежа, чийто главен център е в главата ни, преминава през гръбнака и стига до всяка част от организма ни. Голяма част от нейната мрежа се намира в червата ни, затова е и съвсем естествено при стрес да проявяваме и някакви коремни оплаквания – като диария, запек, редуването им, гадене, повръщане...

2. Болка в гърба, кръста, врата, раменете...

Хормоните, които се отделят при стрес, водят след себе си промени в организма, които причиняват повишаване на кръвното налягане и учестяване на сърдечния ритъм. Естествено, това едва ли ще се случи при краткотрайно излагане на стрес, но когато той се превръща в хронично явление, тези промените в тялото рефлектират върху него и се формира болка. Мускулната болка е неизбежна, ако по цял ден стоите на бюрото си и си мислите за сроковете.

Повече за сигналите на организма при стрес можете да прочетете в Puls.bg


13
Още по темата: стресболкидистрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Надя преди 6 години
баба ми го пие този Натуралакс и е доволна жената,защото и влияе добре без да и създава спазми.
9
0
 
0
 
! Отговори
Дария преди 6 години
И аз имах подобен проблем. Четири дни се мъчих. Стреса беше един от основните фактори да стигна до това състояние. Видях в интернет за Натуралакс. Препоръчвам го на всички, които са изпадали в подобна ситуация.
8
0
 
0
 
! Отговори
Мира преди 6 години
Аз го пия на три месеца профилактично като очистително. Добре ми действа.
7
0
 
0
 
! Отговори
Галя преди 6 години
Много е добър, пих го преди един месец. Някой знае ли колко често може да се употребява?
6
0
 
0
 
! Отговори
Нинка преди 6 години
ще го препоръчам и на мои приятелки,които също са ми споделяли,че са се натъквали на този проблем.
5
0
 
0
 
! Отговори
Нинка преди 6 години
много благодаря за предложението.подейства ми този продукт и се чувствам много добре.не ми е предизвиквал колики и се облекчих значително.
4
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 6 години
И аз бях така. Получава се от стрес и смяна на климата. Особено след морето. На мен ми помогна Натуралакс. Действа очистително и успокоява.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Марина
2
0
 
0
 
! Отговори
Марина преди 6 години
случвало ли ти се е преди? какво си яла?
1
0
 
0
 
! Отговори
Нинка преди 6 години
пробвах разини бабини рецепти но нещо не успявам и крайно неприятно.вече съм така трети ден.