10 вкусни риби за отслабване

Хапвайте скумрия, херинга...
6
10 вкусни риби за отслабване
Снимка: freeimages

Рибата е сред най-здравословните и вкусни храни. Тя съдържа важни хранителни елементи, от които тялото ни се нуждае, за да функционира нормално. Наближаващото лято ни напомня, че е време да влезем във форма.

Със сигурност много от вас са определили своя диетичен режим на хранене, който е съпътстван от физическа активност.

Здравословната диета трябва да включва много пресни плодове, зеленчуци, билки, подправки, но и чисто месо. Наред с тези полезни храни е важно да си осигурим поне два пъти седмично и консумацията на полезна риба.

Скумрия 

Въпреки че скумрията спада към групата на по-мазните риби, това не я прави по-малко подходяща за вашата диета. Тя е богата на здравословни мазнини. Консумацията ѝ може да спомогне за регулиране на високото кръвно налягане.

Херинга 

Рибата съдържа добри количества омега-3 мастни киселини и белтъчини. Редовната ѝ консумация благоприятства функцията на черния дроб, подобрява състоянието на кръвоносните съдове и намалява вредното въздействие на свободните радикали.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не е спомената пъстървата? Най-добрият вариант в момента, има достатъчно българска пъсърва на пазара, даже всеки може да отиде да види къде се отлгежда и да си купи на място. Пъстървата е чудесна риба, полезна, не много мазна. Херингата е наистина чудесна риба, но може да се намери само замразена.
4
0
 
2
 
! Отговори
Flex преди 6 години
Аз напоследък само скумрия, другите не ги закачам изобщо, въпреки, че са ми много вкусни, особено дива сьомга (колко е дива е друг въпрос). Просто скумрията не може да се отглежда в рибарници и да се храни с изкуствени гадости (само естествени гадости де, то и от тях си има достатъчно в морето).
3
0
 
2
 
! Отговори
балъка преди 6 години
Най си е убава таранката....
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете за сьомгата от Фукушима, която се продава в страната
1
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 6 години
Кат гледам - треската и костура са ви едно и също на снимките...