Кои билки помагат срещу задържане на течности?

Две билки са с особено доказан ефект при отичане
4 авг 2017 16:07, Eкип на Puls.bg
2
 Кои билки помагат срещу задържане на течности?
Източник: Reuters
Усещане за тежест, подуване на краката, ръцете, корема, подпухване на лицето, торбички под очите. Всичките тези симптоми говорят за задържане на вода.
 
Благоприятно действие върху дренажа на организма оказват някои растителни видове. 
  • Брезата е дърво, разпространено в иглолистните гори из цяла България. За лечебни цели използваме, листата, пъпките и кората. Дрогите (използваните части) съдържат тетрациклични тритерпени, флавоноиди , етерични масла, витамини и др. Диуретичният ефект на брезата се дължи главно на флавоноидите и тритерпените. Брезата не е агресивен диуретик. Клинични проучвания сочат, че диурезата няма дразнещ ефект върху бъбреците и лигавиците на отделителната система. Под формата на запарка листата се използават при бъбречни проблеми и нарушен дренаж  на тялото. Експериментално е установено, че препарати от растения, съдържащи флавоноиди увеличават диурезата от 60 до 100%. 
Сокът от бреза е известен още от древността като естествен детоксикиращ продукт. Брезата е диуретик, тя стимулира дейността на бъбреците и черния дроб при елиминиране на токсините в тялото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз като задържам течности от ядене на повече сол (понеже единия ми бъбрек е по слаб) си правя чай от билката върбинка - май е корен и го варя 3 минути.после пикая като пожарникар :D