Коя е най-добрата поза за сън за кожа без бръчки?

Сънят може и да навреди, ако спим в неправилна поза
5
Коя е най-добрата поза за сън за кожа без бръчки?
Снимка: Istock

Стареенето е процес, който не можем да спрем, но можем да положим максимални усилия да го забавим. Използваме подходяща козметика за целта, грижим се за красотата си с достатъчно сън, но спим ли правилно?

Въпреки че сънят е важен за красотата и младия вид на кожата, той може и да навреди, ако спим в неправилна поза.

Една от най-честите пози за сън, в която невероятно много хора спят, е настрани. Спането в странична поза е толкова разпространено, просто защото е изключително удобно. Но в тази поза по цялото тяло и най-вече лицето се образуват много гънки по кожата, които причиняват поява на трайни бръчки.

Според проучване на „UK Sleep Assessment and Advisory Service“, 41% от 1000 участници са споделили, че предпочитат да спят на една страна. Експертите открили, че тази поза за сън води до поява на най-много и най-дълбоки бръчки, особено известни като „бръчки на съня“ в областта на очите, бузите, около устата, слепоочията, шията.

Коя е най-добрата поза за сън, която предпазва от поява на бръчки?

Спането по гръб има най-нисък риск от причиняване на бръчки по лицето. В тази поза лицето не е притиснато във възглавницата и кожата остава гладка и изправена.

Кои са другите ежедневни навици, които причиняват бръчки по неусетен начин?

Гледането в телефона

Изкривяването на шията, врата и лицето, докато гледаме в малкия екран на телефона си, също може да причини поява на бръчки. Продължителното взиране ни кара да присвиваме очи, което е фактор за поява на бръчки по слепоочията и около очите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още по темата: кожасънбръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Рано сутрин преди 1 месец
и моят е в поза без бръчки!;)
3
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Моята винаги спи до мен с главица положена на рамото ми ,сгушена до мен.От време на време ме хваща за носа ако захъркам или ми сменя възглавницата.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поза 69 е най ок ;)
1
0
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 1 месец
Обичам ви госпожо Михаела Лазарова.