БЛС поиска оставката на управителя на НЗОК

Според д-р Маджаров липсвали преговори между двете институции
9 ное 2022 16:43, Петя Славова
5
БЛС поиска оставката на управителя на НЗОК
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз настоява за оставката на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев и на председателя на Надзорния съвет на НЗОК д-р Александър Златанов. Това заяви д-р Иван Маджаров, председател на БЛС, предаде БГНЕС.

"Повече от месец и половина сме свидетели на саботаж и имитация на преговори между БЛС и НЗОК. Законът за здравното осигуряване е категоричен, ние сме равнопоставени в управлението на средствата, равнопоставени сме в определянето на правилата за функциониране на здравната система в България", заяви д-р Маджаров.

Той посочи, че на практика няма преговори между БЛС и надзорния съвет на НЗОК нито по начина, по който трябва да се разпределят гласуваните от НС пари в бюджета на НЗОК и как да достигнат до лечебните заведения, нито по предстоящия 3-годишен рамков договор, който определя не само пари, а огромно количество правила, по които ние работим.

"Искаме много ясно да заявим, че оттук нататък БЛС излиза от преговорния процес с това ръководство на Касата и надзорния съвет. Нещо повече настояваме за оставката на двама човека задължително – проф. Салчев и д-р Александър Златанов", заяви д-р Маджаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
иванов преди 1 година
БЛС - това е една измислена бюрократична структура. Г-н Маджаров да има в предвид следното1. Не те ли е срам да искаш наливане на едни излишни пари - до сега имае над 3 0% увеличение. Това ли е каймака на държавата.2. Медицината вече е история - всичко е ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ.. Изследване и преглед доктор не прави . Това го върши техниката и то за минути. Вие сте еди ОПЕРАТОРИ. Степен на сложност - НИЩОЖНА.3. Пример - в Холандия при 11 млн население има 110 болници - В БГ са над 420.. Над 100 бр.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 : Не, просто психопати. Най-слабо изследваното психично отклонение, невидимо пренасяно от най-хуманните професионалисти...да са живи и здрави малцината нормални в това свърталище на хиени.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковидмафията започна да се самоунищожава!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз искам оставката И на БЛС! МАФИЯ!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайновреме беше да се махне това феодално самодоволно кюфте.