5 етерични масла при артрит

Намаляват болката
1
5 етерични масла при артрит
Снимка: Istock

Артритът е сред най-често срещаните поражения, увреждащи ставите. Известни са два вид – ревматоиден артрит, който е автоимунно заболяване и остеоартрит. Рискът да страдаме от артрит се повишава, ако имаме семейна история, поддържаме заседнал начин на живот и наднормено тегло, ако в някакъв етап от живота си сме наранили определена става. Също така, жените са изложени на по-висок риск от артрит.

При най-малките неразположения е изключително важно да се консултираме с лекар. Към лечението, което ни е назначено, бихме могли да добавим и някои етерични масла, за които е доказано, че помагат при артрит (разбира се отново допитвайки се до своя лекар).

Те могат да се ползват за директен масаж върху засегнатите области, като е добре да се комбинират с базови масла като масло от жожоба, бадем и други.

Ето кои са етеричните масла, облекчаващи артрита.

Етерично масло от джинджифил

За етеричното масло от джинджифил е известно, че съдържа химикали с аналгетични и противовъзпалителни ефекти върху тялото. Доказано е, че помага за намаляване на болката, свързана с артрит. Според учени, маслото действа върху ванилоидните рецептори, които се намират върху сетивните нервни окончания.

Според изследвания, джинджифилът намалява болката и сковаността в коленните стави с 40%. Изследователи от Калифорнийския университет в Лос Анджелис смятат, че джинджифилът повлиява някои възпалителни процеси на клетъчно ниво.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Здраве
МЗ и УНИЦЕФ с кампания за ползите от ваксините
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пробвайте хомеопатия при артрит, не се занимавайте с глупости!