Защо Кристиан Костов пее за България, а не за Русия

Искам да стана световно известен, споделя мечтата си той
11 май 2017 14:23, Елка Василева
151
Защо Кристиан Костов пее за България, а не за Русия
Кристиан Костов. Снимка: БНТ

Кристиан Костов е един от фаворитите на тазгодишното издание на "Евровизия". Той ще представи България. А можеше да се яви и от името на Русия, защото е роден в Москва, пише руската редакция на Дойче веле.

17-годишният Кристиан е най-младият участник в тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия". Много руснаци го познават от телевизионното шоу "Голос" от 2013 г., в което той стигна до финала. На "Евровизия" 2017 той ще участва с баладата "Beautiful Mess", която букмейкърите класират дори на първо място.

Всъщност Кристиан Костов е роден в Москва и спокойно би могъл да пее и за Русия. Той обаче ще представя България.

Кристиан, майка ти е от Казахстан, а баща ти е българин. Ти си живял в Русия...

Кристиан Костов: ...живея. Продължавам да живея в Москва. Там завършвам училище.

Защо тогава на "Евровизия" представяш България, а не Русия?

Кристиан Костов: Защото съм българин. Имам български паспорт. Аз съм гражданин на ЕС. Последните две години прекарах повече време в България, отколкото в Русия. Финалист съм в българския X-Faktor. Там вече излезе и първият ми сингъл. В България съм на върха на славата.

Значи си на път да повториш съдбата на Филип Киркоров?

Кристиан Костов: Иска ми се. Защо не! Но това е много сложно. Аз съм само на 17 години, а вече се опитваме да работим минимум на два музикални пазара. Искам да стана световно известен. И това не е просто някаква детска мечта. Смятам, че човек има всички шансове да стане световно известен. И не само аз, а всеки, който работи и продължава да се развива в областта, която обича. Не мога да опиша с думи колко много обичам професията си. Често ме питат какво бих правил, ако не пеех. Нямам отговор на този въпрос. Не мога да си представя нищо друго за себе си.

Кои са другите ти идоли освен Филип Киркоров?

Кристиан Костов: Най-големият ми идол е Ед Ширън. Този човек разчупи всички стереотипи в съвременната музика. Всички казват, че трябва да бъдеш плейбой, да пееш "тра-ла-ла" и всичко ще бъде наред. Но този човек е свръхмузикален. Той далеч не е плейбой, а напълно нормален млад човек. Нито пък е от онези, които само помпат мускули във фитнеса.

Кои руски изпълнители харесваш?

Кристиан Костов: Прекланям се пред Дмитрий Билан. За мен беше чест да работя заедно с него и да попадна в неговата група. Харесвам много и Сергей Лазарев.

Значи, разчиташ на подкрепа от Русия?

Кристиан Костов: Не само от Русия. Разчитам на подкрепа от всички. Затова работя усилено в социалните мрежи и по различни медии. Ние се стараем да разпространяваме песента навсякъде. И засега всичко върви добре.

Ти си един от фаворитите на букмейкърите. Това не те ли притеснява?

Кристиан Костов: Как да не ме притеснява? Много мои приятели ми казват: "Страхотно! Сигурно се гордееш със себе си." Тъкмо обратното. Ужасно се страхувам. Хората дори залагат пари за мен. А ако ги разочаровам? Затова не ми остава нищо друго, освен да победя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обща европейска нация няма ине може да има.Това е заблудаотправена от големите нациикъм малките.Лековерни винагиима.
120
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Майката от Казахстан, бащата българин, пък мъчат руснак да го пишат. Басииии и наглите ушани!
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМи то и ти защо изказваш мнение като си уникално *** да те пита човек .....
118
1
 
8
 
! Отговори
111 преди 6 години
До АнонименНе го мисли за Америка.Той има стипендия за Бъркли .Та дали няма талант?
117
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 пари не дава тоя с редките зъби за България. Участва от наше име, за да вземе руския вот, който не е малък. Ако се беше явил от името на Русия нямаше да е така
116
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на Крис му разрешат да спечели Евровизия, всичките плюещи простаци ще са първи да го възхваляват, да се гордеят и да му целуват д-то.Момчето си има мечти и иска да ги осъществи. Как в БГ не се научиха хората да си гледат собствения живот и какво могат да постигнат сами,а не само да злобеят и плюят другите. Аз по-завистливо племе от нашето не съм виждал.Това ще ни изяде главата и няма да ни бъде. Трябва да се подкрепяме и да си помагаме,а не само да се чудим как на Вуте да му е зле.
115
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кристиан Костов: Защото съм българин. Имам български паспорт. Аз съм гражданин на ЕС.Момчето си е съвсем наред. Гордее се че е българин и гражданин на ЕС, за разлика от нашите педализирани русофили.
114
6
 
20
 
! Отговори
до 106 преди 6 години
Не е така както си го разбрал като по развален телефон!! Аз гледах това интервю с Крис в ютюб - с български журналист, в което той казва че ако вземе статуетката, ще я счупи, и се разсмя нервно..На въпроса защо, Кристиан каза :Защото всички все това повтарят :да вземеш купата, трябва да вземем купата, купата... и най - накрая като я взема, ще я строша тая купа! Това момче показва че стои над тези материални неща, той е роден да прави и изпълнява музика, не да трупа статуетки и да се кичи. Той е бунтар по душа и затова се възхищава на Ед Шийрън. Той ще успее!
113
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма да му забранят украинците - дадохме им оръжие, порошенковите бонбонки заляха страната....! уж сме приятели с тях!!никога не бях мислил преди 30 години ,4е музиката е и нещо друго освен музика!
112
3
 
14
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
Сега обаче какво правим, след като един последните украинци останали с всичкия си - Анатоли Шарий разкри, че КристиАн е пял на 1 юни 2014 в Артек? Ако утре Бандерия каже, че и той става персона нон-грата, понеже е ходил в "анексирания" Крим без разрешението на Поросенко и министър-председателя на Того?
111
1
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Ами, защото България и Казахстан не са Русия, за това.. Иначе успех на момчето!
110
10
 
6
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
Само да напомним, че украинския закон влиза в сила на 15 април 2014 година. Нашия хубостник е посетил Крим на 1 юни 2014 година. Месец и половина след публикуването на закона. Следователно, на Костов трябва да бъде забранено да влиза в Украйна.
109
1
 
6
 
! Отговори
до 123 преди 6 години
ОМG KRISTIAN, IS THAT REALLY YOU?!!!! I love you so much, good luck this evening!! We love you, you are the winner!!! <3
108
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз съм гражданин на ЕС." Грешката става все повече вярна ! Скоро ЕС ще стане държава и да си българин или какъвто и дае друг ще е наказуемо ."Как се осмеляваш ти да се пишеш друго освен новата раса Европеец" .Така е станало и през 17 век когато английската колония отвъд Атлантика си повярвала че може да е нещо повече от смесица от европейски народи и настанали над господарите си и се самонарекли американци . За какво ни са държави хайде кат USA дастанем омешени ,но европейци
107
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак сега разбирам, че е момче.
106
11
 
11
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
Чрез Кристиян, България доказва, че е ТРОЯНСКИ КОН, като изпраща руснак....въпреки забраната от Украйна за руски участници!
105
1
 
8
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Ако представя Русия, няма да го допуснат в Украйна. За това и Русия НЕ УЧАСТВА - има забрана. Русия и Украйна са във война!
104
5
 
6
 
! Отговори
Правый сектор преди 6 години
Какво е правил този хубостник в Крим? Без разрешение на киевските власти? Веднага да му се забрани престоя в Киев и да се изхвърли от Украйна!
103
3
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Леле колко анонимни *** има тук. Я си затваряйте плювалниците!
102
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчето има българско име и български паспорт. Русия забранява второто гражданство. Значи си е българин. Може да си живее където си иска, а и руският поп и рок пазар е много по-голям от нашия. Ролинг Стоунс, Ю2 - най-големите ни заобикалят, но всички са пели в Москва и Петербург. Така че, забравете политиката и се радвайте за България, ако наистина стане това, което се очаква да стане.

Спонсорирани публикации