Рецептата Dnes: Зелеви сарми с боб за Бъдни вечер

За празничната трапеза
24 дек 2019 09:00, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Зелеви сарми с боб за Бъдни вечер
Снимка: Az-jenata.bg
Продукти:
  • 9 големи листа зеле
  • 1 буркан боб
  • 2 моркова
  • 1 зелена чушка 
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • зехтин/ олио 
Приготвяне:
 
Отцедете и измийте боба. Почистете чушката, обелете морковите, лука и чесъна. Нарежете ги на ситно. Задушете  в предварително загрята мазнина. Овкусете с подправките. Подредете ги в тава. Залейте ги с една кафена чаша вода. Поръсете ги с червен пипер и ги завийте с фолио. Печете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 1 час махнете фолиото и запечете за 10 минути. 

 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А къде пише за зелевите листа и увиването на сърмите?
И зехтина мирише противно и сменя целия аромат на ястието,след това не се кусва защото мирише гадно!
1
4
 
7
 
! Отговори
отегчен преди 10 месеца
"С боб", друг път. Зелевите сарми са с ориз, а се пълнят червени сухи чушки с боб, по българския обичай.
Пък по глобалистичния, може да си направите и сарми от китайско зеле, с царевица. И с кумкуат. За по-толерантно.