Страстите Христови: Съседски спор за кучета, счупена чистачка, юмрук в лицето и пистолет

Заплашената жена е 36-годишната Патриша Тийвс от Люксембург
Обновена: 23 фев 2024 14:58 | 23 фев 2024 14:04, Петър Бойчев
472
Страстите Христови: Съседски спор за кучета, счупена чистачка, юмрук в лицето и пистолет
Снимка БНТ

Нападнатата и заплашена с оръжие от Христо Шопов жена е чужденка. Патриша Тийвс е от Люксембург и от няколко години живее със семейството си в съседство на 60-годишния актьор, чиято фамилна къща е в столичния жк "Малинова долина", предаде БНТ.

Напрежението между двете семейства започнало преди около 2 години след спор за кучета. До скандала снощи се е стигнало, след като по-рано вечерта 36-годишната Патриша паркира колата си пред гаража. Съпругата на Христо Шопов - Мариана Станишева, обаче оставя своя автомобил така, че съседката й да не може да излезе. Чужденката, която трябвало да отиде на вечеря в заведение, вика такси, но преди да тръгне, вдига едната чистачка на колата на Станишева.

Още по темата
Няколко часа по-късно, когато Патриша Тийвс се връща в дома си, открива, че една от чистачките на нейната кола е счупена. Тогава 36-годишната жена отива до дома на Христо Шопов и Мариана Станишева, за да поиска обяснение.

"Нейният съпруг, с когото не съм говорила преди, дойде с пистолет и го насочи на 5 см от лицето ми и ми каза, че ще ме застреля. Аз записах това и те (Христо Шопов и Мариана Станишева - бел.ред) се ядосаха. Искаха да ми вземат телефона. Дойдоха навън и ме нападнаха, за да ми вземат телефона. Той ме блъсна в стената и ме удари с юмрук в лицето", разказа пред БНТ Патриша Тийвс.

По думите й това е първият случай, в който се е наложило да повика полиция, въпреки дългото неразбирателство. Според Тийвс причината за междусъседската вражда е това, че тя е чужденка.

Заместник-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев обясни, че сигналът е подаден в полицията около 1 часа след полунощ.

"В Седмо РПУ е постъпил сигнал от 36-годишна гражданка за това, че е бил нанесен побой и ѝ е отправена заплаха за живота и здравето с огнестрелно оръжие. Изпратен е екип, който установява, че е възникнал междусъседски спор между гражданка на Люксембург и 60-годишния българин. На място е установено, че въпросният гражданин притежава 3 броя огнестрелни оръжия. Същите са предадени доброволно от него и същият към настоящия момент е задържан в поделение на МВР. На госпожата е извършен преглед в център за спешна медицинска помощ и е установено, че същата има охлузвания по ръката и хематом на долната устна. Образувано е досъдебно производство", добави главен комисар Кангалджиев.

Съпругата на актьора - Мариана Станишева - лаконично коментира, че ще изчакат следствието да си свърши работата. Очаква се решението на прокуратурата дали Христо Шопов ще бъде освободен от ареста или ще му бъде повдигнато обвинение и ще остане в килия за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
0
 
0
 
! Отговори
осведомен преди 1 месец
До Анонименточно така-как ще чупиш чистачка,защото са ти вдигнали твойта щото си запушила кола??? Много лабаи нерви и селения
367
3
 
5
 
! Отговори
Обаче преди 2 месеца
Обаче май истината се оказа ДРУГА! В СОБСТВЕНИТЕ си ПЪРВОНАЧАЛНИ показания жената НЕ говори за пистолет изобщо, а после "изведнъж" се появява. На записите се виждали единствено КЛЮЧОВЕ. На записите НЕ се чува никаква заплаха. Самата тя казва "не сме говорили 5 години", но изведнъж това било "вражда от години". Дори скапаниият ни съд се усети, че каката си мисли, че тук е като на запад и като каже жена нещо, то веднага се взима за истина. Не че нямаме такива напъни, но все пак. И човекът е вън.
366
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Представете си мили мои "форумци", че Патриша не е отишла на прозорците да крещи на "спящия мозък" и с метлата да го бие, а мозъчните и клетки са и заповядали идеята да вземе "цигулка" и да започне близо до "заспалия мозък" на Христо Шопов да засвири мелодии на "Живота" .... то тогава какво ще стане? Ами Мелодията ще му разсъбуди нозъка. Лявото полукълбо ще каже "ставай", дясното "скачай", "обличи си потурите" и излес с тая Деса Стюардеса да играеш ХОРО, понеже сме ХОРА и пееме заедно в ХОР!
365
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами така е: Когато се разровим в мозъка, всичко, което откриваме, са активиране на неврони, изпомпване на кръв, циркуляция на хормони. Но това, което те пораждат, остава наистина забележително. Емоции, страсти, любов, агресия....А фактът, мили компютърни приятелчета, че можете да четете и да разбирате мозъчните идеи на агресията на тая нападнала през нощта "спящ мозък", показва - колко погрешно е да се каже, че просто ние Хората - Децата на Бог "ХОР" - сме един вид биологичен компютър.
364
2
 
3
 
! Отговори
do 380 преди 2 месеца
В К00чината отдавна няма ред и законност, живея в чужбина и в блатото се прибирам само лятото да се видя с приятели и роднини, живея във Варна квартал Владиславово. Вечер става лудница отвън, пред всеки вход има мася и се образува седянка от битови пияндета които след 23-00 часа започват да вдигат лакърдия, да пускат бясна чалга и да чупят бутилки, често палят огньове или скари и осмърдяват квартала на пушек. Почти всяка вечер звъня на полицията , патрулката идва, казва нещо на пияндетата и зам
363
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кво общо имат надутите особи и неприкосновенноста на часната собственост .Чии грездеи е търсила тая патица в чуждия дом посред нощ.Истината е че в българия сте неандерталци и не спазвате и елементарни културни норми,знаеш ли колко пъти ми се е налагало да звъня по нощите в мвр заради пияни купонджии ,3 през нощта а свинята надува Цеца и знаеш ли колко пъти полицаите са си вършили работата 0 0 0 .Вместо да приберат пияната жена ,те търсят косури на потършевшия
362
10
 
3
 
! Отговори
7777 преди 2 месеца
Някои хора се мислят за много важни и им липсва елементарна култура.Никога не съм харесвал надутите артисти.
361
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има една порода хора,чийто живот минава в постоянни скандали, разправии и ярост.Явно два такива индивида са се сблъскали челно.Имам си мото ,което често ме възпира.Причината за гнева е много по дребна и незначителна от последствията,които може да предизвика този гняв.
360
6
 
12
 
! Отговори
Miss Thieves преди 2 месеца
Ужас, от тая тряба да ми леят куршумм! Страшилище с многозначителна фамилия на наследствена обирджийка.
359
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 2 месеца
До Krum: На коя, на жена ти ли?
358
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е до грозни или красиви женички ,а до ред и законност,значи ако на мен в Германия някои ми спре на мястото =отма е дигнат ,ама купонясвало ти се ама е 10.01 минута и отма звъня на полицията,ама някои ти снима къщата ,не самия теб щот това е подсъдно и отма звъня на полицаите и кво излиза в България всеки може да си прави квото си иска и когато си иска щот държавата просто е абдикирала.Блато и деградация
357
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До всички грозни женички - да ви гръмнат вибраторите когато са ви вътре...
356
14
 
15
 
! Отговори
Супер Селтак преди 2 месеца
Защо правосъдието е на страната на тази грозна жена? Къде отиде честността и прямостта?
355
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
всеки ден съм принуден да комуникирам с подобен *** (на татуиранта дама, имам предвид) - гледа те, едно спокойно такова и ти говори, също спокойно - може двайсет пъти да ти повтори една и съща наглярия, без да повишава тон - лекичко така, финичко, заплашва те и те обижда, така неопределно и завоалирано... познайте после кой е виновен, че крещи и си изпуска нервите... сигурен съми че поне половината от случаите на "домашно насилие" са на същия принцип... ама това е положението...
354
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ясна работа чучелото предизвиква скандал-1 спира пред чуждия гараж ,после в 0 30 през нощта нахлува при съседите си и прави див скандал като естесвено снима -въпреки че да снимаш някого без съгласието му в дома му е е доста спорна работа ,накрая изнервените я изхвърлят от жилището .Еми за мен няма съмнение че актьора е защитавал гражданските си права .Колкото до оръжията =ами законни са ,ако иска един ,ако иска и 10 ще има,някои имат по една кола-други по 10 това незаконно ли е
353
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шопов защо има 3 пистолета. Реквизит ли са или се вживява в мафиот
352
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я си представете. Спиш. Изведнъж чуваш думкане по прозорците, кресъци, нападане, все едно някой ти влиза в държавата да те граби... Но и какво правиш? Хващаш оръжието което имаш и се появяваш пред нападателя.... А той, пардом Тя, че е започнала да прави филм за това че е въоръжен е само за институциите - съдилищата да имат повод за събиране на пари ....
351
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изяснете си ситуацията: чужденката паркира пред гаража на Шопов, жена му пристига, и като не може да влезе в гаража, паркира зад нея. Чужденката тръгва на купон, ама не може да излезе, защото е приклещена. Тръгва с такси, но преди това вдига чистачките на Шопову виждат това и чупят нейните. Тя се прибира пияна от купона в полунощ и започва да думка по прозорците им крещейки. Следва реакция в екстремна ситуация. Хайде помислете преди да осъдите. Вярвам в вашето здравомислие!
350
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На записа от камерата ясно се чува, че тя го предизвика - ела и само ме докосни... това е нова схема за точене на пари. Вдигати ти кръвното няколко дена и накрая вади телефона и снима. Защо е ходила в един през нощта да му вдига скандали, а не се е обадила по на полицията. По тази схема по 50 човека на месец горят. Сега ще има извънсъдебно споразумение за много пари и всичко пито платено. член 144, ал 3 трябва да се преработи иначе е хранилка за измамници.
349
14
 
30
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 2 месеца
36 годишно пластично недоразумение .Кучешка пачавричка изпилваща нервите на всичко съседи.